FÚ - referent v odd. zvláštních činností
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
FÚ - referent v odd. zvláštních činností
Dobrý den,
byla jsem pozvána na pohovor na finanční úřad a na pozici referent v oddělení zvláštních činností - týká se to hlavně odvodů za porušení rozpočtové kázně - měla bych tam kontrolovat používání prostředků, kam spadá státní rozpočet a fond, státních fin. aktiv a také rozpočet Evropské unie prostřednictvím Národního fondu a státního rozpočtu, též bych prováděla vyřizování opravných prostředků proti rozhodnutím a dozorčích prostředků a ještě bych měla za úkol vypracovávat stanoviska, postupy, výklady a metodické pokyny k aplikaci právních předpisů v rámci odvodů za porušení rozpočtové kázně. No jako ta práce se mi zdá dost zajímavá, ale vůbec nemám zdání, na co se mne na pohovoru mohou ptát.
Stáhla jsem si zákony, které byly vypsány v e-mailu na pozvánce na pohovor, takže o víkendu mám o četbu postaráno, jinak o žádném testu nebyla zmíňka, na jejich stránkách jsem našla, že pokud by byl test, tak by to museli oznámit předem a počítám že po mém potvrzení pozvánky mi asi těžko potom ještě napíší, že tam bude test
. Ráda bych se připravila, jak nejlíp to půjde a „zvítězila“. Nemá někdo s touto funkcí zkušenost nebo spíš s tím pohovorem ale vlastně i s tou funkcí? Já jsem z jiné sféry, ale splnila jsem podmínky, takže si myslím, že jim nevadí, že nemám v tomto oboru funkci, v životopise jsem měla vypsáno, co jsem doposud dělala.
Myslíte, že mne hodí rovnou do vody nebo mne tam aspoň řádně proškolí a jaké otázky budou na pohovoru? Jejda, mám pocit, že už se stále opakuji.
Samozřejmě musím počítat i s tím, že to možná nevyjde, to je život, ale jak už jsem podotkla, byla by to pro mne vskutku mocná výzva, kdybych dostala šanci pracovat na takovém místě. ![]()
Omlouvám se za „elaborát“. ![]()
Přeji pohodový, příjemný víkend a hlavně děkuji předem za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Artemida No teda, s touhle pozici zkušenost nemam. Ale drzim palec
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dělala jsem výběrové řízení na FÚ, na jinou funkci. To, že Tě pozvali na pohovor znamená, že jsi splnila zákonné podmínky pro pozvání na pohovor, tedy např. VŠ (jakéhokoliv směru) čistý TR, nějaká ta jejich prohlášení apod. Stejně i já jsem v oboru neměla zkušenost, na pohovor přišly i ženy, co pracovaly na FÚ v jiném oddělení a měly mnohem více zkušeností z tohoto oboru, přímo z daňové oblasti apod… Samozřejmě jsem nezvítězila:-). Jinak, psali jsme vědomostní text z těch zákonů + na pohovoru nás ještě z těch zákonů zkoušeli. Připadala jsem si jako na zkoušce na VŠ. Zákony se nadrtit lze, ale mně bylo hned jasné, že nevezmou nikoho bez předchozí zkušenosti z podobné oblasti, kladli na to opravdu velký důraz, hned na začátku se mě ptali, co mě vedlo k tomu, že jsem se tam vůbec přihlásila, když nemám vzdělání toho zaměření ani praxi v oboru:-)). Tím Tě nechci odradit, ono to taky může být všude jinak, podle konkurence, můžeš jim padnout do oka osobnostně, atd atd. Určitě bych do toho šla… Zkusit se má všechno. V pozvánce na pohovor bylo napsáno, že součástí VŘ bude písemný test, takže je opravdu možné že to bude u Tebe zase jiné, netuším, možná je to podle toho, o jaké místo se konkrétně jedná. U mě se jednalo o toto: odborný referent / vrchní referent Oddělení kontrolního.
Jinak proškolení ano, o tom mluvili. Pak taky do půl roku (nebo do roku?) úřednická zkouška, pak o něco vyšší plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ještě k tomu Tvému místu, s podobnou funkcí mám zkušenost z druhé strany, když jsem dělala projekty na VŠ, tak tam chodili z FÚ kontroly, přesně jak máš napsáno, v případě porušení rozpočtové kázně (jednou se nám stalo
) vše kolem toho atd. Práce určitě zajímavá, i pro mě by to byla výzva:-). Zkus to a držím palce!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za příspěvek
Ale já myslela, že se úřednická zkouška týká toho, kdo nepracoval min. 3 roky v státním sektoru
, bylo to i na oné přihlášce na FÚ, jelikož přicházím z příspěvkové organizace, která je vlastně zřizrována ministerstvem, a v níž jsem působila víc jak 3 roky, tak by mne tohle mohlo minout ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiffany1 píše:
@Artemida No teda, s touhle pozici zkušenost nemam. Ale drzim palec![]()
.
Velmi děkuji, snad se zadaří - dnes budu „študovat“ na 200% ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Artemida píše:
Moc děkuji za příspěvekAle já myslela, že se úřednická zkouška týká toho, kdo nepracoval min. 3 roky v státním sektoru
, bylo to i na oné přihlášce na FÚ, jelikož přicházím z příspěvkové organizace, která je vlastně zřizrována ministerstvem, a v níž jsem působila víc jak 3 roky, tak by mne tohle mohlo minout ne?
Tak to nevím, dle mého názoru to tak není, pokud nejsi úředník ve veřejné správě, ale to se dozvíš vše u pohovoru. Já jsem taky roky pracovala ve školství, což je taky státní sféra a u pohovoru se jasně mluvilo o tom, že pokud by mě přijali, musela bych dělat úřednickou zkoušku a pak bych byla přijata do služebního poměru. Hledala jsem to na internetu a nejsem z toho moc moudrá:).
Každopádně držím palce a docela by mě zajímalo, jak to bude probíhat, dáš sem vědět?:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše:
Tak to nevím, dle mého názoru to tak není, pokud nejsi úředník ve veřejné správě, ale to se dozvíš vše u pohovoru. Já jsem taky roky pracovala ve školství, což je taky státní sféra a u pohovoru se jasně mluvilo o tom, že pokud by mě přijali, musela bych dělat úřednickou zkoušku a pak bych byla přijata do služebního poměru. Hledala jsem to na internetu a nejsem z toho moc moudrá:).Každopádně držím palce a docela by mě zajímalo, jak to bude probíhat, dáš sem vědět?:-))
Jasan, určitě, až to budu mít za sebou, tak dám vědět
No a nyní jdu opět „učit se, učit se, učit se“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvláštní část úřednické zkoušky bys musela udělat určitě, pokud jsi zatím na fu nepracovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla jsem se zeptat, zda se na FÚ dělají před pohovorem také písemné testy? Jaké případně kladou otázky. Jedná se o služební místo Oddělení vyměřovací.
Prosím o zachování anonymity.
Eliška
- Citovat
- Upravit
Oživuji téma… mohu se zeptat, zda se tu najde někdo, kdo delší dobu tuto pozici vykonává a jak mu to jde? Zmiňte popr. pozitiva nebo negativa z této konkrétní pozice. Zda je to práce stresová či spíše nikoli… Převážná kontrola je asi opět ve státních složkách/zařízeních popř. u příjemců dotací - jaká je tam komunikace, spolupráce. Jak je to prosím s pružnou pracovní dobou. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit