Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vlaďka 27 Děkuji.. budu taky doufat, aby bylo vše v pořádku, jak u mě, tak u vás všech holky.. my to prostě zvládneme a všechny se toho miminka dočkáme ![]()
@TerkaBaterka - ahoj prosím Tě, embryo Ti vložili hned dalším cyklu? A mohu vědět zda je opravdu PGD v Gennetu zdarma. My chodíme do Gennetu, ale v Praze. Dnes na 2UTZ 11 až 13 folíků a v pátek je OPU. PGD máme také, je to kvůli věku.
Takže mě zajímá jak to vlastně po tom PGD probíhá a co vše se platí. Moc díky.
A gratuluji ke //.
![]()
@TerkaBaterka moooc velká gratulace
to úrčitě dopadne na jedničku
Vlaďka 27 taky gratuluji ![]()
Ivet 74 ahojky taky mám PGS kvůli věku jestli jsi 74 ročník tak jsme stejně staré a jdu taky v pátek na OPU
máme 8 až 10 folíků tak jsme na tom stejně
PGS se fakt neplatí pouze PISCI PK a pak KET vdalší cyklus se většinou nestihne
škoda ale to už vydržíme když už jsme čekaly tak dlouho ![]()
@hačilka - ano jsem také 74. Já mám ale napsáno PGD né PGS - ani nevím jaký je v tom rozdíl. Dnes mi Mudr. říkala, že ICSI rozhodne až embryolog. My máme dobrý spermio, tak možná nebude třeba. Zatím mi doktorka neřekla, co bude vše potřeba, až jak se vše ukáže - kolik je vajíček, jak jsou kvalitní atd. Více budu opravdu vědět až v pátek. Mám super doktorku (primařku), je strašně lidská a milá. A věřím ji. Ono stejně nic jiného nezbývá, protože tomu nerozumím.
Ještě k tomu beru prednison a do nosu jsem stříkala Synarel. Ve středu píchnu Ovitrelle. No a den po OPU mám napsaný Utrogestan, kdyby náhodou bylo nutno ET už v tomto cyklu. No teď jsou vše jen spekulace, musíme vydržet do pátku.
Já jen potřebovala zjistit jak je to s tím placením za PGD. Jsem se uplně zapomněla v Gennetu zeptat. ![]()
Tak držím palečky, aby vše bylo dobré a aby jsme měly všechny tady brzy miminka. ![]()
Jakým lékem jsi stimulovala?
@Ivet74 píše:
@hačilka - ano jsem také 74. Já mám ale napsáno PGD né PGS - ani nevím jaký je v tom rozdíl. Dnes mi Mudr. říkala, že ICSI rozhodne až embryolog. My máme dobrý spermio, tak možná nebude třeba. Zatím mi doktorka neřekla, co bude vše potřeba, až jak se vše ukáže - kolik je vajíček, jak jsou kvalitní atd. Více budu opravdu vědět až v pátek. Mám super doktorku (primařku), je strašně lidská a milá. A věřím ji. Ono stejně nic jiného nezbývá, protože tomu nerozumím.
Ještě k tomu beru prednison a do nosu jsem stříkala Synarel. Ve středu píchnu Ovitrelle. No a den po OPU mám napsaný Utrogestan, kdyby náhodou bylo nutno ET už v tomto cyklu. No teď jsou vše jen spekulace, musíme vydržet do pátku.Já jen potřebovala zjistit jak je to s tím placením za PGD. Jsem se uplně zapomněla v Gennetu zeptat.
Tak držím palečky, aby vše bylo dobré a aby jsme měly všechny tady brzy miminka.
Jakým lékem jsi stimulovala?
PGS se dělá kvůli věku a PGD když je nějaká vada v rodině kdyby jsi měla PGd tak ti dělaj přípravy jako Hellen tak to budešasi stejný jako já mít a stimulovala jsem menopurem v L
Liberci jsou oba doktoři taky super ![]()
Gratuluji Všem
koukám, že se to tady pěkně rozrůstá.
