Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@asanUK Je to úplně stejná částka. Jsou tam jisté podmínky, hlavně jak dlouho jsem v UK pracovala, a jesli jsem platila dost na daních, než jsem o mateřskou zažádala. Všechno to splňuju.
@Hamina9 píše:
@asanUK Je to úplně stejná částka. Jsou tam jisté podmínky, hlavně jak dlouho jsem v UK pracovala, a jesli jsem platila dost na daních, než jsem o mateřskou zažádala. Všechno to splňuju.
Tak to je super
podle me to museli změnit. Když jsem to resila ja před dvěma lety, vím, že bylo lepší zůstat v zaměstnání a brát SMP od zamestnavatele. ![]()
@asanUK Myslím, že je to jednodušší. Já si o tu mateřskou od Job centra musím zažádat, oni mi to musí schválit, pak mi pošlou další dokument, který musím vyplnit a zaslat zpět a pak až můžu odjet domů. Teďka tu kvůli tomu musím ještě pár měsíců trčet, protože se žádá až 26 tt.
Ahojte holky. Tak uz si valime brisko na porodnim sale ve vane… a prisla vrchni ze pojistovna mi nepojisti dite. Jak to je s tou s2? Meli jsme byt na porod v cr pojistene obe s timto dooumentem z uk nebo se pletu? Ja pojistena jsem po tu dobu ale miminko ne.. ![]()
Ze pry ne. Tak si vemou zalohu 5000. A pak teda je dite pojistene jak.. z uk neni?
@D.zmrzla Nevim,kde rodíš ale v každém případě dítě je pod matkou než odejde z porodnice. Vim to z vlastní zkušenosti
@D.zmrzla zadnou zalohu bych jim nedala já rodila v Lucembursku, kde jsem pojištěná a dítě jsme poté registrovali u české poištovny. První fakturu jsem dostala až u pediatra kam jsme šli. Tu my poté v čr pojistili
A takze dokud jsem tu. Dote na me. Az odejdu. Tak izavrit na dite v cr a az se vratim do uk tak je to jak? Jsem vyrizena. Mezi kontrakcemi resit tadytoo hlavne ze ta jejich ucetni to tam ma 2 tydny a nemohla nic rict. Podam stiznost..
@D.zmrzla pokid jsi pojistena ty v uk tak site bide pojisteno na tebe v uk, ale do odchodu z porodnice nic za site platit nebudes. Pak budes muset vsechny vysetreni za dite zaplatit a zpetne ti to v uk proplati
Ahojky @asanUK, děkuji ti moc za tvůj příspěvek. Momentálně jsem úplně ve stejné situaci, jako jsi byla ty. Jsem těhotná (30. týden) a vrátila jsem se zpátky do ČR. Všechny tyto informace, co si tu napsala jsem věděla už před příjezdem zpět do Česka. Jen jsem se snažila vyřešit tu S2 asi od ledna, je skoro květen a pořád to nemám vyřešené. Můžu se zeptat, kde si o tu S2 žádala a co všechno je třeba jim poslat, aby mi tento formulář vystavili? Od ledna si totiž všechny gyne vyšetření platím sama. Měla jsem už nějaké problémy se spodkem dříve, proto jsem pravidelně létávala na všechny kontroly, screeningy atd. do ČR, jak mi to radil doktor, když se dozvěděl, že chci rodit tady doma. Říkal, že by to rád měl všechno pod kontrolou už od začátku. Poraď mi tedy prosím, kam se mám obrátit, kam přesně napsat a co vše budu muset doložit, abych tento „nemožně komplikovaný“ formulář S2 dostala co nejdříve
Děkuji moc ![]()