Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@choch - voda se právě pít má…nevím co myslíš měkkými sýry, ale nesmí se plesnivé sýry…jako je niva a hermelín a čerstvé…to znamená nepasterizované.
Někde jsem četla, že i light výrobky nejsou dobrý…salámy a párky jsou jasný, ale naopak šunnka pokud to je fakt šunka tak se může.
a grilování naštěstí v zimě nehrozí, ale v létě pokud se griluje tak se to musí hold udělat víc aby nebyl ani kousíček syrového masa
a dobrá je zelenina na grilu
…občas jsem taky z těch všech zákazů mimo ![]()
@KamisB NĚKTERÉ SÝRY JSOU NOSITELY ŠKODLIVÝCH BAKTERIÍ NAPŘÍKLAD LISTERIE
KTERÁ MŮŽE OHROZIT MATKU I JEJÍ DÍTĚ A LISTERIE JE MŮŽE VYVOLAT POTRAT, PŘEDČASNÝ POROD, ZPŮSOBIT INFEKCI A I DOKONCE SMRT PLODU JE TEDY LÉPE SE BAKTERIÍM NEZAHRÁVAT
VYHNOUT SE SÝRŮM Z NEPASTERIZOVANÉHO MLÉKA. MYSLÍM TÍM VODU Z PET LAHVE Z TOHO SE MŮŽOU UVOLNOVAT ŠKODLIVÉ CHEMIKÁLIE DOPORUČUJE SE PÍT VODA Z VODOVODU A NEJLÉPE, KDYŽ SE CESTUJE TAK SI JI PŘELÍT DO TERMOSKY NEBO DO NEREZOVÉ OCELI
KTERÉ NEHROZÍ ŽÁDNÝM ZDRAVOTNÍM RIZIKEM A NA VÍC JSOU ŠETRNÉ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
A ŠUNKA A SALÁMY OBSAHUJÍ SULFÁTY A MŮŽOU OBSAHOVAT ŠKODLIVÉ BAKTERIE, KTERÉ MOHOU VYVOLAT VÁŽNÉ CHOROBY NAPŘ. LISTERIOZU A TOXOPLAZMOZU A TO PLATÍ PRO LIDI CO MAJÍ ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY A LIDSKÉ OKO TO NEVIDÍ TŘEBA NA SALÁMU
@choch - tak to jo, já piju městskou vodu z vodovodu a pak teda balenou vodu, ale to minerálky…teď jedu na magnezce s příchutí zázvor a mango…to mi dělá dobře pokud zlobí žaludek…já fakt jak mám zvětšný ty vaječníky tak pořád musím vypít alespon 2,5 litru a mám to mít furt půl na půl vodu a minerálky.
Já ze šunek kupuji jen ty dražší a u nás v krámku…a ne zas tak často. Spíš snídám lučiny, jogurtýny a žerve..ale takový ty krabičkový od lučiny.
A sýry jasně že musí být ty upravený…
ale stejně je to hrozný omezování…jo a neměli by se vůbec vnitřnosti
@KamisB ALE VE VNITŘ MASA MÁŠ STEJNĚ ŠKODLIVINY A TY TO POUHÝM OČKEM NEVIDÍŠ VÍŠ
I KDYŽ TO NEMÁŠ SPÁLENÝ TO MASO PROSTĚ JE TO NEVHODNÉ PRO TĚHOTNÉ
Holky tak zítra tu očekávám samé hezké zprávy, Denisko mě volali v neděli jen jednou a to jsem byla opravdu překvapena, spíš bych řekla že nevolají
je jich tam málo.
Kamčo takže
a budou tam dvě!!! ![]()
@Mončiči - na to si ještě počkáme než se něco dozvíme, jdu na ULZ až toho 20.11.
@KamisB jj pamatuji si to a myslím na tebe a jsem tedy mooooc zvědavá
![]()
@Mončiči - to já taky, ale nejraději bych teď usnula a vzbudila se až toho 20.
to bude hrozná doba
@KamisB no to bude, to věřím a je fakt, že i dálnici na testu jsi měla hodně silnou, ty jo to by bylo, co, ale klidně ať je jedno mimi a silné a bojovné!!!
![]()
@Mončiči - vážně mi je asi jedno kolik jich bude, jen aby to už konečně vyšlo a měla jsem prďolku(y) doma…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.