Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
mám potřebu se asi někde vypsat a znát vaše názory. Snažíme se cca 7 měsíců - jasně, že je to málo proti tomu co u některých zde.
Ale furt to zaboha nejde. Sex bývá většinou pravidelný, co 2-3dny. Máme za sebou spermio - dopadlo dobře. Hormonální profil a vyšetření štítné žlázy - taky v pořádku. Dle lékaře a výsledků testů probiha vše tak, jak má. Problém nastává při folikulonetrii. Cyklus mám 30 dnů dlouhý. Na toto vyšetření mě posílá už od 13DC, mě se to zdá brzo s tak delším cyklem. Minulý měsíc jsem měla jen 12mm, tento měsíc jsem měla 13DC 15mm, to stejně i v 15DC. Myslíte, že to může dorůst za par dnu nebo už jen to, že to za dva dny nenarostlo je konečná?
Začíná jsem pít kontryhel a užívám macu, ale furt nic. ![]()
Asi bych si příští cyklus vydupala ještě jednu kontrolu třeba 17 DC, ať máš s čím porovnávat. Děláš si ovulacni testy nebo měříš teplotu? Zas pokud ti MS chodí pravidelně, tak nejspíš ovulace probíhá tak, jak má. A pokud máte sex ob den či dva, tak se určitě trefujete ![]()
Pokud se z té situace stresujete, tak vám to také neprospěje.
A ovulaci máte kdy? při 30 dením cyklu mám ovulaci až 18 DC. Můžete mít klidně i až 20 den.