Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@manitana No jsem zvědavá jak to dopadne, začínám se ale bát
. S tou krví nevím jak to je, mě sestřička řekla že je to novinka, teď se tak prý chodí, 2× na krev, ta druhá je prý kontrolní a pak se jde až na ultrazvuk. Jsem zvědavá co řeknou dnes tobě, jestli půjdeš taky na druhej odběr. Já při 1 ETu a 2 KETu byla taky 2 na krvi, 1 byla o. k a 2 k. o., ale to jsem dost špinila a pak jsem měla normální MS. Teď ale nic, jen mě občas pobolívá břicho, měla jsem to dostat 18tého.
@Vlaďka 27
zkus teď opravdu jenom odpočívat a nic nedělat, radši žádné prudké pohyby.
Radši nic nepodcenit. I když si myslím, že to budou jenom příznaky MS, která nedorazila. Všechno bude dobré, uvidíš. Pokus se na tu první zkušenost nemyslet. ![]()
Odpoledne dám vědět, co a jak.
@helennn píše:
@žiraf gratulujia na první pokus?
Ano na první pokus. Měla jsem štěstí. Když čtu jaký s tím tady máte dlouhý trápení tak mi to je líto to musí být strašný nervy
Mě to stačilo jednou a byla jsem s toho špatná že nám to nejde přirozeně snažili jsme se přirozeně přes dva roky než jsem donutila Gynekologa, aby mě někam poslal. Pořád že jsem mladá
a ono už mi je 32 let takže to utíkalo.
@wlucinka píše:
@žiraf to je krásné přečíst si další sšťastný příběh!
A jak daleká byla cesta k úspěchu?
Moc ne. Naštěstí se povedlo na první pokus na to, že mám endometriózu tak jsem to nečekala. Když jsem si dělala těhotenský test tak byl negativní
pak jsem šla na krev a sestřička mi řekla že jsem těhotá
tak jsem to o bulila
byla jsem přesvědčená, že budu muset jít znova. Přeji Vám všem aby se to co nejdřív povedlo ![]()
Ahoj holky,
potvrzeno
HCG: 2500, takže paráda
![]()
na druhou krev nemusím a první UTZ 11.10.
Teď jen aby všechno šlo jak má…a začíná další čekání a strach…my jsme zajatci obav a strachu.
@manitana Páni, tak to je hodnota jako hrom.. nečekáš dvojčátka? Na jiné diskuzi má holčina po 14 dnech od KETu 250 hcg… pochopitelně má strach, aby bylo vše v pořádku. Kdy jsi byla na KETu?
Moc gratuluju k těhotenství. ![]()
Holky, vy se tak máte.. kéž by to vyšlo i nám ostatním.
@žiraf Tak to je super, že tobě to vyšlo taky hned na první pokus…
@TerkaBaterka na KETu jsem byla 6.9., takže před 14 dny.
Jinak zaváděli mi dvě, tak možná to dvojčátka budou (vůbec by jsem se nebránila
)a já co jsem se dívala na tabulky, tak hodnota 250 je přesně v mezích pro 14.den., tak ať se nestresuje. Mě se možná šikulky zavrtali dřív ![]()
Holky moje, každá se dočkáte!!!
Nám to taky trvalo, tak jen to dotáhnout do zdravého konce.
@manitana A já teď prožívám tu nejistotu znova, modlím se aby můj 2 test na HCG byl taky pozitivní s dostatečně velikou hodnotou.
Holky jsem z toho teď dost vystreslá, fakt se bojím co bude nebo nebude.
![]()
@Vlaďka 27 Neboj Vladí, určitě to bude v pořádku. Zbytečně se nenervuj.. Já vím, ostatním se tohle říká lehko, ale když se pak jedná o nás, tak nám to tak samo nejde.. já taky stresuju a bojím se, že nemám žádné příznaky a že to asi nevyšlo.. test jsem nezkoušela a asi ani nechci, zatím..
Holt to musíme všechny nějak přetrpět a snad se dočkáme toho vytouženého miminka v náručí
Kdy na ní půjdeš?
@TerkaBaterka Kéž by nám to všem taky vyšlo
. Na krev jdu zase v úterý a zítra zkusím další test, jestli dušánek sílí, dělala jsem si ho i včera a dušánek se mi zdá tmavší, tak se uvidí, no. Na kdy plánuješ ty testík?
@Vlaďka 27 Já tak nějak nevím.. původně jsem chtěla až příští čtvrtek, tzn. 13 dní po KET, abych mohla jet v pátek na krev. Když mám zavedenou blastičku, tak jak je to vlastně s testováním? Počítá se to jako 5 dní embryjko a pak počet dní, kdy je zavedeno.. takže třeba já dnes jsem 7 dní po KET + 5 dní embryo, takže 12 dní.. takže by teoreticky na testu už něco mohlo být vidět? Snad jsem to nějak srozumitelně popsala..
@TerkaBaterka Nevím jak se to počítá
, myslím že je to tak jak říkáš. Na testíku už by mohlo být něco vidět. Myslím že @manitana testila zrovna 7 den po transferu a měla už krásné dušánky. Já to s testíkem vždycky vydržela do 10-11 dne.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.