. To bude miminek ![]()
@manitana
Já jsem taky radši nechala vložit dvě, aby se aspoň jedno chytlo
I s tím rizikem, že by byla dvojčátka ![]()
Dobré ráno holky moje, tak testík vypadá den ode dne lepší a lepší. Tak snad je to na dobré cestě. Už se nemůžu dočkat pátku, až půjdu na tu krev a snad mi to potvrdí. @Ivet74 Jak ti už hačilka odpověděla, taky jsem měla PGS a ne PGD a jestli jsme to pochopila správně, tak PGD se dělá těm u nich byla geneticky zjištěna nějaká vada, kterou by mohli rodiče přenést na své potomky. Udělá se příprava, která se ale platí (tuším 10 000,–) kde přesně detekují tu vadu a když udělají OPU vyšetří ta embrya čistě na tuto danou vadu. Při PGS je to ještě nějak rozdělené na různé metody, nějakou se vyšetří jen část chromozomů a tou PGS by array-CGH vyšetří všech 24 chromozomů, není tedy nutná žádná předpříprava. Nicméně to vyšetření embryjek trvá až 3 týdny, tudíž se nestihne transferovat hned další cyklus, neboť MS většinou dorazí velmi brzy po punkci, protože si pacientky běžně nezavádí utrogestan a tak dojde jakoby k hormonálnímu výkyvu… Já to po OPU dostala asi za týden, takže po 21 dnech.. pak se mi to ještě protáhlo, protože MS si dávala na čas a přišla po dvou vyvolávačkách za 56 dní…
PGS nám v Gennetu platí, pouze si musíme zaplatit metodu oplodnění, obvykle PK a KET, vitrifikace je v ceně PGS a tím pádem jde na pojišťovnu.
Držím vám holky moc palce, je to sice běh na delší trať, ale já osobně jsem za tuto možnost moc ráda, protože třeba ted vím, že mám v sobě zdravé embryjko, které má šanci to zvládnout a bude pro mě a snad i pro ostatní holky, daleko menší stres, jak dopadnou výsledky těch další testů, které se pak v těhu dělají..
@TerkaBaterka Ahoj, tak to je super, ještě dva dni a budeš nám hlásit stav ![]()
Ivet74 lepší bude zavolat a zeptat se rovnou, než se jenom domnívat. Sestřičky by Ti měli říct cenu. Rozdíl mezi PGS A PGD Ti TerkaBaterka vysvětlila profesionálně ![]()
Žiraf ty dvojičky, to bude mazec
, ale nechám se překvapit. Jinak kolegyně mého manžela si nechala před pár lety vložit dvě a ted má trojčata. Jedno se ji rozdělilo na jednovaječné dvojičky. Tomu říkám masaker ![]()
@manitana Taky jsem to občas četla, že se z dvojek nakonec můžou stát i trojky a nebo naopak, zůstane jen jedno.. no ty trojky, to by byl masaker teda! Já byla ted venku s holčinou, co má 3 děti, kluka 4,5 a dvojky půlroční.. jen tahat ten obrovskej kočár by pro mě byl záhul.. byla vyřízená, ale zase co, tenhle nejhorš věk uteče a pak už to bude snad lepší a lepší. ![]()
@TerkaBaterka - moc díky za informace. No v papírech ve stimulačním protokolu máme PGD. Ale žádnou genetickou vadu nemáme. Zkusím se zeptat v pátek při OPU, když si vzpomenu. ![]()
@manitana
Zase by jsi to měla pěkně při jednom
Já jestli budu chtít druhý tak se budu modlit, aby už to šlo samo a nebo zas budu muset na IVF. A do té doby už nemusí pojišťovna proplácet nic takže se pěkně prohnu. ![]()
@žiraf to si říkáme taky..vždy jsme chtěli víc dětí…kdyby to náhodou nevyšlo, tak jdeme do adopce. Toto je naše poslední šance. Na další pokus jako samoplátci rozhodně mít nebudeme. Proto budeme děkovat za všechno co bude. ![]()
@TerkaBaterka
super potichu gratuluju
![]()
Vlaďko…tobě taky moc gratuluju
A jsem ráda, že nejsem jediná ročník 74 ![]()
Jo a HCG…u Matese 14 dní po KET nějakých 348 a vyšlo to
Po KETU 2500 a pak to nedopadlo…takže hodnota není zase tak vypovídající…ale tím nechci nikoho strašit…
@manitana
taky jsme chtěli adoptovat chválím
. Kamarádka adoptovala krásného chlapečka (nemůže mít vůbec děti
). Takže si vážím, že nám to šlo přes umělý ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.