Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@allmeyo No nechci tě strašit, ale mě pak další MS přišla až po dvou vyvolávačkách a asi 56 dnech. Ale to není pravidlo, spousta holek pak další MS dostala normálně jak jsou zvyklé třeba po těch 30 dnech.
Jinak se cítím celkem normálně.. Začínám být docela nervozní jak to dopadne..
Příznaky totiž moc žádné nemám…přijde mi, že se mi malinko nalily prsa, trochu mě bolí, ale nic strašného a dnes mě nějak jakoby pálí žáha nebo jak to mám popsat… bříško občas cítím, ale to musím být vyloženě v klidu, třeba večer v posteli, jinak ani ne…
@hačilka Takže sem s tou menses zase o něco chytřejší, no jo no podstoupila sem něco takového poprví tak člověk neví ![]()
Ta voda v tom břiše nemůžeš z toho něco mít?
@TerkaBaterka No tak doufám, že se ta moje MS srovná co nejdříve nechtěla bych teda takovou dobu čekat ![]()
Tu nervozitu z toho čekání jak to dopadne chápu. Nalitý prsa, pálení žáhy to vypadá nadějně…moc ti přeju aby ti to vyšlo
![]()
@TerkaBaterka musela jsem nakouknout jak si na tom…držím moc palce ![]()
Vlastně vám všem tady–to je jasan ![]()
@wlucinka
Z krve by to měly poznat vždycky ten 14 den na 100 %.
@wlucinka
Třeba to ukáže malou hladinu HCG ale když se to chytne tak ukáže i malinko. Bohužel i mimoděložní těhotenství a to se pak pozná na ultrazvuku kde se to chytlo ![]()
@Petra Z Moc díky. Snad budeme mít konečně štěstí a vyjde to. Bohužel vím, že to // nekončí, spíš naopak. Pak to bude každodenní stres, jestli bude HCG stoupat, jestli bude miminko v děloze, jestli bude srdíčko a další a další nervy. Když člověk projde všemi možnými neúspěchy a navíc, začne číst o tom, kdo co prožívá, tak je ten strach mnohonásobně větší.. když jsem poprvé otěhotněla, absolutně mě nenapadlo, že by to nemělo vyjít.. ted je to jiné. Ted už ten strach bude větší. Ale to dost předbíhám.
Jak se to vlastně ted holky počítá? Když mi bylo 13.9. zavedeno 5-denní embryo, tak je to bráno jako počet dní, kdy je u mě plus těch 5 dní, co se vyvíjelo mimo mě, tedy k dnešku 10+5?
@TerkaBaterka ahoj, vůbec nic nepočítej…ber to tak, že Ti začíná 4.týden těhotenství…já se ze žádnýma počty netrápím. Ono kdyby to bylo normálně, tak to samé se vyvine v bříšku. Akorát doktor ví, kdy to zavést, aby to počtem dní sedělo.
Beru to selským rozumem
My máme jedinou výhodu, že přesně víme, kdy k nám do bříška přišli
Ty počty jsou pak stejně k ničemu a na utz pak řeknou co a jak.
Ještě se držíš netestit? ![]()
Jinak máš pravdu, teď jsem ve stresu víc, než předtím. Protože nevím, jestli je všechno v pořádku a to čekání na první UTZ bude horší, než čekání na první krev.
Jinak holky nevíte, zda se dá vyšetřit krev na HCG jako samoplátce?
A ještě mě napadla taková věc. Když máme za sebou PGS, tak nám budou dělat, když všechno dobře půjde ty testy na skryté vady? a nebo to stači, že nám vložili zdravé embryjká. ![]()
@manitana Já vím, že ty počty nejsou důležitý, ale tak jsem se zeptala..
Jinak na HCG jako samoplátce určitě jít můžeš, stojí to 200-300Kč podle nemocnice. Jsou ted nervy vid, jestli je vše v pořádku, jestli jsou miminka tam kde mají být apod.
Když jsme podepisovali souhlas s PGS, tak tam bylo jasně napsáno, že toto vyšetření nenahrazuje ty testy pak v těhotenství prováděné, takže si myslím, že se tomu nevyhneme.
@TerkaBaterka ach jo…to mi nějak uniklo. Člověk by už radši podepsal vše, jen aby se dočkal. Děkuji za info. ![]()
Já bych chtěla v pátek na krev, aby jsem měla jistotu, že HCG roste. Ta doba do prvního UTZ je moc dlouhá
.
A přemýšlím se vrátit do práce. Ale jsem v rozpacích…jednou mi vychází zůstaň doma a pak zase mi vrtá v hlavě návrat.
Jak to děláte vy holky? Nebo jak to plánujete?..bože, ta nejistota je hrozná ![]()
@manitana Já jsem se taky docela divila, když jsi psala, že na utz jdeš až za 3 týdny? To je strašně dlouhá doba!!! ![]()
Já do práce chodím a chodit asi budu, pokud teda nebudou problémy.. je to pro psychiku lepší.. doma bych se asi ukousala.. stejně bych pořád něco uklízela a neodpočívala, tak je jedno jestli jsem v práci nebo doma. A v práci to utíká líp a navíc člověk pořád vydělává. Já dělám v kanceláři, takže sedím celý den u PC, nic extra náročného.. sice mě tu občas někdo zvedne tlak, ale když budu vědět, že čekám prcka, tak to nebudu tolik řešit, protože budu vědět, že je to jen dočasné a za chvíli půjdu na mateřskou a at si tu pak dělají co chtějí ![]()
Rozhodnutí ale je jen a jen na tobě..
@TerkaBaterka já pracuji taky v kanceláři a s PC. Něco podobného jak píšeš. Doposud jsem byla v práci a nebrala neschopenku. Nikdy to nevyšlo, až teď když jsem zůstala doma. Tak mi něco našeptává, abych to nepodceňovala a zůstala. ![]()
Tak uvidím v pátek, jak dopadne krev.
Ahoj holky, opět se chci zeptat. Braly jste nějaké vitáminu před a při cyklu IVF?
Já 2 měsíce piju mladý ječmen, chlorelu a tak 3× týdně nosifol.
Nyní mi probíhá 1 IVF. Při prvním UTZ 4 vajička velká a 6 malých. Doufám, že s těch 6ti ještě nějaká dozrají. Zítra jdu na druhý UTZ, tak jsme zvědavá. Na PGD jdeme také, je to kvůli věku (39).
JO a ještě na doporučení v Gennetu (Praha) chodím na akupunkturu. Jsme zvědavá jak to celé dopadne. ![]()
Ahojky Ivet74, já beru akorát kyselinu listovou.
Přeji hodě štěstí na cestě za miminkem
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.