Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12134
25.10.15 20:34

@katulka3010 :palec: tak držím palce, zítra se objednávám. Holky, když jsem samoplátce, tak mohu měnit centra jak chci, že? Nemusím to ani hlásit v tom minulém? Já raději projdu více center a chci najít takové, kde budu opravdu spokojená. A na Gennet čtu dobré recenze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.10.15 20:38

@MartinaCV díky, právě proto tam chci, četla jsem, že tam dělají hodně nativy a minimálky, já už stimulku nechci, měla jsem vždy hafo embryí a z těch dvou IVF ani ťuk, navíc i hodně odpadalo po PK. Problém je hlavně ve špatném spermiogramu a tím, že syna mam, tak už to tolik nehrotím, nakonec jsem se i docela smířila s tím, že třeba už druhé nebude. Ještě před dvěma lety to pro mě byla „tragédie“, teď jsem si našla super práci a prostě to tak beru, ale stejně ta touha po druhém tu stále je a říkám si, že jsem ještě mladá, tak chci zkusit i tuhle cestu. Jenže u prvního IVF jsem měla doktora, kt. externě spolupracoval s Iscarem a ten byl miliónovej, před prvním IVF mi nechal udělat všechna vyš. včetně imunologie, všechno tak úžasně naplánoval a klaplo to. Pak odjel do zahraničí (pojišťovny ho tady neměly moc v lásce, díky jeho pečlivosti:-( a já už nenašla nikoho, kdo by mi tak sednul…A taky to od té doby nevyšlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.10.15 20:41
@Martrich píše:
@MartinaCV moc děkuji to se pěkně čte, mě je 33, PGD tedy dělají i při minimálce? to asi ne, že? A jak dlouhé mají objednávací lhůty? Zítra tam zavolám a uvidíme, já chodila do Iscaru dlouho, mam jedno dítě ze sedmi transferů (tři stimulace), nevím, kde je chyba. Ale chci zkusit právě nativ nebo minimálku jako samoplátce. Držím palce, ať se mimi podaří :mavam:

Já měla teď PGS. Jestli i při minimálce, nevím, já bych chtěla genetiku i při minimálce (pokud by samozřejmě embrya došla do 5 dne na blastocystu). Čeká se tam cca půl roku, ale teď hodně holek psalo, že se jim ozvali, ta nevím, jestli to nejde nějak rychleji. Nevím, jaká máš vyšetření a jak stará, tak se zkus dostat třeba na první konzultaci co nejdříve a do další si vyběhat vyšetření. Některá vyšetření trvají dlouho, tak aspoň tu čekačku vyplníš něčím užitečným :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
25.10.15 20:44

@Martrich chodim na Letnou k primarce Brandejske. Mela byt i u porodu, ale mesic pred rozvazala pp v Benesovske porodnici. Ted jsem se k ni znovu vratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.10.15 20:45

@Martrich jestli máte hodně špatný spermiogram, tak zkuste radši vyšetření DNA spermií a PICSI.. uvidíš, co ti v Gennetu doporučí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
25.10.15 20:52

@Martrich ahoj, já chodím na Archu, ale tam už snad nové pacientky neberou, specializují se na dárcovská vajíčka a zahraniční klientelu, my už tam jsme skoro 2 roky a to ještě brali všechny. Jsem v Gennetu fakt spokojená a to i přesto, že se zatím nepodařilo. Objednací lhůty jsou delší, ale myslím, že se vyplatí počkat, anebo třeba někdo vypadne, takže tě objednají dříve.
Máš krásný citát v podpisu. :srdce:
Každopádně držím pěsti, ať se dočkáte druhátka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.10.15 20:52

Holky děkuji, já už mam všechna možná i nemožná vyšetření za sebou, genetiku, imunologii už několikrát, vše ok, štítná žláza pod kontrolou, byla jsem na laparo i hystero, horm. profil vše ok…, jen mam občas anovulační cykly a manžel tedy dost mizerný spg. Takže jediné, co od nich budu chtít, jestli nám navrhnou jak říkáš to vyšetření spermií a pak teda zda se dát cestou minimálky nebo zkusit nativ, jestli bude vajíčko. Ale ta minimálka je možná jistější, když nemam ovulaci každý měsíc. Klidně mi to stačí po Novém roce, teď stejně furt syn nosí ze školky nějaké bacily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.10.15 20:54
@lachi píše:
@Martrich ahoj, já chodím na Archu, ale tam už snad nové pacientky neberou, specializují se na dárcovská vajíčka a zahraniční klientelu, my už tam jsme skoro 2 roky a to ještě brali všechny. Jsem v Gennetu fakt spokojená a to i přesto, že se zatím nepodařilo. Objednací lhůty jsou delší, ale myslím, že se vyplatí počkat, anebo třeba někdo vypadne, takže tě objednají dříve.
Máš krásný citát v podpisu. :srdce:
Každopádně držím pěsti, ať se dočkáte druhátka. ;)
:srdce: děkuji, je to naše štěstí, i když zlobidlo největší. Přeji vám holky, ať se brzy zadaří. Je to boj, ale fakt to stojí za to. Můj sen je ještě holčička, hrozně bych si chtěla užít to činčání, culíčky, panenky atd…, kluk je takovej „bojovník“, baví ho roboti, furt chce bojovat :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.10.15 22:22
@Martrich píše:
Holky děkuji, já už mam všechna možná i nemožná vyšetření za sebou, genetiku, imunologii už několikrát, vše ok, štítná žláza pod kontrolou, byla jsem na laparo i hystero, horm. profil vše ok…, jen mam občas anovulační cykly a manžel tedy dost mizerný spg. Takže jediné, co od nich budu chtít, jestli nám navrhnou jak říkáš to vyšetření spermií a pak teda zda se dát cestou minimálky nebo zkusit nativ, jestli bude vajíčko. Ale ta minimálka je možná jistější, když nemam ovulaci každý měsíc. Klidně mi to stačí po Novém roce, teď stejně furt syn nosí ze školky nějaké bacily…

Myslím, že to bude chtít určitě to DNA spermií a tobě ohlídat ovulaci. Nejsem si jistá, ale asi to dělají nasazením „Clostíku“. Holky ti tady řeknou víc, já ovuluju, takže jsem se o to nikdy nezajímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
26.10.15 08:11

Ahoj holky,
do Gennetu chodím teprve krátce od letošního srpna. Zatím obíhám vyšetření, kam mě poslali, na imuno mi zjistili protilátky proti ováriím a zvýšené NK buňky a protože jsem před rokem porodila v 35. týdnu mrtvého chlapečka, tak mě poslali ještě na hematologii. Při zjišťování průchodnosti mi zjistili myom a přepážku v děloze. Už mám pomalu strach z každého dalšího vyšetření, protože kam vlezu, tak mi něco najdou a docela mě drtí čekací lhůty. Myslela jsem si jak se bude už v listopadu něco dít a místo toho jdu teprve v půli listopadu na Hysteroskopii a mezi tím budu právě ještě řešit hematologii a pak znovu imuno. Na druhou stranu jsem ale ráda, že se snaží i řešit, aby se znovu neopakoval stejný průšvih jako minulý rok. O dítě jsme se snažili s manželem 8 let a teď další rok a zase nic. Manžel má spermio naprosto ukázkové, takže problém je očividně u mě a ne jenom jeden. Chodíme k prim. Brandejské a její přístup je úžasný.
Máte některá imuno problém? Jak to řeší? Mě vše řeknou na imuno až budu mít výsledky z hematologie a genetiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
26.10.15 08:39
@Lenkýs píše:
Ahoj holky,
do Gennetu chodím teprve krátce od letošního srpna. Zatím obíhám vyšetření, kam mě poslali, na imuno mi zjistili protilátky proti ováriím a zvýšené NK buňky a protože jsem před rokem porodila v 35. týdnu mrtvého chlapečka, tak mě poslali ještě na hematologii. Při zjišťování průchodnosti mi zjistili myom a přepážku v děloze. Už mám pomalu strach z každého dalšího vyšetření, protože kam vlezu, tak mi něco najdou a docela mě drtí čekací lhůty. Myslela jsem si jak se bude už v listopadu něco dít a místo toho jdu teprve v půli listopadu na Hysteroskopii a mezi tím budu právě ještě řešit hematologii a pak znovu imuno. Na druhou stranu jsem ale ráda, že se snaží i řešit, aby se znovu neopakoval stejný průšvih jako minulý rok. O dítě jsme se snažili s manželem 8 let a teď další rok a zase nic. Manžel má spermio naprosto ukázkové, takže problém je očividně u mě a ne jenom jeden. Chodíme k prim. Brandejské a její přístup je úžasný.
Máte některá imuno problém? Jak to řeší? Mě vše řeknou na imuno až budu mít výsledky z hematologie a genetiky.

ahoj, pane jo, holka, to je smutné čtení :,( Teď je důležité, že se to řeší a nacházejí se možné příčiny. Určitě se přihlaš o genetiku embrya, jestli půjdete do IVF. Je ti 35 a máš za sebou takovou smutnou událost, takže určitě máš nárok na úhradu pojišťovny. O těch NK buňkách jsem četla, ale nevím přesně, oč jde. Já mám imunologický problém - sníženou imunitu po Prednisonu, který jsem brala před prvním IVF a zvýšenou na trofoblast. Protože je pro mě Prednison nevhodný (opakované záněty močáku), navrhli mi Subcuvii - injekce. Ta se píchá měsíc před transferem. Kam chodíš na imuno? Jinak u primářky jsi v dobrých rukách. :palec: Držím pěsti, teď jsi v dobrém centru, to je základ úspěchu. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
26.10.15 08:49

Na Imuno jsem byla v Karlíně u MUDr. Šetinové. Jinak podle pitvy zjistili nedostatečnost placenty, takže na hematolce budou zjišťovat, jestli nemám v těhu tendenci k vyšší srážlivosti krve a i paní doktorka Brandejská mi říkala, že pravděpodobně budu další těhu celou dobu na heparinu - sice mě tím trochu vyděsila, ale opravdu jsem ráda, že se tím někdo zabývá, protože do této doby to všichni brali ve stylu „hmm, to se prostě stává“.
Snažím se být optimistka a říkám si, že teď můžu aspoň nechat snažení na nich :D a nemusím si hlídat každý měsíc ovulku :D, že si ji pohlídají za mě ;) Ale ty čekací lhůty jsou fakt masakr, na hematolce mi řekli, že buď mě vezmou 18. listopadu nebo mají další volný termín až v lednu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
26.10.15 14:02
@Lenkýs píše:
Na Imuno jsem byla v Karlíně u MUDr. Šetinové. Jinak podle pitvy zjistili nedostatečnost placenty, takže na hematolce budou zjišťovat, jestli nemám v těhu tendenci k vyšší srážlivosti krve a i paní doktorka Brandejská mi říkala, že pravděpodobně budu další těhu celou dobu na heparinu - sice mě tím trochu vyděsila, ale opravdu jsem ráda, že se tím někdo zabývá, protože do této doby to všichni brali ve stylu „hmm, to se prostě stává“.
Snažím se být optimistka a říkám si, že teď můžu aspoň nechat snažení na nich :D a nemusím si hlídat každý měsíc ovulku :D, že si ji pohlídají za mě ;) Ale ty čekací lhůty jsou fakt masakr, na hematolce mi řekli, že buď mě vezmou 18. listopadu nebo mají další volný termín až v lednu :nevim:

Je dobře, že máš pozitivní přístup. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
26.10.15 14:45

Holky, tak jsem objednaná na 16. prosince do Archy :mrgreen:, až jsem překvapená, že mě vezmou ještě letos.Tak jsem ráda, máme to blízko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
26.10.15 15:10

@MartinaCV Pozitivní přístup musím mít, jinak bych se z toho musela zcvoknout :roll: Tak nějak prostě věřím, že v Gennetu vědí, co mají dělat a nějaký ten pokakaný a brečený uzlíček štěstí nám pomohou upéct :) Pořád doufám, že když odstraní všechny překážky, mohla by stačit inseminace a na IVF by nemuselo přímo dojít, ale ani tomu bych se případně nebránila. Při troše štěstí by se snad po novém roce už mohlo začít něco dít, jenom nevím na jak dlouho nám dají s těhu stopku po odstranění septa a myomu.
@Martrich To tě vzali hopem, já čekala na Letnou 3 měsíce, držím pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.