Hormonální antikoncepce a antibiotika? Jsem zoufalá.

Anonymní
23.12.16 10:19

HA a atb ? jsem zoufalá

Ahojky, v tomto měsíci hned po ms jsem brala 10 dní antibiotika, beru taky antikoncepci a jak je známo tak atb snižuje učinost HA, ted jsem v 7 denní pauze kdy jsem včera nebo dnes měla dostat ms a stále nic přitom podbříšek mě bolí, ale stále nic jsem z toho docela v nervu, sex jsem sice měla ale tak jsme dávali opravdu pozor takže těhotenství by nemělo být možný, protože prášky beru zodpovědně, už dlouho docela, tak by asi otěhotnění nebylo možné hned a to bez spermii v pochvě, můj dotaz je ale takový, zda je možné že když byla snižená ta učinost jestli by to mohlo mít dopad i na menstruaci že třeba nedojde tedy ted ikdyž těhotná nebudu, je to vubec možné? Máte nějakou radu, nebo zkušenosti s tímto? Tohle bylo poprvé co jsem brala antibitika u antikoncepce, takže vubec nevím. Co třeba dělat když ms nedojde vůbec? nasadit normálně plato? děkují moc za všechny rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101744
23.12.16 10:24

Udelat tehotenaky test a pokud bude negativni, tak nasadit plato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
23.12.16 10:24

Nemoc může menstruaci posunout, na druhou stranu i takto oěhotnět můžeš…a co udělat? Zajdi do lékárny, kup si test a uvidíš. Pro jistotu kdyby byl negativní, tak bych ho za pár dní zopakovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
23.12.16 10:31

O těhotenství pochybuju, když jste si to hlídaly… V pauze menstruaci dostat nemusíš, to se občas stává ;-) POkud chceš mít 100% jistotu, že nejsi v tom, tak udělat test, ale jinak bych normálně po 7 denní pauze začla nové platíčko.. PS: já už dostala menstruaci teď už párskrát až předposlední den pauzy :-) a jen slabou… neměla bych strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.16 10:33
@Sova Klára píše:
O těhotenství pochybuju, když jste si to hlídaly… V pauze menstruaci dostat nemusíš, to se občas stává ;-) POkud chceš mít 100% jistotu, že nejsi v tom, tak udělat test, ale jinak bych normálně po 7 denní pauze začla nové platíčko.. PS: já už dostala menstruaci teď už párskrát až předposlední den pauzy :-) a jen slabou… neměla bych strach…

ano, opravdu v tomto to svědomí je fakt docela čisté, protože my i normálně si nebo partner si hlavně dává pozor, právě se ptám zda se muže stát že dojde třeba jiný den než nožmálně že se posune, ony byly i trošku stresy, tak jestli se to nahromadilo

• Citovat
  • Upravit
3085
23.12.16 11:57

Mě atb posunuly menstruaci o tyden. Uz jsem taky vysilovala, co se děje :lol: ještě vydrzte, ona přijde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.16 12:31
@Terezxx píše:
Mě atb posunuly menstruaci o tyden. Uz jsem taky vysilovala, co se děje :lol: ještě vydrzte, ona přijde :palec:

dobře dobře, a nasazovala jste pak prášky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.16 23:58
@Anonymní píše:
Ahojky, v tomto měsíci hned po ms jsem brala 10 dní antibiotika, beru taky antikoncepci a jak je známo tak atb snižuje učinost HA, ted jsem v 7 denní pauze kdy jsem včera nebo dnes měla dostat ms a stále nic přitom podbříšek mě bolí, ale stále nic jsem z toho docela v nervu, sex jsem sice měla ale tak jsme dávali opravdu pozor takže těhotenství by nemělo být možný, protože prášky beru zodpovědně, už dlouho docela, tak by asi otěhotnění nebylo možné hned a to bez spermii v pochvě, můj dotaz je ale takový, zda je možné že když byla snižená ta učinost jestli by to mohlo mít dopad i na menstruaci že třeba nedojde tedy ted ikdyž těhotná nebudu, je to vubec možné? Máte nějakou radu, nebo zkušenosti s tímto? Tohle bylo poprvé co jsem brala antibitika u antikoncepce, takže vubec nevím. Co třeba dělat když ms nedojde vůbec? nasadit normálně plato? děkují moc za všechny rady

Oživuji

• Citovat
  • Upravit
3085
24.12.16 11:46

Nasadila stejně jako pokaždé :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
17.3.17 10:41

Triprim 200 + Lindynette 20

Ahoj. Prosím o radu. Antikoncepci Lindynette 20 beru již téměř 7 let. Minulý měsíc jsem dostala na zánět močových cest antibiotika Ofloxin 200. Ty jsem brala 10 dní. Po jejich dobrání (cca po 8 dnech) jsem měla opět podezření na zánět močových cest a tak jsem dostala antibiotika Triprim 200. Ty jsem však po třech dnech vysadila z důvodu negativního výsledků kultivace moči. Den po jejich dobrání nám s přítelem praskl kondom. Mohla bych být těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27692
17.3.17 11:42

Atb přeci nemají nic společného s možností otěhotnět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
17.3.17 12:04

Ale tak všude se v letáčku píše, že snižují účinnost antikonecepce, a opravdu znám holky co v důsledku toho otěhotněly. Jaká je reálná šance v tvém případě - riziko je malé, ale asi to chtělo volat na gynekologii, zda si máš třeba vzít postinor nebo není třeba. Teď už zbývá jen čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
17.3.17 12:07

@ka2ka Samozřejmě, že určitá antibiotika snižují účinnost antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27692
17.3.17 12:09
@Veve79 píše:
@ka2ka Samozřejmě, že určitá antibiotika snižují účinnost antikoncepce.

to ano ale určitě né u prasklého kondomu takže pokud jim praskl kondom tak ta šance na otěhotnění je jen antikoncepci bych nevěřila pokud bere atb :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
17.3.17 12:15
@ka2ka
@Lena9999 píše:
Ahoj. Prosím o radu. Antikoncepci Lindynette 20 beru již téměř 7 let. Minulý měsíc jsem dostala na zánět močových cest antibiotika Ofloxin 200. Ty jsem brala 10 dní. Po jejich dobrání (cca po 8 dnech) jsem měla opět podezření na zánět močových cest a tak jsem dostala antibiotika Triprim 200. Ty jsem však po třech dnech vysadila z důvodu negativního výsledků kultivace moči. Den po jejich dobrání nám s přítelem praskl kondom. Mohla bych být těhotná?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital