Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, kvůli covid-19 nám byl zrušeny první termín v gennetu. Nic méně ve čtvrtek jsme provedli s paní doktorkou první konzultaci přes telefon. Za 14 dní nás čeká s manželem první vyšetření, genetické testy, spermiogram, pohlavně přenosné nemoci ( údajně z důvodu, že mám tetování)
A doporučila nám rovnou IVF a pokus pouze o jednočetné těhotenství.
Ale chtěla jsem nejdříve zkusit IUI, mohu si o něj říct, nebo ne?
@Bramborky ahoj urcite si to říct muzes
přihlíží na to co si přejete.. jen nechapu proc ti hned navrhli IVF kdyz nemate hotove vyšetření ![]()
@Dysis1 Protože jsem po mimoděložní těhotenství a mám jen jeden vejcovod a manžel má problémy s vyvrcholením. Tak asi proto ![]()
Ale myy jsme s manželem zatím právě nechtěli žádný radikálnější zásah, proto jsme nejdřív chtěli zkusit IUI a doktorka na mně hned včera s tím IVF ![]()
@Bramborky tak to bych určitě nejdriv zkusila inseminaci aspon dva pokusy.. me to teda nepomohlo i kdyz jsem úplně v pořádku, ale někomu to pomůže ![]()
Být tebou nechala bych to na doktorce, ta ví co je lepší a dojít ke zdárnému konci a miminku, taky nemám jeden vejcovod funkční, byla sem bez ovulace, přítel zdráv. Na první Ivf sem sla až po laparoskopii a hysteroskopii co mi doktorka dporucila. První dítko se povedlo na potřetí po druhém Ivf, jednou vubec nic, podruhé samovolný potrat v 8tydnu. pak se narodila holčička. Po dvo letech po prvním ketu, měli jsme zamražené embryjka a geneticky vyšetřena se mi povedlo otěhotnět na poprvé.
Věřím Lékařům vědí co dělají a hlavně si ušetříš hodně bolavých chvilek a pěněz…
At se ti vše podaří… ![]()
@Dysis1 @Jaruška110 Já bych právě chtěla zkusit aspoň jedno IUI než rovnou IVF i manžel si to tak představoval. Pochopitelně všechno bude ještě záležet na tom jak vyjdou všechny testy a spermiogram u manžela. Třeba IUI ani nepůjde. ![]()
Ke všemu ještě pořád pracují v nouzovém stavu, takže mi zatím ještě neudělají ani hormonální profil.
Právě vyšetření průchodnosti toho vejcovodů mi doktorka teprve jen doporučila. Říkala, že to by se udělalo dodatečně. A že se budu moc zvolit dvě darianty, buď laparoskopie nebo zaplatit nějaký čípek a nechat to udělat přes ultrazvuk. Říkal, že to stojí 2000kc což pro mně bude lepší, než mít zase narkózu ( mám za sebou 9 operací celkové)
@Jaruška110 juu a kolik ti slo na genetiku? A kolik ti jich zbylo?
me ceka jedno v mrazacku ze dvou tak jsem rada aspon za jedno ![]()
@Dysis1 Měla sem jich na podruhé dost,27 myslím, nechali jich 15. Zatím se vyšetřilo 8 s toho bylo jedno pomalejší, dvě mi dávali hned po měsíci po 2 Ivf s toho máme holčičku, ostatní se nenchali zamrazit.ted mi dali jedno a chytilo se hned, čtyři máme ještě zamražené…
Poprvé zkouší na Ivf jak bude tělo reagovat, podruhé paní doktorka přidala jen injekce před Ivf a bylo vše v pořádku…
@Jaruška110 ja doufám že to vyšetřene uz je opravdu jistota..
vim nemusi se chytit ale kdyz uz tak aby bylo opravdu vse v pořádku.. davam do toho veškeré naděje.. ![]()
Věř že opravdu v pořádku je, jinak líp než genetické vyšetření už ani líp vyšetřit nejde.
K uchycení mu můžeš pomoct takovým lepidlem ted nevím jak se to jmenuje, bude ti to doktorka určitě nabízet stojí to 4tisíce. Není to záruka ale určitě to pomůže, já si to nechala dát třikrát a třikrát se embryjko chytlo…
@Jaruška110 jo embryoglue mela jsem a chytlo se
ale bylo asi geneticky špatné..
Holky nevite nekdo jak to bude kdy otevřou úplně a zacne se? Chápu ted tuhle situaci ale vyhledove? Koukala jsem ze nektere car fungují normálně a jedou vše.. ![]()
@Dysis1 Ahoj, to nikdo neví…ale oni jedou normálně všechny centra, jen musej naplánovat lidi tak, aby se tam nepotkávali a tak…takže nám třeba 17.3 zrušili imunologii, ale minulý týden mi volali, ať příjdu 7.4…takže co jde, to odložej, co nejde, to naplánujou… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.