GAPS dieta pro miminko

24
13.2.15 14:19

GAPS dieta pro miminko -

Dobrý den maminky,

ráda bych Vás, zkušené maminky s GAPS požádala o radu. Mám prcka 6 měsíců a budeme začínat s GAPS dietou. Přes den je výběr jídla jasný, ale potřebovala bych poradit, co dáváte dětem večer před spaním místo např. rýžové/ ovocné kaše a hlavně by mě zajímalo co dávat dítěti v noci. ( teď jsem měsíc dávala o půlnoci kaši). Prcek je momentálně 3 týdny na UM.

Předem Vám moc děkuji za rady. :)

Wendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
13.2.15 14:27

@Wendy2014 Já mám na GAPS čtyřletého syna a jí to i mladší dvouletý, ale takhle malé dítě tedy nevím… To asi nemůže ořechy a semínka, které já vlastně používám místo mouky :think: Tak na večeři to samé co k obědu - tedy maso a zeleninu. Hodně vařit vývary (já nechávám táhnout klidně 24 hodin), klidně zeleninu ve vývaru a pak rozmixovat. A pokud je dítě na UM, tak nevím nevím, jestli má dieta smysl, protože UM je vlastně celkem dost chemická s. ačka.
A můžu se zeptat z jakého důvodu u tak malého dítěte GAPS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.2.15 14:48

@AliTad
Ahoj, bohužel prcek má epilepsii, momentálně EEG čisté. K epilepsii se rády " přilepí" ještě další nemoci. Určitě jsi četla knihu od N. Campbell McBride, tak ti nemusím říkal důvody… všechno začíná ve střevech :-)
Nevíš od kdy by se dalo vypustit UM. Z toho stresu z nemoci jsem bohužel přišla o MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
13.2.15 14:56

@Wendy2014 :( Tak to mě mrzí. Na stránkách www.zivakultura.cz je recept na přípravu UM, ale je to teda dost složité, nejsem si jistá, jestli se dají všechny ingredience u nás sehnat. Ale u tak malého dítěte bych to určitě konzultovala s lékařem (ale nějakým, který je nakloněn těmto „alternativním“ metodám). Za mě je ta dieta super, syn má diagnostikovaný dětský autismus, na dietě je 3 měsíce a výsledky jsou více než dobré. Zkus kontaktovat přímo ty paní, co dělají živou kulturu, mě vždy moc ochotně poradily. Taky jsem slyšela o ketonové dietě přímo pro epileptiky a to už je dokonce „nealternativní“ postup a výsledky prý má taky, vše je ale pod dohledem lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.2.15 15:10

@AliTad
Ano, živou kulturu čtu. K výrobě UM bohužel v CR neseženu ingredience…to jsem už studovala.
Ketogenní dietu znám. U nás zatím není potřeba, je hodně drastická, ale pomáhá.
Já chci GAPS jako prevenci, právě autizmus se rád přidruží…nebo pak jiné typy epilepsie.
Nevěděla by jsi o nějakém lékaři v Praze, který by se zajímal o GAPS?
Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
13.2.15 15:17

@Wendy2014 Já jsem z Brna a v ČR neznám vůbec žádného doktora, co se tomu věnuje. Spíš zkusit nějakého GAPS poradce - třeba http://www.homeopatiecz.com/nina-nohejlova/, ale osobní zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.2.15 15:18

@AliTad
SUPER…děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
13.2.15 15:55

@Wendy2014 nnevím jak je to s touto dietou, ale jedno naše dítě se totálně samo v 6 měsících odstavilo od um takže pak jsem začala dávat jogurty a kaše tak bych si ve svém případě hlavu s um už nelamala a prostě ho nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.2.15 16:00

@rusovlaska.e ahoj, díky moc :-) Myslíš, že teda čajíky, vývary by mohly stačit? Co voda? Od kdy jste dávali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
13.2.15 16:23

@Wendy2014 No já bych u takto malého dítěte měla strach, hlavně ten vápník, nejsem si jistá, jestli se z tohoto jeho potřeba pokryje (když nebude jíst ta semínka apod.) Taky aby byl ochotný dostatek tekutin přijímat. Jinak vodu určitě může. Já bych možná zkusila to UM dle GAPS prostě jen ze surovin, co seženeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.2.15 16:34

@AliTad to je asi pravda. Dávám sice jogurt skoro každý den, teď přidáváme i bio kuře…napsala jsem na živou kulturu, a taky tý poradkyni, tak uvidíme. Nicméně bych chtěla tohle slyšet taky od někoho kdo má zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.2.15 16:59

@AliTad tak teď jsem koukala na ten recept, a zdá se že by to mohlo jít udělat docela v pohodě. Jen tu laktozu nemůžu nikde najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí