Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1006
16.10.15 19:36

@veveruse78 tak u nás toho zase našli celkem dost, ale pořád si nejsem jistá, jestli to už bylo konečně všechno. :roll:
Když se neví, s čím se má bojovat, tak je to špatný… ale hlavní je, že se podařilo! :kytka: Jak ti je? Byla jsi znovu na krvi, nebo už čekáš na UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
16.10.15 19:48

@lachi nj, na 9.pokus :mrgreen: :P a snad tedy…nechci to zakriknout, at nedopadnu, jak posledne..to jsem v 11tt po kontrole zacala uz doufat, ze jsem to nejak dala a do 2 dnu zniceho nic konec.
Na krev jsem znovu nesla, sami neposilaji a ja si rekla, ze to zkusim vydrzet :)na utz objednavaji az 3 tydny od pozitivni krve, tak je to nekonecne…jdu az 29.10. Ted jsem 6tt a zatim teda necitim vůbec nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
16.10.15 20:18

@veveruse78 uff, 9. pokus, to je mazec… jak jsi překonávala ta zklamání, když se nedařilo? Mně to moc nejde, po čase se z toho vždycky oklepu, ale je to těžký…
Je mi jasný, že to nechceš zakřiknout, moc ti přeju, aby to tentokrát dobře dopadlo. Čas se někdy neskutečně vleče, hlavně když člověk čeká na tak důležité věci, tak ať ti to do UTZ rychle uteče a máš jen samé dobré zprávy. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
17.10.15 08:36

@lachi U me to zklamani paradoxne bylo nejhorsi na zacatku (první, druhé IVF), jak tomu clovek uplne nejvic veri a pak je to velky drzkopad…pak jsem se casem nejak otrkala, když to bylo furt dokola a uz se z toho dostavala snaz a rychleji a hned hlavne planovala, co dal a co jinak atd. a to me vždycky zase nakoplo. Ale asi je to i o povaze…ja jsem vecny optimista :mrgreen: Ted jsem se třeba strasne tesila do lazni a vlastne ani moc neresila, jestli ten pokus vyjde, strihla jsem si ho je tak pro strycka prihodu, nez do tech lazni odjedu :P
Drzim ti palce, at se vam taky brzy zadari :hug: jak to plánujete dal? pujdete po tech vysetrenich do dalšího IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.10.15 09:00

@veveruse78 ahoj, chci se zeptat, jak to, že ti v Gennetu embryjko zaváděli už třetí den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
17.10.15 09:34

@MartinaCV ahojky, myslim, ze uz jsme to probiraly ;) Ja nejsem po klasickem IVF, kdy vždycky nechavaji embryjka do stadia blastocysty, u me to byla minimalka s jedinym oplodnenym vajíčkem. U toho se malokdy riskuje, ze by se nechavalo do 5.dne (samozrejme kdybych si to prala, tak PK udelaji), ale s embryologem jsme se shodli, ze tentokrát ho zkusime soupnout uz 3.den a uvidíme :) a vyplatilo se to :pankac: Ale muj pripad se neda absolutne paušalizovat a uz vůbec ne použít na klasicke IVF, tam jsem si vždycky zvolila PK a vkládala blasticky ;) Holt u tech pribyvajicich pokusu a tam kde se o zadnem problemu nevi a jsou stále jednickove blastocysty, tak uz se spis zkousi kde co…
Mrkni třeba na diskuzi o Nizkem AMH, tam jsou taky specificke pripady, kdy holciny mají taky max. jedine embryjko (a to ještě po silenych eskapádách) a vkladaji se zasadne dřív a vychazi to. Ale jak rikam, je to jen u těchto pripadu, tebe se to (s tak vysokym AMH a druhym IVF) v podstate netyka :hug: az do 5.IVF jsem vždy volila PK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.10.15 10:25

@veveruse78 aha, děkuji :) Vím, že už jsme spolu komunikovaly, ale člověk si v tom množství přesně nepamatuje co kdo jak :) Kolik ti je? Já jsem teď po druhém IVF a nechávali jsme si embrya vyšetřit a mezi třemi blastocystami je jedno zdravé. Minule zase byla jen jedna blastocysta - nevyšetřená. Vzhledem k tomu, jak vysoké procento vadných embryí je mezi všemi, tak už se teď bojím vkládat nevyšetřené. Zvažuji minimálku a neumím si představit i při ní vložit dříve než budou vyšetřené. Tak je to pro mě novinka, že se v tomto případě vkládají dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
17.10.15 11:05

@MartinaCV nj, bohužel u tech embryjek je velky odpad z tohoto pohledu :( ale hlavne, ze tam nejaka zdrava blasticka byla, to je zaklad :hug: verim, ze se s timto embryjkem zadari a uz to nebudes muset vůbec resit :kytka:

ja mela moznost dat i to jedno jedine embryjko na PGS, ale jednak se mi nechtělo cekat, když jsem mela před laznemi a jednak jsem si rekla, ze to tentokrát zase risknu a bud bude zdrave a chytne se anebo proste ne, nechytne se a jedu do lazni :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.10.15 11:38

@veveruse78 kočko, já chodím asi do tří diskuzí, tak nevím, asi jsem to nepsala tady, ale psala jsem někde hodně podrobně, jak to bylo s PGS u nás. Mě to hodně překvapilo, že ze tří byly dvě geneticky špatné, vyloženě popsané genetické nemoci. Dva dny jsem byla úplně v prčicích, když jsem se podívala na net, jak vypadají děti se syndromy, které byly na našich blastocystách.. hele depka na maximum já i přítel. :,( Potom jsem oslovila na serverech ženy, co jsou po IVF a nechávaly si vyšetřit embrya a ozvalo se jich asi 12, věk rozmezí 30-40, většina IVF několikrát a hele, ani jedna neměla všechna embrya zdravá! Tak jsem si domluvila telefonickou konzultaci s genetičkou, která vyšetřovala naše embrya a ta mi potvrdila, že je to naprosto běžné - nechci psát normální. Že tomu napomáhá i to IVF, protože umožní spojit buňky, které by se v přirozeném cyklu nespojily. Řekla, že u 40ti leté ženy je malý předpoklad, že ze tří vyšetřovaných bude jedno zdravé, spíše je to tak z 5ti. Takže protože u IVF je 30% šance na úspěch napříč různými věkovými kategoriemi, tak jsem na tom ještě hodně dobře, když máme ze tří jedno, protože to mě háže nad těch 30%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.10.15 11:42

@veveruse78 připomeň mi, prosím, kolik ti je. A nebojíš se, že se ujme i geneticky špatné? Jak jsem pátrala, viděla jsem narozené děti s těmito vadami, ale to já bych nedala. Jedna rodina se tam fotila s bříškem, přičemž věděli, že čekají dítě s Edwardsovým syndromem a pátrali, co vše budou muset připravit, aby mu dali péči. Z toho jsem byla hotová, to já bych nemohla a nedala. Jinak asi to spíše dopadne tak, že si dám ještě minimálku a tohodle mimíse necháme zatím spinkat v Gennetu. Abychom měli do rezervy nebo pro druhé dítě. Přeci jen hraji o čas, 40 je lepší než 42.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.10.15 11:52

@veveruse78 ty budeš vlastně o tři roky mladší.. 37, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
17.10.15 11:54

@MartinaCV zlati to je mozna i o tech ocekavanich…ja od zacatku mela ty informace, o kterých pises, ze ses dozvěděla az od te geneticky, takze ja naprosto naopak při 3 vysetrenych blastocystách jásala, ze se naslo 1 zdrave :oops: je mi 37let, takze jsem nemohla cekat nejake zázraky…to uz je kvalitni vajicko, tak třeba jen 2×-3× do roka, takze jsem byla rada, ze jsme ho trefili:)))) oba sice po genetických vysetrenich uplne zdravi, ale s rostoucim vekem pribyva tech vad, které vznikaji při deleni bunek, jsou daleko vetsi fragmentace atd. S tim jsem se musela tak nejak smířit, ale porad jsem vedela, ze proste jeden, nekdy třeba i dva kousky zdrave byt muzou a sla jsem do toho :pankac:
Vic ukaze privotrimestralni screening, budu proste doufat, ze mam zdrave dite…to asi zazivaji všechny holky kolem 40, kdy je riziko tech vad proste velke uz jenom kvůli veku…no, nebudu si to privolavat a dal budu drzet pozitivni mysl, to je nejdulezitejsi :mrgreen: :pankac:
A tobe preji, at se taky co nejdříve dockas :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.10.15 11:57

@veveruse78 Tak to jsi byla připravenější. No, pořád je větší předpoklad, že to mimčo, co se u tebe zabydlelo, je v pořádku, když už se zabydlelo, Moc ti držím pěsti! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
17.10.15 18:44

@veveruse78 Já nejvíc věřila prvnímu KETu, na druhý už jsem ani nechtěla jít, protože jsem si říkala, že to nejspíš zase nevyjde. Mě to všechno dost stresuje, řekla mi to i dr. Zhang, podle tepu. Vím, že to je špatně, ale to jsem prostě já. :roll: Třeba mi ty dobrůtkový odvary :lol: pomůžou i s psychikou. To je dobře, že jsi věčný optimista, to bych taky potřebovala, já jsem spíš vyplašený zajíc. :roll:
Další plán zatím nemám, uvidíme co výsledky od Malíčkové a podle toho se rozhodneme, co dál, ale chtěla bych si asi do konce roku dát pauzu od doktorů. Ale uvidíme, já většinou když si něco naplánuju, tak mi to něco zhatí a je to nakonec úplně jinak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.10.15 19:05

Ahoj holky. :kytka: Tento měsíc bych měla jít na třetí pokus IUI, ale ovulace mi vychází na 28.10 - což je svátek. Nevíte, zda i o svátcích dělají tyto zákroky? Moc děkuju za odpověď. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.