Glukozový test - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
19.6.14 18:33

@Dubhe mohu se zeptat, co má chlapeček za následky?? jestli nechceš, tak samozřejmě nepiš :kytka: Jinak s tebou souhlasím

• Citovat
  • Upravit
5822
19.6.14 18:35
@krtecek79 píše:
tak mě testy (tj. 1 i 2. screening) vyšly ok, takže jsem nemusela řešit, ale kdyby náhodou nevyšly, tak jsem byla připravena si zaplatit Prenascan místo plodovky, je to sice drahý, ale výsledek vyjde na stejno a je to jen odběr krve. Ale já jsem po IVF, takže obecně jsem se více bála, abych dítě v pořádku donosila.

No já bych si to také zaplatila, ale bohužel v té době to ještě nešlo, první těhu 2010 a druhé 2012 a v té době se o tom začínalo mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.6.14 18:37

Já jsem o Prenascanu slyšela poprvé koncem r. 2012, když se naše malá narodila, tenkrát to byla novinka

• Citovat
  • Upravit
3841
19.6.14 18:37
@Crystal87 píše:
a konkrétně jak velkého rizika? Když ani není zdaleka jisté že ta cukrovka tam je?

Právě proto se vyšetření provádí, aby se na to přišlo a předešlo problémům. Je tam velké riziko různých postižení orgánů. Namátkově třeba poškození plic, miminko pak má ještě v bříšku maminky zdiagnostikovaný výpotek, sono se dělá každý den, mamina leží na JIP měsíc a půl před porodem…myslím si, že lepší je dieta. Nehledě na to, že miminko si musí tvořit už v těhotenství víc inzulínu, než je potřeba. Po porodu ho tolik nepotřebuje, tak je ohrožené hypoglykémií, než se hladina stabilizuje. Syn kamarádky je bohužel po takto zanedbané těhotenské cukrovce hyperaktivní, špatně se učí, soustředí, je obézní…problematický chlapec. Dcerka, kterou měla bez diabetu je úplně normální, chlapec bohužel odnesl maminčino hloupé rozhodnutí. Pár měsíců nepohodlí a dítě nemá tolik zdravotních problémů, které mu maminka může způsobit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3841
19.6.14 18:42
@madi píše:
@Dubhe mohu se zeptat, co má chlapeček za následky?? jestli nechceš, tak samozřejmě nepiš :kytka: Jinak s tebou souhlasím

Už jsem odpověděla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.6.14 18:44

@Dubhe díky :kytka: vpodstatě je to hodně z toho, co se píše tady:
 http://www.tehotenskacukrovka.cz/…matku-a-dite

• Citovat
  • Upravit
3841
19.6.14 18:45

http://www.tehotenskacukrovka.cz

Moc pěkné stránky, kde to má paní doktorka přehledně a pochopitelně napsané. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3841
19.6.14 18:45

@madi :D My se tu trochu naháníme. :D

Jj…má pěkné stránky a já to ještě zažila v praxi, takže opravdu není o co stát. ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.6.14 18:48

@Dubhe no já dvakrát :lol: z těch stánek jsem hodně čerpala ;)

• Citovat
  • Upravit
27007
19.6.14 18:51
@madi píše:
@Crystal87 já nekopu, já se celkem bavím :D
to procento ti nikdo neřekne a nebo si myslíš, že ti tady vykouzlím nějaké číslo? :lol:
Já osobně bych se poradila se svým doktorem, ten zná tvoje údaje z minulého porodu a měl by to taky posoudit mnohem lépe, ne?

ano když za to tak bojuješ tak bys měla:)ono to totiž bude jako u amnio že? Procento malé…spousta žen jí také odmítne na základě svého rozhodnutí.
A jeslti to bereš jako pohodlnost? Prosím klidně:)Ale názor na to měnit nebudu ;) a rozhodně ne ještě v tom případě že bych sebou musela táhnout 3 malé děti ;) To bych tam na lačno ani nedojela :mrgreen:Pro mě mají třeba smysl jiné testy, tento zrovna moc ne ;) Myslím že každý má jiný názor. Nejsem jediná co tam nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
19.6.14 18:53

@madi právě, ono těch 14 tis není úplně málo a ne každej na to má, tak nezbývá než doufat, že to časem zlevní, anebo to začne hradit pojišťovna… ale to asi ještě potrvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.6.14 18:57
@krtecek79 píše:
@madi právě, ono těch 14 tis není úplně málo a ne každej na to má, tak nezbývá než doufat, že to časem zlevní, anebo to začne hradit pojišťovna… ale to asi ještě potrvá…

no obávám se, že pojišťovna to hned tak hradit nebude, že to léta bude vnímáno jako placený nadstandard.. však se to posílá na vyhodnocení kamsi do Hongkongu :mrgreen: asi by tam byli krapet přetížení :lol:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
19.6.14 19:00
@Crystal87 píše:
ano když za to tak bojuješ tak bys měla:)ono to totiž bude jako u amnio že? Procento malé…spousta žen jí také odmítne na základě svého rozhodnutí.
A jeslti to bereš jako pohodlnost? Prosím klidně:)Ale názor na to měnit nebudu ;) a rozhodně ne ještě v tom případě že bych sebou musela táhnout 3 malé děti ;) To bych tam na lačno ani nedojela :mrgreen:Pro mě mají třeba smysl jiné testy, tento zrovna moc ne ;) Myslím že každý má jiný názor. Nejsem jediná co tam nepůjde.

Já bych měla?? Ale o moje dítě nejde :mrgreen:
Když říkáš, jak to máš nastudované, tak jistě víš, že riziko, že má matka těhotenskou cukrovku je vyšší než že dítě bude mít Downův nebo jiný syndrom. na to snad ani nemusíš znáš konkrétní přesná čísla. Takže tyhle dvě věci bych neporovnávala, už jen proto, že tu první můžeš ovlivnit.. nebo alespoň ty následky ;)
Podruhé opakuju, že tě tam za vlasy fakt nepotáhnu, dělej jak myslíš :lol: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
27007
19.6.14 19:01
@madi píše:
Já bych měla?? Ale o moje dítě nejde :mrgreen:
Když říkáš, jak to máš nastudované, tak jistě víš, že riziko, že má matka těhotenskou cukrovku je vyšší než že dítě bude mít Downův nebo jiný syndrom. na to snad ani nemusíš znáš konkrétní přesná čísla. Takže tyhle dvě věci bych neporovnávala, už jen proto, že tu první můžeš ovlivnit.. nebo alespoň ty následky ;)
Podruhé opakuju, že tě tam za vlasy fakt nepotáhnu, dělej jak myslíš :lol: :mavam:

Ano když si to tak vehementně obhajuješ:)
Dělám neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.6.14 19:06
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat