Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dulinka54 píše:
Pro Ufi :Pyramida je nebo není???
MLM a pyramida jsou dva různé pojmy.
Pyramida a pyramida jsou taky dva pojmy a každý si pod tím představí to svoje. My chtěli pouze poukázat na základní myšlenku rozvoje „obchodu“ přes síť klientů, kteří musí rozšířit tu síť dále a ano, je to pyramida z MLM prvky. Už jen ta podmínka snad musí být jasná. Seženete další 2 lidi kteří taky seženou další a ti taky tak to máme 1 2 4 8 16 32 64… Co, ale není pyramida. Tohle je jen pro otrlé.
viz. Wikipedia ( „pyramidové schéma“ )Základním rozlišovacím znakem je fakt, že osoba za nějaký vstupní poplatek dostává příslib exponenciálně rostoucího příjmu, jako odměnu za získání dalších účastníků schématu. Za poplatek dostane osoba možnost nabízet stejný příslib jiným. V pyramidových schématech je součástí každého vstupního příspěvku i odměna původnímu prodejci.
Já se tady nesnažím obchodovat, ale bavím se o ekonomických faktorech.
pokud namě používáte fráze jako :
Doporučují si zajít na kvalitní prezentací firmy GW
"Já sem pan X jsem, člen TOP Teamu, chcete být jako já? Tak dělejte! ![]()
Vysvětlím, ukažu a sami se rozhodnete, zdá do toho půjdete nebo tento obchod pro vás není.
NENÍ TO OBCHOD ALE NÁBORÁŘSTVÍ
poznámka: vy ten kšeft hledáte opravdu všude
![]()
Vaše debata lidí odrazuje a to je váš cíl!!!
Můj cíl je jediné, vyvolat diskusi na této bázi a pobavit se o argumentech pro a proti a zhodnotit veškeré faktory.
Každý na to má ten a ten názor. Každopádně pokud se nedokážete bavit věcně a k tématu tak to opravdu ztrácí efektivitu.
Jinak budu se již po 3. nebo po 4. opakovat : V MLM peníze jsou, a vydělat se dají, ale povede se to jen těm, kteří to mají spočítané a ví co a jak mají pro svůj zisk udělat. Z dlouhodobého hlediska budiž, ale z krátkodobého by už šlo o investici do určité sféry.
Buď jste v tomhle bussinesu jako loutka(„obchodní zástupce“), nebo děláte bussines a vytváříte síť na produkci provizí.
je mezi tím tenký led, ale ty rozdíly jsou znatelné. Stačí si položit otázku jak z efektivnit své příjmy a výdaje.
ADDRozhodně nic neztratíte a nic neproděláte, obchod je zcela bez rizika a kdo tvrdí opak, opravdu tomu nerozumí.
Překlad:
Tady se vám nemůže nic stát, tady je bezpečno, a kdo si zlomí nohu tak je nemehlo…
Dulinka prosím znovu řekněte mi jaký je ten obrat ať už konečně mohu uznat svou chybu zklopit hlavu a odejít ![]()
Všimli jste si, kolik je v diskuzi origoš registrovaných lidí na emiminu? Ze všech příspěvků je jich tu snad pět. Ostatní, si myslím, jsou jen „lovci“ z GW. Klidně se teď na mě vrhněte, všichni „Spokojení a šťastní z GW“, nebudu na vás reagovat. Všechno v rámci hesla: Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají. Tak honem lapejte, hlupáků je sice dost, ale taky jednou dojdou. Ti, co začínají a povede se jim těch ptáčků pár ulovit, nějaké peníze dostanou, ale jak já můžu vědet, že i já někoho ulovím, že už nejsou ptáčkové pochytaní? ![]()
Klasika, zaplať vstup, prived dalsi lidi a pak bude provize. Ak ale oni taky dalsi privedou a vsichni ten vstup zaplatí. Když ne, máš prd. Akorát je to zabaleno do zlatého hávu. ![]()
A kolik vás má doma to zlato? Protože já nějaké mám, až nebudu mít na chleba, odnesu ho zlatníkovi nebo do zastavárny a nějaké peníze dostanu. Jinak je to jen odrb na lidi. ![]()
@jazminka27 píše:
Všimli jste si, kolik je v diskuzi origoš registrovaných lidí na emiminu? Ze všech příspěvků je jich tu snad pět.
K čemu se registrovat pokud se někdo specializuje jen na jedno vlákno.
Jo hunteři sou všude a hold názory ze strany GW ani jiné očekávat nemůžeme jelikož tam jsou jejich peníze, tak je to dobré, ikdyž sami uvnitř ví, že né vždy vše funguje ta jak si každý přeje.
Proč Goldway expanduje do dalších zemí v Evropě? Z jednoho důvodu : Už od počátku své činnosti deklaruje, že se chce stát největším internetovým obchodem se šperky v Evropě. A proti tomu snad nelze nic namítat. Pro každou firmu je přirozená snaha rozvíjet se a zvyšovat své zisky. Činí tak naprostá většina úspěšných firem. A díky rozvíjejícímu se zájmu o projekt Goldway z dalších zemí rozhodně není nereálné, že se jim jejich záměr podaří. Možná i toto zlákalo některé z lidí, kteří s firmou spolupracují. Není to dostatečná motivace stát se třeba za čas součástí jedné z nejúspěšnějších firem v daném oboru v Evrope?
@Winoll píše:
Proč Goldway expanduje do dalších zemí v Evropě? Z jednoho důvodu : Už od počátku své činnosti deklaruje, že se chce stát největším internetovým obchodem se šperky v Evropě. A proti tomu snad nelze nic namítat. Pro každou firmu je přirozená snaha rozvíjet se a zvyšovat své zisky. Činí tak naprostá většina úspěšných firem. A díky rozvíjejícímu se zájmu o projekt Goldway z dalších zemí rozhodně není nereálné, že se jim jejich záměr podaří. Možná i toto zlákalo některé z lidí, kteří s firmou spolupracují. Není to dostatečná motivace stát se třeba za čas součástí jedné z nejúspěšnějších firem v daném oboru v Evrope?
U firmy, která „deklaruje, že se chce stát největším internetovým obchodem se šperky v Evropě“, si není možno objednat šperk, aniž by se člověk stal jejím dealerem! No, potěš tě koště! ![]()
Přemýšlel jsem o pohnutkách lidí, kteří píší negativní (a někdy až urážlivé) názory jako třeba nyní na firmu Goldway. Samozřejmě, měl jsem svůj laický názor. Ten profesionální (který víceméně potvrdil i mé hypotézy) mi dal až rozbor sociologa na jednom podobném názorovém fóru. A tam se rozhodně nejednalo o nějaký rozporuplný počin. Přírodní produkty s řádnou certifikací, dost pozitivních názorů na kvalitu a účinky produktů, žádný binár, zisk pro prodejce tvořen rozdílem mezi cenou výrobní a cenou, kterou doporučila firma. S přihlédnutím k určité hierarchii struktury, kde ti výkonnější a „manažeři“ byli honorováni o něco málo lépe. Nicméně nic, co by vybočovalo z běžné prodejní a distribuční praxe. Ale i přes to se zde vyskytla řada kritických názorů na cenu zboží, systém přímého prodeje, MLM, že si vydělají „jen ti nahoře“ atd… Až zmíněný sociolog mi víceméně potvrdil, kdo převážně „reprezentuje“ tyto kritiky. Tito lidé se prý dají v zásadě zařadit do 3 skupin. První skupina jsou ti, kterým se v tomto, nebo podobném obchodě nedařilo. Či z důvodu, že narazili na nekvalitního sponzora, nebo prostě na to neměli vlohy, případně byli neschopní, či líní. Či narazili na pochybnou firmu (ale za to GW nemůže). Druhá skupina jsou ti, kteří mají jen své „vidění světa“ a preferují převážně jen klasický způsob práce (resp. podnikání). Tedy 8-12 hodin strávených prací někde v obchodě, továrně, škole atd. A většinu přímého prodeje, MLM a podobných, ne obvyklých, způsobů výdělku berou jako nemorální a pochybné. Třetí skupina jsou prostě lidé nepřející a závistiví. A budiž řečeno, že v našich zeměpisných šířkách jich je skutečně požehnaně…Tolik rozbor sociologa. Nakolik měl pravdu, či se mýlil, ať si každý z kritiků v tomto fóru v duchu vyhodnotí sám. Určitě se občas najde výjimka, ale že by všichni ti kritici jednali z dobrých pohnutek a mysleli na blaho bližních svých, tomu nevěřím ani já sám… ![]()
@Winoll píše:
První skupina jsou ti, kterým se v tomto, nebo podobném obchodě nedařilo. Či z důvodu, že narazili na nekvalitního sponzora, nebo prostě na to neměli vlohy, případně byli neschopní, či líní. Či narazili na pochybnou firmu (ale za to GW nemůže). Druhá skupina jsou ti, kteří mají jen své „vidění světa“ a preferují převážně jen klasický způsob práce (resp. podnikání). Tedy 8–12 hodin strávených prací někde v obchodě, továrně, škole atd. A většinu přímého prodeje, MLM a podobných, ne obvyklých, způsobů výdělku berou jako nemorální a pochybné. Třetí skupina jsou prostě lidé nepřející a závistiví. A budiž řečeno, že v našich zeměpisných šířkách jich je skutečně požehnaně…Tolik rozbor sociologa.Mno v případě, že se snažíte poukázat na zdroj 3. osoby, bylo by třeba tuto osobu nějakým způsobem prezentovat „ať víme z kým máme tu čest“, jelikož pokud se vaše tvrzení zakládá na tvrzení někoho jiného nepřidává to moc na autenticitě vašeho příspěvku. Každopádně dejme tomu ten váš „sociolog“ ( pravděpodobně vy, ale pouze můj laický tip ), řekl bych, že ty skupiny sou opravdu 3. PRO PROTI a NEUTRAL.
PRO - hájí svůj bussines ( bodejď by ne, když v tom mají peníze )
PROTI - špatná zkušenost jak již říká váš „sociolog“ případně neochota, lenost atp.
NEUTRAL -
Snažím se pouze poukázat na neznalost občanů v tomto bussinesu, aby si svá rizika dokázali spočítat, ty rizika tam sou, a samí „náboráři“ včetně vás to vědí. Samozřejmě slovíčkaření, že ten a ten manažer je takový či makový je nesmyslná, každopádně pokud mluvíte o největším zlatnictví. Tak se vám potom vysměji „s dovolením“a to z jednoho prostého důvodu. Takový prodej, nejenom, že je neadekvátní vůči potencionálním zakazníkům, ale je zavadějicí i pro ostatní, kteří se jen pouze zajimají.
Já si stojím za svými názory. A pokud na mě začnete vytahovat jakékoli sociology atp. tak je vám to k ničemu pokud tyto informace nejsou doložitelné. Každopádně chápu vaší starost o váš obchod, kazím bussines tím, že mluvím pravdu? Ať si celkový verdikt učiní uživatel každopádně, mým jediným cílem bylo upozornit na nedostatky, které GW má v oblasti obchodních podmínek. " MLM je pyramidový bussines " | argumenty, že pyramida je všude je mylná a to z důvodu provizí ( platů ) | v klasické pyramidě se příjem řeší dle kriterii přístupu nových „zaměstnanců/náborářů/ GW agentů“, v klasické hiearchické pyramidové struktuře jde o fixní příjem z bonusy, kde je stanovena hranice výdělku ať už minimálního tak maximálního.
V případě, že se svým komentářem snažíte zapůsobit „nějakým sociologem“ mi příjde směšné. Kdo si dokáže spočítat 1(já) + 4(vy [ potencionální zákazníci ] ) - abych z toho já měl zpátky 20% investice, tak to pardon
MLM je směr podnikání ve, kterém uspěje jen úzký okruh lidí, nemusí to být vedení ani manageři, mohou to být shopní podnikatelé z dobrým plánem, ale celkově pro MLM ten člověk udělá 200% svého vlastního výdělku což je krapet zavadějicí.
Každopádně příště si zavolejte psychologa, aby tady označil další skupiny lidí, aby dehonestoval jejich názor.
Mír svámi
![]()
@Winoll píše:
Přemýšlel jsem o pohnutkách lidí, kteří píší negativní (a někdy až urážlivé) názory jako třeba nyní na firmu Goldway.
To, že si nikdo nemůže koupit od Goldway přes Internet cokoliv, aniž by se stal jejím dealerem, není názor, nýbrž fakt.
@Winoll píše:
Ten profesionální (který víceméně potvrdil i mé hypotézy) mi dal až rozbor sociologa na jednom podobném názorovém fóru.
Marně přemýšlím, jak bych na podobném názorovém fóru, jako je toto poznal profesionálního sociologa
… podle nicku? ![]()
Přečetla jsem skoro celou diskuzi k tomuto tématu a zajímalo by mě kolik lidí co se zastávají GW ví něco víc o zakladatelích? Třeba že manželka jednoho z bratrů Karafiátových pracovala na FÚ jako správce daně a peníze které tam lidé platili posílala na soukromé konta(celkem
které nakonec končily u jejího manžela… byla obviněna, souzena a odsouzena.. daňový podvod cca 2 mil., na 5 let natvrdo… celou vinu vzala na sebe… když se ptali pana Karafiáta jestli o tom věděl, byla odpověď že netuší kde se vzalo na jeho kontě cca 2 mil… v době pobytu své manželky v nápravném zařízení se s ní rozvedl…
Pokud se ptáte jak to vím? Vzhledem k tomu, že můj mladší bratr také vstoupil do této „sekty“ (jinak se tomu ani říct nedá, absolutně Vám tam vymyjou mozek, na všechny argumenty mají dopředu připravenou odpověď, vše naučené, napapouškované, prostě jako stádo ovcí) tak jsem začala zjišťovat, co to je GW a kdo jsou vlastně zakladatelé a už mě nikdy nikdo nepřesvědčí že se jedná o seriózní firmu!
Zezásady nepomlouvám nic o čem nic nevím a proto tomu ani nerozumím! Do GW se nic NEVKLÁDÁ 2500kč je záloha na nákup zlata jakmile splním podmínku DEJ ŠANCI DVĚMA LIDEM A POSTAREJ SE AT UDĚLAJÍ TOTÉŽ! Si můžu za tyto peníze vybrat zlato! Pokud se nekdo zaregistruje a podmínku nesplní tak po 12-ti měsících udělá totéž! Nakoupí si zlato za SVÝCH 2500kč a jeho pozice zaniká. Obchod je super naprosto čistý! Jen někteří lidi jsou šmejdi! Těch kteří jste na takové narazili je mi upřímě líto. Všechno je to jen o informacích!
@131313 píše:
Zezásady nepomlouvám nic o čem nic nevím a proto tomu ani nerozumím! Do GW se nic NEVKLÁDÁ 2500kč je záloha na nákup zlata jakmile splním podmínku DEJ ŠANCI DVĚMA LIDEM A POSTAREJ SE AT UDĚLAJÍ TOTÉŽ! Si můžu za tyto peníze vybrat zlato! Pokud se nekdo zaregistruje a podmínku nesplní tak po 12-ti měsících udělá totéž! Nakoupí si zlato za SVÝCH 2500kč a jeho pozice zaniká. Obchod je super naprosto čistý! Jen někteří lidi jsou šmejdi! Těch kteří jste na takové narazili je mi upřímě líto. Všechno je to jen o informacích!
A proč by to dělal někdo, kdo má všech pět pohromadě?
Bilance:
Proč by někdo, kdo má všech 5 pohromadě, skládal „zálohu“ 2500 Kč a k tomu sháněl další 2 lidi, kteří udělají totéž, když jinde může za tutéž částku koupit více zlata, bez „zálohování“ a bez shánění dalších oveček? ![]()
Někteří lidi jsou šmejdi a někteří lidi jsou blbci. Ti šmejdi zneužívají ty blbce.
A proč by to dělal někdo, kdo má všech pět pohromadě?
Bilance: •Goldway: Složíte „zálohu“ 2500 Kč a když seženete další dva lidi, kteří taky složí „zálohu“, tak za svou „zálohu“ dostanete zlato. (Je to tak?) •Jiné online obchody: Zlato si můžete koupit levněji a bez podmínky, že seženete další 2 lidi, kteří udělají totéž.
Proč by někdo, kdo má všech 5 pohromadě, skládal „zálohu“ 2500 Kč a k tomu sháněl další 2 lidi, kteří udělají totéž, když jinde může za tutéž částku koupit více zlata, bez „zálohování“ a bez shánění dalších oveček?
Někteří lidi jsou šmejdi a někteří lidi jsou blbci. Ti šmejdi zneužívají ty blbce.
Jo, jo. Možná zlato a šperky koupíte někde levněji, i když teď, kdy je novinkou 20% sleva na zboží pro registrované se splněnou podmínkou, tak těžko. Jenže nikde za takový nákup nedostanete 35 tisíc v hotovosti. Klidně nakoupím prstýnek o stovku dráž.
Pro Ufi :
Pyramida je nebo není???
MLM a pyramida jsou dva různé pojmy.