Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LuciisPuciis
28.12.16 12:56
@Martrich píše:
@LuciisPuciis Lucí a ty jsi tam volala nebo psala? Píšou, že mají IVF mezi svátky zavřeno. Skoro přemýšlím, že bych k ní také zašla… Případně na tu inseminaci. Ale chtěla bych chodit jen k ní, a to asi nepůjde… každopádně nám pak podáš info, jo? :mavam:

Objednala jsem se přes e-mail. Ano, já vím - mají to tak na netu, ale i přesto mi sestřička nazpět zavolala a dala mi termín s tím, že možná mi maličko pohne s dnem, ale v rámci týdne konzultace zůstane (že tam teď mají ještě chaoz). Určitě to zkus! Má tam termíny, tak toho využij ;-)

To já bych také chtěla chodit jen k ní, takže to s ní proberu, jestli by to tak šlo a podle toho buď zůstanu o dr. Valachoviče a nebo přejdu k ní. Ale rotovat na Letné mezi všemi dr. nehodlám. Na to nejsem ochotná přistoupit. To bych zůstala na Arše.

• Citovat
  • Upravit
1784
28.12.16 13:00
@Gabriela1234 píše:
Hlavně, holky, u nás byly životaschopné obě embrya, ale to druhé by bylo podobně postižené, jako máme to první dítě. To už bych nepřežila, upřímně. A rozhodovat se o potratu? Odběr plodové vody? fakt.. díky Bohu za PGD/PGS

Ano, to je to nebezpeci, konkretne na dawnovu syndromu, jak mi rikal genetik. Embryo s ds je hodne životaschopné a i pres genetickou vadu se dal uspesne vyviji.Rada dalsich genetických vad neda embryím sanci. A ze sve zkusenosti, kdyz mate vysoke riziko ds cerne na bílém na papíře, uvrhne vas to do šíleného stresu. vlastne musite behem par hodin, a to doslova, rozhodnout, zda podstoupit rizikovy invazivni odběr klku, pri pozitivním vysledku zase v řádu hodin o pripadne interupci. A k tomu ja zvažovala i miru postižení a to je to, co vam nikdo neřekne a zadny geneticky test neurci. protoze jsou deti s ds, ktere jsou vzdelavatelne a de facto ziji normalni zivot, jen intelektuálně limitovaný a pak jsou deti, ktere jen lezi, nevedi o sobe. V prvnim pripade bych to zvládla a nemela problem takove dite mit, ve druhém pripade bych to nezvládla. Ale jake dite se prave mne narodí bych nevěděla…A tohle dilema me fakt stalo behem dvou dnu čekání na vysledky testu rok zivota. Navic do toho vstupuje partnerská krize, kdy my jsme s přítelem nebyli za jedno. Prostě peklo.Toho vseho vas pgs ušetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
28.12.16 13:07
@Gabriela1234 píše:
@LuciisPuciis my jsme ve stadiu, že na začátku další MS začínám hormonální přípravu na ET. Zároveň s tím stoupá moje deprese, a pocit, že si nejsem jistá, že do toho chci jít. Nejde mi o to, že bych nechtěla to dítě, to chci nejvíc ze všeho, ale až moc vím, co se na té cestě k porodu a po něm může po s rat. A taky, na tu mojí imunitu léku není, a dítě to může odnést kdykoliv v průběhu těhotenství. Takže se to pokouším teď nějak psychicky přežít.

Já jsem si to myslela, že jsi nějak před ET, ale nebyla jsem si jistá… Uaaaa, co na to říct, Gábi. Strašně moc bych ti to miminko přála a taky hlavně to, aby všechno proběhlo v pořádku a byli jste oba v nejlepším pořádku! :hug: Budu moc držet palečky. Zvládneš to, jsi silná! A myslím, že už jsi si tu smůlu vybrala, no ne? Tak teď už jen ta odměna a trošku štěstí z Vesmíru! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9723
28.12.16 13:35
@Martrich píše:
Já jsem z toho dění kolem lékařů v Gennetu taky dost zmatená. Nepřijde mi to moc věrohodné, že se tam lékaři točí škatulata hejbejte se. I když je Jarošová bez debat dobrá, tohle od ní rozhodně nebyl dobrý tah. Ale těžko říct, třeba o ní Gennet stojí tak, že jí nabídli lepší podmínky? Upřímně jim tam moc dobrých doktorů nezůstalo, tak logický krok je přetáhnout ty nejlepší zpět :think:

