Fóbie z pupečníku kolem krku - proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3006
24.4.10 07:16

JJ, Detta a Alen mají podle mne pravdu, nejde o „udušení“ ve smyslu nedýchat, ale o to, že se zastaví přísun okysličené krve tepnami na krku, které jsou pupečníkem stažené a mozek bez kyslíku z krve rychle odumírá.
Myslím, že z toho má strach skoro každá maminka. Přijít o mimi po devíti měsících těšení, když už je doma všechno nachystané na radost, je pro mě nepředstavitelné. Myslím si, že proti tomu potratit během prvního trimestru je nesrovnatelné (i když to bolí taky). :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65457
24.4.10 07:30

Matyášek měl dvakrát omotanou šnůru kolem krku…šel „špatně“vytlačit a pak hned fofr–odmotat a dát kyslík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
24.4.10 08:26

Tobík měl taky šňůru kolem krku, byl dost fialový Agpar 9-10-10 právě kvůli barvě.
Na UTZ (3D ccc ve 27tt) měla Aňula taky pupečník kolem krku, ještě jsme si říkali, že to ma jak šálu. U porodu už to bylo v pohodě.
Já jsem si myslela, že to vadí kvůli možnosti šprajcnutí mimča v porodních cestách, že ho ta šňůra nepustí ven. Že by mohl být problém s nedostatkem kyslíku mě nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.4.10 09:54

Taky se můžu připojit se zkušeností. Malý měl omotaný pupeční šnůru kolem krčku dvakrát. Šel špatně vytlačit, povedlo se mi to jen za asistence doktora a sestřičky, kteří mi tlačili silou na břicho. Bylo jediné štěstí, že pupeční šnůra byla dost dlouhá.
Malý se narodil celý prošedivělý, Agpar skore 4-9-10, museli mu odsávat hleny, masírovat srdíčko, rozdýchávat ho. Nicméně se povedlo, nám spadl obrovský kámen ze srdce. Putoval na hodinku do inkubátoru a poté ke mě na pokoj. Je naprosto zdravý. Takže dobrý konec.
Nicméně přemýšlím o tom, zda doktor může nějak poznat, třeba z UTZ, zda má mimi šnůru kolem krčku?? Nemyslím, že něco zanedbali, spíš z toho mám strach u druhého mimi.

• Citovat
  • Upravit
43037
24.4.10 10:17

kdyby se to hooodne utahlo, tak se muze zaskrtit ten pupecnik, nebo v horsim pripade krkavice. taky to mechanicky brani porodu, muze to dite drzet uvnitr a pri prekonavani silou treba pupecnik pretrhnout nebo vytrhnout i s placentou… fuj ted jsem se samovystresovala a to nejsem tehna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
24.4.10 11:36

No, tak když rodila mamka mě, tak jsem měla šňůru kolem krku a prý jsem nešla vytlačit. Mamka se celá roztrhala, jak tlačila a nešla jsem ven. Byla jsem po porodu úúúplně modrá, včetně končetin. Nebrečela jsem, Apgar skore jsem měla asi 3 nebo 4. Doktoři se báli, abych neměla poškozený mozek :-( Naštěstí to všechno dobře dopadlo a nemám žádné zdravotní následky. Takže já se pupeční šNůry okolo krku bojim a bála jsem se celé těhu. Je to každopádně nebezpečný. Tolik moje zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
24.4.10 18:32

Se šňůrou kolem krku se rodí asi 1/3 dětí. Většinou to žádné komlikace nezpůsobuje. Šňůra není většinou tak utažená, aby mohla dítě udusit. Může to být problém při porodu, když je šňůra krátká, dítě pak nechce ven a musí se udělat císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.10 18:49

Moja sestra liezla na svet zadkom napred a s pupocnikovou snurou okolo krku … a to este k tomu doma, nechcelo sa jej cakat na sanitku, bola von do polhodiny od prvych priznakov porodu a trosku modra, ale to je asi tak vsetko … akurat ma dodnes problem s jemnou motorikou a pismenka pise hranate miesto oblucikov … Aspon teda mama rozhodla ze to ma od porodu a kaslala na to, ze sestra v skole skaredo pisala a vobec nekreslila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
25.4.10 13:28

Ahojte, syn mel snuru dvakrat kolem krku a k tomu u hlavy rucicku. Porod trval 57 hodin, z toho 3 hodiny tlaceni. Takze nas ta snura okolo krku rozhodne dost zpomalila. Maly byl trochu promodraly, ale jinak ok. U druheho se samozrejme bojim taky, i kdyz abych pravdu rekla, tak jsem si to riziko plne uvedomila az po precteni tehle diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
25.4.10 13:47

Ahojky
ma zkusenost
syn se narodil ve 37tt,behem tehu jsem mela malo plod.vody,malo pohybu a maly hur pribyral…
Pri porodu sel hur vytlacit (nebo jsem jako provorodicka nevedela jak na to???) nevim,ale najednou prestal humor.PA na DR.ze se ztraci ozvy a malemu se nevede…Neco si rekli a pri dalsi kontranci „smik“ az k riti :) velky zatlaceni a hlavicka byla venku,maly mel omotany pupecnik kolem hlavikcy,ale PA ho pretahla pryc a dorodilo se dal.Maleho mi nechali chvilku na brisku,tatinek prestrihl pupecnik a odnesli… fialovy ani promodraly nebyl,byl uplne normalni,kricel a pro me nejkrasnejsi :)
apgar mel 8 , 9 , 9 takze nic moc ale norma :)
ale nasledky nemame zadne

Ja bych spis polozila jinou otazku:
Jde omotani pupecniku kolem hlavicky a jinych casti tellicka zabranit???

Syn moc nekopal,lezel porad ve stejne poloze od 20tt,Dr tvrdil,ze je to nemozne,ale bylo to tak…Na 3D UTZ jsme byli asi 5× pokazde marne,syn byl hlavickou dolu strasne brzy,ruce pred oblicejem a jeste malo plodovky,zaznam na DVD k nicemu,ale dite porad ve stejne poloze,ani prochazeni ani „zduchani“ nic nepomohlo,ani se nehnul :)
v tehu jsem delala vsechno,pred porodem myla okna a dle tchyne to bylo tim,ze mel pupecnik kolem hlavy…
Tak jak je to???Je to ovlivnitelne???

• Citovat
  • Upravit
27265
25.4.10 13:57

Náš malý měl třeba pupeční šňůru 3× kolem krku a jednou kolem nožičky. Ihned po vyndání z břicha nedýchal, neměl srdeční akci a ani svalový tonus. Navíc si delší dobu škrtil přívod živin a měl nízkou porodní váhu. Naprosto tedy chápu strach z omotání pupečníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
26.4.10 20:38

bože to je mi líto, to muselo být příšerný…je to tak smutný :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
26.4.10 20:56

tak já se jdu přidat, dítě se nadechuje hned po porodu, když prochází porodními cestami, tak se mu plíce stlačí a při vypuzení z porodních cest se roztáhnout a dítě se nadechne, pupečník se nechává dotepat a pak by se většinou měl přestřihnout, né že dítě se nadechuje až po přestřižení, to může být i nějakou minutu venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
26.4.10 20:59

pupečník má různou délku, když je extrémně krátký a ještě omotaný, může způsobit, že dítě nelze porodit, protože „vysí“ na pupečníku

pupečník kolem krku má dítě snad u každého druhého porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.4.10 07:49

Holky prosím, je omotaný pupečník kolem krčku vidět na UTZ??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky