Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV já právě mám jít v lednu na KET, tak právě doufám že už by to mohlo vyjít.
@smile001 ahojky no já taky nemívám moc vajíček je mi 39 let ale nemůžu jít do dalšího IVF takhle rychle po sobě. Měla jsem během 9 měsíců 3stimulace tak už se bojím a proto chci zkusit nativ ![]()
@MartinaCV ahojky, chci se zeptat a o ten Luveris jsi si řekla sama, já že mi to žádný doktor nikdy nenabídl. A ještě dotaz, byla jsem na imunologii a nic moc nám nezjistili, jen mírnou alergii na spermie, brala jsem Prednison, stálo by za to zkusit to ještě jednou u Malíčkové a potřebuji k ní doporučení?
@pajka29 Hrochová odešla???No to se pos… a já k ní chtěla přejít:O((((
Příspěvek upraven 27.12.16 v 20:53
Holky poradte ke které doktorce přejít, já nevím přijde mi fakt že Čepelák jede prostě u všech stejnou stimulaci a ne úplně všemu rozumí…
@Martrich píše:
Jarosova se vratila?
Taky koukam.. ze by sla na Archu, aby nebyla pod jednou strechou s Cepelakem? No bylo by to dobry a velka nadeje pro spoustu holek! To chce overit!
@Romčinka píše:
Holky poradte ke které doktorce přejít, já nevím přijde mi fakt že Čepelák jede prostě u všech stejnou stimulaci a ne úplně všemu rozumí…
Cepelak je v IVF novacek. Protoze ho nekdo vlivny dosadil do Gennetu na vedouci post a zacal tam zavadet negativni zmeny, rozhodly se ty nejlepsi doktorky - Jarosova, Langerova, odejit. Od Cepelaka bych stimulaci nechtela. I kdyz se uci. Nechtela bych ji od nikoho, kdo v tomto neni zkuseny.
@Romčinka Luveris mi dala dr. Jarosova, jelikoz Cetrotide zpusobuje prudky pokles LH a Luveris to LH (na kvalitu vajicek) zase dodava. Dodava ho malo, ale lepsi, nez bez neho. Overovala jsem to u Texla. Odepsal, ze rozhodne lepsi s Luverisem. V Gennetu ho davala jen dr. Jarosova. Ona na dane tema i publikuje, napsala o tom knihu. Z jejich stimulaci holky tehotnely, byla uspesna. Malickova - doporuceni nevim a rozhodne bych se nechala vysetrit u ni. Ona je TOP. Ale pred casem uz psala na svych strankach stop stav. Nevim, jak ted. Nicmene pres urcite lekare z Gennetu se k ni dalo dostat. Me vzala taky hned, kdyz ji doktorka poprosila. Bez ni bych Laurinku nemela.
@pajka29 píše:
@MartinaCV já právě mám jít v lednu na KET, tak právě doufám že už by to mohlo vyjít.
Tak to drzim pesti! Mela jsem taky KET v lednu a v zari pak termin porodu ![]()
@MartinaCV tedy, když čtu Tvůj příběh, smekám před Gennetema jssem ráda, že jsem se rozhodla právě pro tento CAR! Mne čeká mé 1. IVF teď v lednu. bude mi 39, takže také žádné extra vyhlídky nemám, ale musím doufat!!! Máš krásné miminko a to je po tom všem ta největší odměna, viď? ![]()
Ahoj holky, prosím o info… V lednu nás čeká první IVF. Kdo chodíte nebo chodil jste na Letnou, jak to probíhá v den OPU? Jde mi o časovou néročnost - souvislot, protože máme ještě 4 letou dceru, která sice chodí do školky, ale někdo jí musí vyzvednout - babičky tu žádné nemáme, a ani o naší „akci“ neví… V den OPU předpokládám bude odběr někdy dopo, když mám být na lačno a nepít… Vybrat Dr. si asi nemůžu předpokládám? Jak dlouho to celé trvá? Jde mi o to, zda to je cca. 1 hodina se vším všudy nebo např. 5 hodin, než mne pak propustí? A kdy má dorazit v ten den OPU partner na odevzdání vzorku? Kdy se co platí - budeme mít ICIS a prodlouženou kultivaci? A poslední otázka - ty stimulační injekce - musí se uchovávat v lednici? Nebo jen při pokojové teplotě? Moc děkuji za odpovědi. Začínám z toho být nervozní, jak se to blíží… Iv. ![]()
@MartinaCV píše:
@Romčinka Luveris mi dala dr. Jarosova, jelikoz Cetrotide zpusobuje prudky pokles LH a Luveris to LH (na kvalitu vajicek) zase dodava. Dodava ho malo, ale lepsi, nez bez neho. Overovala jsem to u Texla. Odepsal, ze rozhodne lepsi s Luverisem. V Gennetu ho davala jen dr. Jarosova. Ona na dane tema i publikuje, napsala o tom knihu. Z jejich stimulaci holky tehotnely, byla uspesna. Malickova - doporuceni nevim a rozhodne bych se nechala vysetrit u ni. Ona je TOP. Ale pred casem uz psala na svych strankach stop stav. Nevim, jak ted. Nicmene pres urcite lekare z Gennetu se k ni dalo dostat. Me vzala taky hned, kdyz ji doktorka poprosila. Bez ni bych Laurinku nemela.
Doplňuji Martinku - K dr. Malíčkové se jde aktuálně objednat - objednávala jsem se přes mail před Vánocema s tím, že chci zase po roce (a hlavně před 2. IVF) proklepnout a prosím o termín na únor a v pohodě mi ho dali
Doporuč. si raději seženu, pro jistotu ![]()
Na Luveris jsem se své dr. ptala a přešla to totálně. Asi netřeba, že? Asi zase výmysly holek z internetové diskuse, že?
(ve finále kort u mě, s horší kvalitou vajíček, grrrrr!)
Příspěvek upraven 28.12.16 v 08:11
@Ivettt78 píše:
Ahoj holky, prosím o info… V lednu nás čeká první IVF. Kdo chodíte nebo chodil jste na Letnou, jak to probíhá v den OPU? Jde mi o časovou néročnost - souvislot, protože máme ještě 4 letou dceru, která sice chodí do školky, ale někdo jí musí vyzvednout - babičky tu žádné nemáme, a ani o naší „akci“ neví… V den OPU předpokládám bude odběr někdy dopo, když mám být na lačno a nepít… Vybrat Dr. si asi nemůžu předpokládám? Jak dlouho to celé trvá? Jde mi o to, zda to je cca. 1 hodina se vším všudy nebo např. 5 hodin, než mne pak propustí? A kdy má dorazit v ten den OPU partner na odevzdání vzorku? Kdy se co platí - budeme mít ICIS a prodlouženou kultivaci? A poslední otázka - ty stimulační injekce - musí se uchovávat v lednici? Nebo jen při pokojové teplotě? Moc děkuji za odpovědi. Začínám z toho být nervozní, jak se to blíží… Iv.
Ahoj, na Letnou nechodím, ale předpokládám, že se Archa a Letná nebudou moc lišit…
Takže ráno nástup, dodělají se papíry, pak tě sestřička odvede na pokoj, v našem případě šel v tuhle dobu partner do kabinky pracovat na vzorku, pak za mnou přišel na pokoj. Pak si pro tebe přijde sestřička a jde se na sál, tam to jde poměrně rychle (napíchnou ti žílu, pak pustí anestézii a spíš), pak tě odvezou zpět na pokoj, na pokoji jsem už vnímala, cca. 20-30 min. jsem ležela, než vyprchala totální „oblblost“ z narkózy, pak přišel dr., řekl mi, jak to proběhlo a pak dorazila sestřička embryoložka a domluvili jsme se na metodách oplodnění apod. Ráno jsme tam byli na 8hod., na sál jsem šla někdy mezi 9:30-10:00 myslím a kolem 13:00-13:30 jsme odjížděli domů. Po OPU doporučuju hodně pít a příp. si kup i Nutridrinky. Dr. si nejspíš nevybereš (pokud nemáš nějakou individuální dohodu se svým lékařem) - záleží na tom, kdo slouží ten den na sále.
Platili jsme za ICSI a prodlouž. kultivaci před transferem.
Puregon jsem měla v lednici (je to napsané v návodu nebo na krabičce, mrkni) a zbylé nebylo třeba mít v lednici. Ale když se na ty krabičky mrkneš, určitě to tam bude, neboj ![]()
Hodně štěstíííí! ![]()
@Ivettt78 píše:
@LuciisPuciis Krásně popsané, moc děkuji. Iv.
Nemáš vůbec zač
Kdyby cokoliv, ptej se.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.