Glukozový test - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
1.8.14 17:20

@Radka1979 pro me je racionalni duvod zmena kriterii na ktere se nejsou gynekologove s diabetology schopni shodnout.
Jako odstrasujici priklad mi prijde maminka z jine diskuse, ktera mela dle starych kriterii v obou tehotenstvich cukrovku pokazde lecenou na inzulinu. Podle novych kriterii by cukrovku vubec nemela. Odpoved lekarky v poradne zni, ze pokud byl test proveden spravne tak mozna taky byla dvakrat lecena inzulinem naprosto zbytecne :zed:

@martina.se chapu a ted si tedy mysli co, kdyz cukrovku vyloucili :nevim: me proste takova zatez cukrem pri takovychto problemech prijde trosku kontraproduktivni, ale hadam ze te sleduji odbornici. Tak hlavne at je prcek v poradku. :hug:
OT vite jakeho je zazrak pohlavi nebo to je prekvapeni? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.8.14 17:22

@quinny pohlaví víme ;) tedy tušíme.. jinak sledují mi, kdyby něco, tak okamžitě na vyvolání, pokud se zhorší mimčo, tak dokonce do olomouce na specializovanou kliniku.. takže co je proti tomu jeden test navíc. Ten dělali hlavně kvůli možným problémům s průtoky atd.. :think: čert ví - jezdím ke svému dr a do fakultky, takže 2-3 kontroly týdně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
1.8.14 17:23

@Verun83 a jak jsi to teda mela diagnostikovali ti cukrovku byla jsi hlidana, drzela dietu a hodnoty vzdycky dobry?

Jinak na ovlivneni stresem verim jen je to proste nemeritelne. Jinak s testem jsem to udelala stejne, odmitla jsem, merim obcas profily ty jsou naprosto ok tudiz zadnou dietu netreba ani dite a me zatezovat ogtt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
1.8.14 17:25

@martina.se no to je vesele tak snad at porodis co nejdriv a je od tech kontrol pokoj co :lol: preju co nejpohodovejsi porod.
Talze pohlavi jasne ale tajemstvi, tak budu cekat az bude odtajneno, uz to mas za par :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.8.14 17:27

@quinny jj, tajemství.. vyhlášena tipovačka :mrgreen: tedy u nás v rodině. Pravdu zná jen pár vyvolených :lol: Jinak díky.. teď máme rozbité auto, tak čekám, že to o víkendu přijde :lol: bo Murphyho zákony fungují vždy a všude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
1.8.14 17:31

@martina.se tipuju slecinku, kdyz je to zazrak, taky jeden cekam :andel: :mrgreen:
Jinak k porodu MHD taky dobry ne :dance: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.8.14 17:32
@quinny píše:
@martina.se tipuju slecinku, kdyz je to zazrak, taky jeden cekam :andel: :mrgreen:
Jinak k porodu MHD taky dobry ne :dance: :pankac:

jo, super.. hlavně, jak je od dneška výluka linky, co jezdí k FN. Jsem si dělala srandu, že to přijde v sobotu večer, až budou všechny taxíky trčet u stodolní :mrgreen: :lol: ale co, nějak to zvládneme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
1.8.14 17:32

Já si dala dort přesně 12hod před testem, říkala jsem si co kdyby náhodou cukrovka vyšla :mrgreen: ku štěstí nevyšla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
1.8.14 17:40
@martina.se píše:
jo, super.. hlavně, jak je od dneška výluka linky, co jezdí k FN. Jsem si dělala srandu, že to přijde v sobotu večer, až budou všechny taxíky trčet u stodolní :mrgreen: :lol: ale co, nějak to zvládneme :mrgreen:

Jeste budete ukecavat jednoho taxikare po druhem, snad se nejaky slituje nad tehotnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.8.14 17:43
@quinny píše:
Jeste budete ukecavat jednoho taxikare po druhem, snad se nejaky slituje nad tehotnou :mrgreen:

doma jsem ještě nerodila :mrgreen: :lol: mám lehké obavy z jediného - první porod po prvním zabolení (fakt lehounkém), 2h.. teď to mam přes celé město do porodky 40 minut :lol: takže bude asi veselo.. co už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
1.8.14 17:44

@quinny tehotna jsem byla 2012, na lacno hodnota 4,5, po dvou hodina 7,85 tusim jestli to maximum je 7,8. Hodnoty jsem si merila 3 dny v tydnu, ale dietu jsem nedrzela, protoze hodnoty byly vzdy v poradku. Dlouhodoby cukr byl taky v norme. Ale vsude se mnou jednali jak kdybych mela tezkou cukrovku.

Příspěvek upraven 01.08.14 v 17:46

• Citovat
  • Upravit
4336
1.8.14 17:45

@martina.se Tak to držím palce dvojnásob!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
1.8.14 17:47

@quinny tak podle novych kriterii jsem cukrovku nemela. Zbytecne stresy kolem toho vseho

• Citovat
  • Upravit
8959
1.8.14 18:08
@Verun83 píše:
Ahoj, me by zajimalo jak hodne jsou testy presne, jak ovlivnuje stres cukr v krvi. Jak hodne vysledky ovlivnuje snezene sladke v tom tydnu. Pri prvnim jsem mela na lacno 4,5 po dvou hodinach o 0,05 nad tu horni hranici. Uz si nepamatuji cislo.

Jde mi o to, tyden pred testem jsem neresila jidlo. Zname vysel test pozitivne, dr ji rekla, ze by tyden pred testem nemela jist sladke. Sla na test tedy znova a vysel ji v poradku.

I presto, ze jsem jedla, jak jsem byla zvykla, zadna dieta, glukometr ukazal vzdy hodnotu v poradku. Dlouhodoby cukr jsem mela take v poradku.

Ted jsem podruhe tehotna a uvazuju, ze na test nepujdu.

Má se jíst naprosto normálně jako vždy, jinak test nebude průkazný. Když budeš držet nějakou „dietu“, tak test nemusíš vůbec absolvovat.

Jinak není důvod na test nejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
1.8.14 18:52
@Lejaa píše:
Jinak není důvod na test nejít.

To není pravda - ogtt zatížen velkou náhodnou chybou, jeho výsledky vůbec nejsou 100%. Navíc je to zátěžový test - stejnou vysokou dávkou cukru dostane i mimino.
A ne všechny to dobře snáší.
Vím o holce, co se jí po OGTT rozjel předčasný porod a začaly jí selhávat ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí