Funkce tatínka - je to u vás stejné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
6.6.15 18:16

@rejžička diskusi jsem nečetla, ale ano, patří to k mateřství. Člověk má tendence, kdykoli se necítí pohodlně, hledat chybu v tom druhém. Ale to většinou není úplně dobrá cesta.

Pokud je dítěti 3,5 roku, zapracovala bych především na jeho samostatnosti. Tj. ráno o víkendu si snad sám může vzít rohlík, flašku s pitím, kterou mu tam večer připravíš a pustit si Studio Kamarád. To zvládá i můj dvouletý. Stejně tak si občas schrupnu, protože je vycepovaný, domácnost je zabezpečená a vím, že nic neprovede.

Totéž vstávání v noci, ježiši, vždyť to není mimino, abys k ní musela v noci vstávat. Nebo má nějakou nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.6.15 18:17

@Pomka Můžu se zeptat, jestli plánuješ další dítě? Já bych si takovho chlapa nemohla vážit. Nehledě na to, že by mi vadilo, že pokud by se mi cokoliv přihodilo, tak bych měla strach ještě i o dítě.
Já vedle svého chlapa chi zestárnout, takže je pro mě tak nějak automatické, že si v případě potřeby jednou budeme měnit plíny i jeden druhému. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
6.6.15 18:35

@Svistice planuju, otazka s kym to bude :) ja spoleham na svou mamku. Mala ma k ni perfektni vztah a vim, ze ji ji muzu bez starosti sverit. Je to blby, taky me to trapi, takhle jsem si to neplanovala a necekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
6.6.15 18:50
@Pomka píše:
@Svistice jednou se malem pozvracel z hovinka, kdybych to nevidela, neverim. Proste nevi co a jak, nevi, co ji davam najist atd. Jo, musel by to nejak udelat, ale mela bych strach o malou, ze spusti hysterak. No nechtel, mimino ho nebavilo, az ted k n vic chodi, ale mala s nim neni takova jak se mnou. Proste jsem mu to rikala od narozeni. Asi to bere jako ciste zenskou praco, peci o dite.
A proč to neví? Tobě to všechno někdo nalil v porodnici do hlavy trychtýřem? Asi ne, že? Kdyby musel, naučil by se, jako každý. Zjevně nemusí.
@Pomka píše:
@Kassy je to takovy jen kdyz na to pristoupi oba. Kdyz nechce, nedonutis :nevim:

Vždyť píšu, že je to vždycky takové, jaké si to udělají ti DVA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.6.15 19:01

Já si během dne nemám potřebu lehnout, spát.
V noci vstávám já, protože manžel se potřebuje vyspat a jít pak do práce. Pokud má volno, nemám problém s tím, do něj dloubnout, ať jde on. A jde. Taky nemám potíž mu říct, že je třeba vyměnit plenu, dát svačinu atd atd. Když si ho vezme na den na kolo, mám se krásně, manžel docela trpí. Období vzdoru a živé dítě. Já se s ním učím pracovat a docela si rozumíme, situace zvládám. Manžel né tak úplně a je pak unavenej, protože naten kolotoč není tak zvyklej. Ale bere ho rád do bazénu, na kolo, na nákup. Asi vždycky zapomene na ty hrůzy, co mi vyprávěl minule. Naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
6.6.15 20:04

@Kassy jsi s ditetem denodenne od jeho narozeni, znas ho, dokazes odhadnout proc place. To chlapi, kteri s ditetem netravi dostatek casu, nevedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
6.6.15 21:08
@Pomka píše:
@Kassy jsi s ditetem denodenne od jeho narozeni, znas ho, dokazes odhadnout proc place. To chlapi, kteri s ditetem netravi dostatek casu, nevedi.

Můj muž je v práci pořád a přesto vždycky dokázal utišit plačící dítě. To bude něčím jiným ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
6.6.15 21:13
@rejžička píše:
Snažím se dát dohromady myšlenku, ale moc mi to nejde, opět jsem vstávala v pět ráno, bolí mě hlava a celá jsem tak nějak ko, akorát jít se zahrabat.

Napadla mě jedna věc - co se narodila malá, všechno je na mně. Manžel by se zuřivě bránil, že to není pravda, on chodí do práce, chodí s ní na houpačky, hraje si s ní doma (většinou vedle ní sedí s mobilem, ale ok, reaguje).
Potud dobré.

Já mám ale na mysli to, že v reálu i pocitově je to stejně tak, že malou mám na starost já, pečuju o ni já. On se občas stará, ale.. Prostě i tak je to na mně.
To já musím v noci vstát, když brečí, to já musím vstávat v šest ráno, když se vzbudí. To já musím kdykoliv vyskočit, když potřebuje utřít zadek nebo udělat šťávu. To já nemůžu přes den schrupnout, i kdybych padala na ústa, protože by ji nikdo nehlídal. Atd.

Pro vysvětlení - průšvih je u nás ten, že nemáme hlídání, takže jsem s malou v podstatě tahem 3,5 roku a už mi to leze na mozek. Respektive od začátku. :mrgreen:

Chci se tedy zeptat, jak je to u vás? Je to tak všude?
Nebo vy to máte tak, že si jdete třeba přes den lehnout a tatínku, starej se. Že se ráno převrátíte na druhý bok a zavoláte na tatínka, ať se dneska stará on.

Chodí do práce, ano, já to chápu, ale já za 3,5 roku ani jednou nevstávala tehdy, když chci já, nepřevrátila se na druhý bok a ještě půl hodinky nepoložela, když už mě malá vzbudila. Vstávám mezi 5-7, většinou nadávajíc a třeští mi hlava, než to za hodinku dvě přejde, až se proberu.
Neznám, co to je, lehnout si během dne a prostě usnout nebo jen tak ležet, protože to já nemůžu, pak by tu malá byla nehlídaná.
Nevím, patří to k mateřské, patří to k tomu mít děti?

Mame to uplne stejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
6.6.15 21:16
@Fjodorka píše:
Můj muž je v práci pořád a přesto vždycky dokázal utišit plačící dítě. To bude něčím jiným ;)

Ale psalas, že se dítěti věnuje, tzn., že je na něj dítě zvyklé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
6.6.15 21:28

@rejžička nečetla jsem diskuzi, možná bude kontroverzní, ale ano, mám to stejně a mám dvě děti..11 měsíční a 4 roky..
Vše je na mě…
Nejvýstižnější je to, že obě děti jsou mamánci..tzn, že momentálně mladší je ve věku kdy se ode mě nehne a když se hnu já, tak se vydá mě hledat..
Zrovna včera jsem mohla puknout vzteky, když jsme přišli z venku a já řekla manželovi s mladším visícím dítětem na mých kalhotech, jestli by ho nemohl vzít, že se chci jít vysprchovat..zahučel, tak si zavři dveře 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
6.6.15 21:33
@kacz píše:
@rejžička diskusi jsem nečetla, ale ano, patří to k mateřství. Člověk má tendence, kdykoli se necítí pohodlně, hledat chybu v tom druhém. Ale to většinou není úplně dobrá cesta.

Pokud je dítěti 3,5 roku, zapracovala bych především na jeho samostatnosti. Tj. ráno o víkendu si snad sám může vzít rohlík, flašku s pitím, kterou mu tam večer připravíš a pustit si Studio Kamarád. To zvládá i můj dvouletý. Stejně tak si občas schrupnu, protože je vycepovaný, domácnost je zabezpečená a vím, že nic neprovede.

Totéž vstávání v noci, ježiši, vždyť to není mimino, abys k ní musela v noci vstávat. Nebo má nějakou nemoc?
:P :P to mě pobavilo…
Po dnešním dni, kdy moje čtyřletá dcera nedokáže být ani 10min sama :zed:
A rozmazlená není, je to taková povaha..přecitlivělá, vztahovačná, bojovnice proti všemu…období vzdoru trvá 4 roky 8o :jazyk:
Naštěstí už v noci spí :mavam: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
6.6.15 21:33
@Pomka píše:
Ale psalas, že se dítěti věnuje, tzn., že je na něj dítě zvyklé :think:

To ano, věnuje, tak se to naučil, navíc už děti má. Každopádně, jakmile dcera plakala, tak sám se ptal - nemá hlad? není podělaná? nepotřebuje pomazlit? není unavená?
Ono dítě nemá až tolik potřeb a na to nemusíš dítě nijak zvlášť znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
6.6.15 22:10

@amazon no nevim, ve 4 letech… snad už chodí do školky, tak je zvyklá být bez tebe, ne? A není to jenom o povaze, ale i o důslednosti rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
7.6.15 06:16
@kacz píše:
@amazon no nevim, ve 4 letech… snad už chodí do školky, tak je zvyklá být bez tebe, ne? A není to jenom o povaze, ale i o důslednosti rodičů.

jak myslíš důslednost? je mi stále za zadkem, co mám dělat, poraď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.6.15 07:19

Pche, ženský chtějí dítě a pak si stěžují, že s ním mají moc práce, no to je logika. Jaký si to uděláš, takový to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí