Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@miisenka píše:
tak chyba moze byt i pri vyrobe prasku..predsa len ludsky ffaktor..![]()
tak může, ale to už je malinko sci-fi..
to by bylo pak masové.. a to snad ne. Ta pravděpodobnost je mnohem, mnohem menší, než to, že nějaká „blbá“ sestra nerozezná žíravinu od glukózy
@Lejaa
Sem sestra.. ![]()
Ale k veci, ono nevie sa jak to bolo..a bez urazky, ked uz bola,,blba sestra ktora nerozozna" tak (chudera) pacientka bola co?
Ona to pila..atd..ale to uz su len dalsie a dalsie dohady..
Je to tragedia, ale ono by si sa divila, coho vsetkeho su ludia schopny..o v lekarni sa moze stat chyba, hlavne u tychto veci, co sa robia na jedneho-dvoch pacientov a nejsu v zasobe..
![]()
@miisenka
mi to přijde jako slovíčkaření z tvojí strany už…
Navíc to řešíme naprosto zbytečně, protože tohle nemění nic na věci, že glukózový test není „na prd“..
@Lejaa píše:
S tím se nedá nic jiného, než souhlasit!
Taková čokoládka a jiné pochutinky jsou taky solidní „zátěž“..
Jenže zas nejsi na lačno, můžeš se napít apod.
@Lejaa píše:
@miisenka
mi to přijde jako slovíčkaření z tvojí strany už…Navíc to řešíme naprosto zbytečně, protože tohle nemění nic na věci, že glukózový test není „na prd“..
Dokud nebudou všude stejná pravidla a nebudou všichni lékaři brát výsledky stejně, tak naprd je.
@miisenka Je celá 100g čokoláda alternativou co do množství glukozy k tomu množství při tom testu?
Mě jen tak zajímá.
Dík za odpověď.
@Crystal87 píše:
Dokud nebudou všude stejná pravidla a nebudou všichni lékaři brát výsledky stejně, tak naprd je.
přesně tak, já jsem třeba teď v posledním těhotenství test odmítla ze dvou důvodů - první je, že u nás na gyndě ho dělají, podle mého názoru neprůkazně. jak je možné, že někde se musí sedět dvě hodiny na místě, krev se bere co hodinu, i moč a u nás ny gyndě vezmou krev, dají vypít ten humáč a vesele si můžu co chhci, klidně běžet maraton…druhý důvod je ten, že při posledním testu se mi udělalo šíleně zle, šlo to ze mě horem i s podem, černo před očima…
@Virginia jsem laik, ale podle mě by se k tomu dalo použít cokoliv, u čeho je přesně zjištěná energetická hodnota…
@Krrysa píše:
přesně tak, já jsem třeba teď v posledním těhotenství test odmítla ze dvou důvodů - první je, že u nás na gyndě ho dělají, podle mého názoru neprůkazně. jak je možné, že někde se musí sedět dvě hodiny na místě, krev se bere co hodinu, i moč a u nás ny gyndě vezmou krev, dají vypít ten humáč a vesele si můžu co chhci, klidně běžet maraton…druhý důvod je ten, že při posledním testu se mi udělalo šíleně zle, šlo to ze mě horem i s podem, černo před očima…
Já byla jen u prvního dítěte, stejně jsem to vyhodila a to mi sladké nevadilo a bylo mi dobře. U druhého jsem nešla, u třetího taky a ted už vůbec ne…nejen že mi bývalo dost zle, ale taky mi je hodně blbě skrz tlak. Navíc nemám hlídání
Se mnou by to seklo…prostě potřebuju jíst a pít.
@Lejaa píše:
@miisenka
mi to přijde jako slovíčkaření z tvojí strany už…Navíc to řešíme naprosto zbytečně, protože tohle nemění nic na věci, že glukózový test není „na prd“..
nene, neslovickarim..len som tym chcela povedat, ze chyba je vo hviezdach, podla mna(jak na strane sestry, tak ZZ, tak pacientky)
Ale podla mna tiez neni naprd..
Cukrovku som mala, nespadam do kategorie, a dakujem za to, ze plosny test je..
@Virginia píše:
@miisenka Je celá 100g čokoláda alternativou co do množství glukozy k tomu množství při tom testu?
Mě jen tak zajímá.Dík za odpověď.
tak ono glukozovy roztok nahradia i 2rohliky, ale vysledky mozu byt skreslene..
Mam diplomku na toto tema, ak chces poslem.. ![]()
@miisenka píše:
tak ono glukozovy roztok nahradia i 2rohliky, ale vysledky mozu byt skreslene..
Mam diplomku na toto tema, ak chces poslem..
Není třeba, dík.
Mě to jen zajímalo z té strany, že pokud se oponuje tím, že ten test je nápor na metabolismus a že ten kopanec dostane i to dítě, tak jestli to není jen plané žvanění a že dvě tatranky nebo jedna čokoláda to množství sacharidů lehce strčí do kapsy.
Tak 100g cokolada Milka ma cca 60 g sacharidu (vsecko jednoduche cukry), 2 rohliky podobne, to same 2 tatranky, ale samozrejme jsou to sacharidy vsemoznych typu, od cisteho cukru (na ktery je pro cukrovce prisny zakaz) po sacharidy slozite (kterych se i pri cukrovce konzumuje cca 200-250 g denne rozdelenych do nekolika pravidelnych davek, na obed jsem mela limit cca tech 60 g). Rozdil je ten, ze zatimco snist k snidani dva rohliky je pro zdravou zenskou docela normalni a telo to v pohode odboura, pro cukrovkarku je to docela prusvih (ja kdyz chtela rohlik, mohla jsem k snidani maximalne pulku, jak mi ten cukr lital). Snist pul tabulky cokolady, prusvih jeste vetsi. Pritom nejit na ten test (nerizikova), tak to absolutne neresim, cokoladu miluju.
Jinak jsem teda presvedcena, ze zenska, ktera vi, ze glukoza je priserne sladka, misto ni opravdu dezinfekci nevypije, i kdyby ji to prinesl sam pan doktor ve zlatem poharu. Trosicku zdraveho rozumu a glukozu si opravdu z dezinfekci nemate sanci splest.
@Virginia píše:
Není třeba, dík.Mě to jen zajímalo z té strany, že pokud se oponuje tím, že ten test je nápor na metabolismus a že ten kopanec dostane i to dítě, tak jestli to není jen plané žvanění a že dvě tatranky nebo jedna čokoláda to množství sacharidů lehce strčí do kapsy.
oponuje sa testom, ne prijmom glukozy(cukru)..ono ked si vezmes, vo vsetko su svhopne niektore,,tehulky" spraskat na posedenie, tak to je obcas i 3nasobna davka, aka sa dava pri OGTT..
@Lejaa píše:
ale ty jsi hrozný teoretik.. jak s tímhle, tak s tím očkováním. TO je pořád samé co by kdyby..!
Určité riziko si nese všechno co podstupuješ. Nicméně to nic nemění na tom, že ten případ co se stal se stal jedné nevím z kolika tisíců například.
Když na něj nejdeš tak svým způsobem také ohrožuješ jak sebe tak i dítě.To ani nepřecházíš silnici, KDYBY tě náhodou chtělo zajet auto?
prave naopak ja jsem praktik, ja vidam ty tehotne, co to nedaly, co jim po tom bylo zle… A ver ze to rozhodne nejsou jedny z tisicu. ![]()
Silnici prechazim… Snazim se bezpecne, ano snazim se riziko nevyhledavat ani na silnici ani ve zdravotnictvi, nechapu co je na tom spatneho ![]()