Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@poopie Těžko říct, dal by se tipovat ten 14.DC, ale chce to měřit každý den.
@j.a.n.i1 tak to vím, měřím každý den, ale pokud mám službu v práci a vzbudí mě, tak holt teplotu eliminuju. Jinak měřím už 4 roky každý den v 5:30. Tedy až cca od 7DC. Nebo když jsem nemocná, tak nevěřím ![]()
@j.a.n.i1 cykly mívám tak kolem 26 az 29 dní ale teď naposledy přišla MS už po 23 dnech, což se mi normálně nestává
no jsem zvědavá co z toho bude, protože ta teplota mi teda v první fázi cyklu skakala jsko blázen ![]()
@j.a.n.i1 to určitě neopozdila, protože mam od ovulace hustý bílý hlen a čípek tvrdej, delší a zavřený.. Tažný hlen byl jen 4 dny kolem OVU.. ![]()
Holky co to znamena posunuty delozni cipek treba je vic v levo dekuji je to znamka neceho
@wwwinky Já právě taky úplně nevím, sama bych tipla taky ten 14DC, aplikace mi po dnešní teplotě vyhodila, že ovu byla 15DC. Mám tam eliminované teploty, když jsem nespala v kuse a v noci vstávala a nebo byla slavit narozky a přišla v půl páté domů
Ono je to ve výsledku jedno, posnaženo máme, spíš mě to zajímalo, jestli je možný, že při ovu může být jen takový malý teplotní skok, za celou dobu měření se mi to nestalo, vždy mám skok alespoň o 0,2°C a víc. Tak jsem chtěla vědět do budoucna. Jestli tohle není nějaký znak třeba poruchy cyklu. Tenhle cyklus je prostě jiný než na jaké jsem zvyklá, posunutí ovu O 5dní dopředu, malý teplotní skok a nárůst teploty pozvolna. Jindy mi to skočí rovnou nahoru a pak to tam jen osciluje stále na podobných teplotách. Dneska už 36,7. ![]()
@poopie Eliminovat teploty, když nespíš celou noc mi přijde zbytečné, jasně když člověk přijde po pařbě v půl páté a normálně měří v půl šesté, tak tu jo, ale jinak to vstávání mám zkušenost ji až tak nerozhodí (měřila jsem v době, kdy se mi dítko budilo v noci na kojení - někdy jednou, někdy vůbec, někdy třeba 5×). A jinak i skok o 2 desetiny může být dostačující, já třeba nemám mc velký teplotní rozdíl, pohybuje se mi klidně kolem těch 2-3 desetin.
@j.a.n.i1 No právě o 0,2 je pohoda, to mám normálně, teď se mi teploty škrábou nahoru po 0,1. No když já v práci jdu spát a třeba mě po půlnoci vzbudí, tak pracuju 30 min., jdu si zas lehnout a za 2 hod mě třeba zase vzbudí na půl hoďky a pak třeba za hod a půl vstávám…tak to mi košer nepříjde. Když spím alespoň ty 3 hoďky tak zapisuju, ale jinak ne. Je lepší žádná teplota než nevalidní. Dle mě.
@poopie Mě přijde lepší vysledovat zda to má nějaký vliv, třeba u mě to žádný nemělo, ani třeba když bylo poslední kojení hodinu před měřením… ale to je na tobě.
A jinak já měla celkový rozdíl třeba jen těch 0,2 ne, že by to poskakovalo nahoru po 0,2
@j.a.n.i1 I já, mívám např. 36,41 skočí na 36,63 a pak poskakuje teplota stále mezi 36,60 a 36,68. U mě to vliv právě má, když mezi samýma 36,2 mi vyskočí teplota na 36,7 a další den doma namřím zase 36,2. Na někoho má vliv i peřina, že spí pod silnější dekou, takový extrém nejsem, ale 2 vzbuzení v práci na mě vliv mají. ![]()
Já mám poslední dobou tu teplotu jako podle pravítka
akorát o víkendu jsem hýřila a sla spát pozdě a teplotu měřím v 5 ráno, takže jsem teploty dala jako neplatné
vždycky po měření zase usnu a spím tak do osmi a zkouším měřit znovu a to mám už pár dní 37 rovných ![]()
Holky mrkněte mi prosim na můj graf, mam malé rozdíly. V teplotách pred a po ovu je to v pohode?
![]()
@Pepsicola Tak FF si je dost jistý, že byla, tak já bych mu věřila ![]()