Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To vyšetření nic není a nijak to nebolí. Na gynekologii bys měla chodit a to co popisuješ nyní vypadá na infekci a tu je nutné přeléčit…
Pokud tam máš infekci, tak čím později léčbu začneš, tím víc toho budou muset přeléčit. Na tvém místě bych okamžitě zvedla telefon a objednala se k nejbližšímu gynekologovi, který má dobré recenze
(moje čerstvá zkušenost: v listopadu jsem přišla za svým gynekologem, kterému jsem říkala, že mě svědí a pálí hráz. Řekl, že jsou to kvasinky, napsal mi nějaké prášky a mast a udělal stěry. Prášky a mast nepomohly. Volala jsem na stěry a prý mám smíšenou flóru - bezva. Informace důležitá jako že dřevo hoří. Za 14 dní jsem volala opět, že se nic nezměnilo, poslal mě do lékarny pro Clotrimazol čípky i mast. Nepomohlo. Pak přišla MS. Po MS jsem šla na doporučení kamarádky ke gynekoložce. Ta udělala kultivaci a zjistila, že mám NELÉČENÉHO STREPTOKOKA, díky kterému mi vymizela úplně moje přirozená flóra a natahaly se tam další bakterie. Kvasinky jsem dle jejího mínění nikdy neměla…
Po půlroce jsem konečně pocítila úlevu po nasazené léčbě od gynekoložky. A po půl roce jsem konečně s partnerem mohla zase spát… )
Záněty nejsou vůbec žádná sranda. Rozhodně jdi na vyšetření!
Děvče nešťastné, boj se zanedbané prevence, ne pětiminutového bezbolestneho vyšetření.
Prosímtě je ti 19, nejsi malá holka. Ve tvém věku už jsem na gyndu chodila čtyři roky a už rok jsem měla sex. Vyšetření nebolí, je to trapné, ale jenom tobě. Ten doktor tam za den vidí x pipin.
Mila anonymko a vis, ze existuje neco jako rakovina delozniho cipku? a ze se na ni da prijit jen pri pravidelnych preventivnich prohlidkach u gynekologa?
Nemas se ceho bat, vysetreni neboli a neni se ceho stydet - doktor je zvykly videt xy vagin denne a je to pro nej rutina.. ![]()