Ona odešla kvůli Čepelákovi, který tam nastoupil jako nezkušený v IVF, vystrnadil Brandejskou z primariátu a rozhodl, že už nebude mít jeden lékař pacientku od začátku až do konce, což bylo proti celému smyslu, jak to tam Jarošová od počátku s Langerovou budovaly. Proto odešla. Asi tam bylo dost dusno, když šly takhle obě naráz. Potom jsem se jí ptala jak to bude v Pronatalu s možností úhrad PGS a vůbec, jak mají individuální přístup nastaven tam a jak to vypadá s jejich laboratoří. Vím, že to tam nestojí za moc (viz. kauza na mém stole) a Jarošové se na tyto otázky nechtělo do odpovědi. Teď, když čtu, že se vrací a na Archu, řekla bych, že se jí naskytla tato možnost, dělat IVF na pracovišti s lepší základnou, myslím ta laboratoř, genetici, možnosti úhrad.. ale v jiném baráku, než kde je Čepelák. Nebýt Čepeláka, neodcházela by, navíc byla v Gennetu řadu let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
28.12.16 13:37
@MartinaCV píše:
Ona odešla kvůli Čepelákovi, který tam nastoupil jako nezkušený v IVF, vystrnadil Brandejskou z primariátu a rozhodl, že už nebude mít jeden lékař pacientku od začátku až do konce, což bylo proti celému smyslu, jak to tam Jarošová od počátku s Langerovou budovaly. Proto odešla. Asi tam bylo dost dusno, když šly takhle obě naráz. Potom jsem se jí ptala jak to bude v Pronatalu s možností úhrad PGS a vůbec, jak mají individuální přístup nastaven tam a jak to vypadá s jejich laboratoří. Vím, že to tam nestojí za moc (viz. kauza na mém stole) a Jarošové se na tyto otázky nechtělo do odpovědi. Teď, když čtu, že se vrací a na Archu, řekla bych, že se jí naskytla tato možnost, dělat IVF na pracovišti s lepší základnou, myslím ta laboratoř, genetici, možnosti úhrad.. ale v jiném baráku, než kde je Čepelák. Nebýt Čepeláka, neodcházela by, navíc byla v Gennetu řadu let.

Martí, mě dneska v Gennetu sdělili, že se vrací, ale na Letnou. Proto z toho mám maličko strach…

• Citovat
  • Upravit
3483
28.12.16 13:40

@Romčinka jj je v gennetu archa, sestra mi nabídla že k ní můžu přejít, ale já to zatím ještě skusím na Letné a pak uvidím. ptala jsem se ke komu bych chodila místo ní a navídla mi i Jarošovou takže ta se nejspíš teda vrátila, pořád tomu nemůžu uvěřit.4 ledna k ní jedu, tak uvidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
28.12.16 13:40
@pajka29 píše:
@Romčinka jj je v gennetu archa, sestra mi nabídla že k ní můžu přejít, ale já to zatím ještě skusím na Letné a pak uvidím. ptala jsem se ke komu bych chodila místo ní a navídla mi i Jarošovou takže ta se nejspíš teda vrátila, pořád tomu nemůžu uvěřit.4 ledna k ní jedu, tak uvidím :)

Já jsem tam dneska kvůli Letné a Arše extra volala a řekli mi, že dr. Jarošová je na Letné… Tak jsem z toho blázen. :think:

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
28.12.16 13:41
@pajka29 píše:
@Romčinka jj je v gennetu archa, sestra mi nabídla že k ní můžu přejít, ale já to zatím ještě skusím na Letné a pak uvidím. ptala jsem se ke komu bych chodila místo ní a navídla mi i Jarošovou takže ta se nejspíš teda vrátila, pořád tomu nemůžu uvěřit.4 ledna k ní jedu, tak uvidím :)
@pajka29 Ty k dr. Jarošové jdeš toho 4.1. kam, prosím tě? Na Letnou?

Příspěvek upraven 28.12.16 v 13:50

• Citovat
  • Upravit
9723
28.12.16 13:41
@Kamilaa7 píše:
Ano, to je to nebezpeci, konkretne na dawnovu syndromu, jak mi rikal genetik. Embryo s ds je hodne životaschopné a i pres genetickou vadu se dal uspesne vyviji.Rada dalsich genetických vad neda embryím sanci. A ze sve zkusenosti, kdyz mate vysoke riziko ds cerne na bílém na papíře, uvrhne vas to do šíleného stresu. vlastne musite behem par hodin, a to doslova, rozhodnout, zda podstoupit rizikovy invazivni odběr klku, pri pozitivním vysledku zase v řádu hodin o pripadne interupci. A k tomu ja zvažovala i miru postižení a to je to, co vam nikdo neřekne a zadny geneticky test neurci. protoze jsou deti s ds, ktere jsou vzdelavatelne a de facto ziji normalni zivot, jen intelektuálně limitovaný a pak jsou deti, ktere jen lezi, nevedi o sobe. V prvnim pripade bych to zvládla a nemela problem takove dite mit, ve druhém pripade bych to nezvládla. Ale jake dite se prave mne narodí bych nevěděla…A tohle dilema me fakt stalo behem dvou dnu čekání na vysledky testu rok zivota. Navic do toho vstupuje partnerská krize, kdy my jsme s přítelem nebyli za jedno. Prostě peklo.Toho vseho vas pgs ušetří.

Ještě bych dodala, že když čtu, že PGS nevyšetří vše, není to přece argument ho zavrhnout úplně. Dle Raškové vyšetřují ty vady, které jsou mezi embryi zastoupeny ve vysokém procentu, tedy Down, Edwards.. nepamatuji si přesně, ale monozomie a trizomie 13, 18, 21.. nevím, které další. My měli ze tří blastocyst jednu trizomii 18 a jednu monozomii 21. Šéf laborky řekl, že tedy při jednom zdravém ze tří jsem na 33% úspěšnosti, což mě háže někam kolem věku 30letých žen, a že u 40ti letých potřebují tak 7-8 embryí na jedno zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
28.12.16 13:47

@MartinaCV děkuji.chci tomu věřit, akorát máme neošetřená embrya.tak doufám že vyberou to správný a bude se i nadále vyvíjet po zavedení jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
28.12.16 14:10
@LuciisPuciis píše:
@pajka29 Ty k dr. Jarošové jdeš toho 4.1. kam, prosím tě? Na Letnou?Příspěvek upraven 28.12.16 v 13:50

Tak může být na obou místech. Stejně jako „náš“ genetik. 2 dny v týdnu je na Letné, 2 dny v týdnu na Arše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
28.12.16 14:12
@Kamilaa7 píše:
Tak může být na obou místech. Stejně jako „náš“ genetik. 2 dny v týdnu je na Letné, 2 dny v týdnu na Arše.

No to každopádně - já jen, že kdyby byla i na Arše, že bych právě raději zůstala tam, víc se mi tam líbí, proto zjišťuji ;-) Ikdyž sestřička mi vyloženě řekla, že se vrátila na Letnou. Tak nevím. Uvidím. ;-)

• Citovat
  • Upravit
1784
28.12.16 14:15
@LuciisPuciis píše:
No to každopádně - já jen, že kdyby byla i na Arše, že bych právě raději zůstala tam, víc se mi tam líbí, proto zjišťuji ;-) Ikdyž sestřička mi vyloženě řekla, že se vrátila na Letnou. Tak nevím. Uvidím. ;-)

jo, aha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
28.12.16 14:29

Mně po OPU nikdy nic nebolelo, ani mi nebylo špatně, ani v Gennetu, ani jinde, dokonce mě teď v Gennetu pustili po OPU i dříve
co se týká Luverisu, tak ho dává i Brandejská, sama mi ho chce dát k Puregonu, aniž bych se jí o tom zmiňovala, že ho chci
co se týká doktora Čepeláka, tak nevystrnadil Brandejskou z primariátu, Čepelák je vedoucí pobočky na Letné a Brandejská je vedoucí pro všechny pobočky Gennetu, tak jako vždy byla, takže jsou vlastně na Letné dva vedoucí, ale Brandejská je výš než Čepelák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
28.12.16 14:32
@Dr.Renča píše:
Mně po OPU nikdy nic nebolelo, ani mi nebylo špatně, ani v Gennetu, ani jinde, dokonce mě teď v Gennetu pustili po OPU i dříve
co se týká Luverisu, tak ho dává i Brandejská, sama mi ho chce dát k Puregonu, aniž bych se jí o tom zmiňovala, že ho chci
co se týká doktora Čepeláka, tak nevystrnadil Brandejskou z primariátu, Čepelák je vedoucí pobočky na Letné a Brandejská je vedoucí pro všechny pobočky Gennetu, tak jako vždy byla, takže jsou vlastně na Letné dva vedoucí, ale Brandejská je výš než Čepelák

Tak to jsi měla štěstí… Já po OPU 3 dny trpěla a Luveris mi moje dr. pro 1. IVF, ikdyž jsem se na něj zeptala, nedala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.