Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
muze byt jako hamilton brany i to kdyz doktorka zkouma jak moc jsem pripravena? protoze pred mesicem, tyden pred porodem jsem byla na kontrole a stourala mi prstem do cipku… a vecer jsem mela priiiserny posly… a dalsi tyden po dalsi kontrole jsem porodila…
Hanule,
myslím, že běžná kontrola čípku nemá s Hamiltonem nic společnýho
Já bych počkala, až budeš po termínu, pak to třeba porod vyvolá.
Valli, to mě taky PA při kontrakcích prováděla. Mě to teda strašně bolelo, ale nevím, jestli to byl Hamiltnův hmat. Mě řekla, že mě trochu pomůže roztáhnout čípek. Nevím, co chtěla roztahovat, protože při příjmu jsem byla otevřená na 7 cm ![]()
Díky Hamiltonovu hmatu, který doktor provedl se porod rozběhl a já jsem ještě ten den porodila krásnýho chlapečka 4,4 kg. Měli jsme jít na vyvolání, k tomu naštěstí nedošlo, protože už tak měl malej problémy - týden po termínu, neměl plodovou vodu a už si tam kakal… Takže pokud už byste rády porodily z jakéholiv důvodu, nebraňte se tomu. A že to bolí a trochu krvácíte ??? Našemu malýmu to zachránilo život a kterej porod je bez bolesti
Hodně štěstí !
Me delali Hamiltona pri obou porodech, ani jednou to nebolelo, ani zadny spineni, natoz krvaceni nebylo. Musi na to byt ten cipek ale dostatecne „zraly“. Prvni dite jsem uz prenasela paty den, na posledni kontrole mi Dr. udelal Hamiltona a uz kdyz jsem sla z ordinace me zacaly pobolivat zada a odpoledne mi praskla voda. Kluk mel 4,10kg a v plodovce uz nakakano, takze jeste ze to Dr. udelal, jinak bych cekala treba tyden, dva na vyvolani a to by teprve byla soda! U druheho se mi pri kontrole u Apolinare podival doktor do karty a pronesl: „Vy jste porodila ctyrkilove dite? To byste ted asi nechtela, co?“ (Jsem celkem mala a stihla) a pri kontrole v 37!! tydnu udelal Hamiltona. Vecer jsem mela kontrakce po 10min, ale do rana presly. Zacala jsem rodit o tyden pozdeji (38+2) a pri prijmu do porodnice mi delali Hamiltona znovu. Porodila jsem do ctyr hodin kluka 3,60kg a jsem rada, jestli to porod uspisilo. Cekat jeste tydny a pak rodit obra, nic moc..
![]()
Ale ten Hamilton ve 37tt me prekvapil..To by se mimi posuzovalo jeste jako nedonosene.. Ale zakrok me nebolel nikdy.
Mě ho dělali při porodu, protože jsem měla silné bolesti 15hodin a neotvírala jsem se…sice mě to bolelo, ale musím uznat, že se mi pak porod rozeběhl..a po těch dlouhých hodinách bolesti, jsem byla ráda, že je to za mnou… ![]()
Jeste dodam svou zkusenost.
Ja asi trhla rekordy v Hamiltonech. Absolutne mi to nepomohlo co do urychleni porodu. Mela jsem tech hmatu asi 10 postupne.. v rozptylu asi mesice!! /nekdy jsem o tom ani nevedela, ze mi to museli rict, ze to udelali, nekdy mne to palelo, bolelo/. zalezi take kdo to dela, zenska ruka doktorky je prece jen min bolestivnejsi nez poradna tlapa doktora ze? ![]()
Ale pokud to ma urychlit tak bych do toho urco sla, myslim, ze pak clovek prozije vetsi bolest pri porodu, tohle je takovy slaby odvarek ![]()
Takze pokud ma pomoci, tak proc ne.. ac mne tedy nepomohl tak prece jen priste si to urco necham udelat, vsak co.. nekdy to zabrat musi ne ![]()
Jeje
Ahoj, mně dělala doktorka hamiltona 3 dny před termínem porodu. Hodně mě to bolelo, pak jsem 3 dny krvácela a porodila jsem až za 10 dní. Takže mě to vůbec nepomohlo, akorát jsem se „natrénovala“ bolestma k porodu
. A na tu bolest si teda vzpomínám doteď…
AHOJKY, mi delal doktor Hamiltona v pondeli na poradne.Aby jsme predesli prenaseni.Ja uz totiz chci strasne moc porodit. Bolelo to ale nebylo to nic hrozneho. Ale zatim se nic nedeje jen uz treti den spinim a asi mi odesla hlenova zatka. TAK DOUFAM ZE TO PRIJDE KAZDYM DNEM.Jestli neporodim do pondelka a prijdu opet na poradnu tak doktora pozadam o ten hmat znovu a klidne muze pritvrdit..fakt se to da v pohode vydrzet
Ahoj, přidám svou zkušenost.
Hamiltona mi dělali nedávno, bolelo to dost, ale dalo se to zvládnout, nicméně dvojčata to stejně nerozhýbalo, akorát mi pak odešla hlenová zátka. Porod mi nakonec museli stejně vyvolat.
Každopádně za zkoušku nic nedáš, myslím, že pokud to ještě není k porodu připravené, tak to nic neovlivní.
Tak mně dělali Hamiltona dneska, tak jsem na to zvědavá, co z toho bude. Jsem 40+2… Zatím teda ani nešpiním, ani nerodím ![]()
Jina můj dr. je teda chlap jak hora, tlapy má pořádné a bolelo to jenom malinko, spíš fakt nepříjemné než nějaká krutá bolest, jak jsem občas slyšela nebo četla… Kdyby to nenapsal do zprávy, tak bych si myslela, že byl jenom málo něžný při prohlídce nebo už mám citlivější čípek… Asi je to indi-vindi ![]()
ahoj dnes mi to dr udelal ani mi o tom nerekl proste zacal....... sice to bylo dost neprijemne ale dalo se to vydrzet, nic hrozneho.
Jsem dnes v terminu tak cekam ![]()
Nevadilo mi to
Mně udělala H.h. doktorka ve čtvrtek (vážně nechci přenášet, už teď víc jak týden před termínem má dítě 3,6 kilo a starší měla den po termínu rovná 4). Nabídla mi to sama, ale jinak bych ji asi požádala. Žádnou vyslovenou bolest jsem necítila, apíš jen jako trochu nepříjemnější vyšetření. Nicméně je sobota odpoledne a doposavad to mělo jen 2 efekty: ve čtvrtek po příchodu z kontroly asi hodinu nepříjemných poslíčků a včera odešlá zátka, ani žádné extra špinění se nekonalo. Ale třeba se prcek ještě umoudří a nechá si říct.
Já jsem nikdy nic bolestivějšího než Hamiltna nezažila, to jsem i křičela bolestí a dr. mi říká, jak děloha hezky spolupracuje a že porod je mnohem bolestivější a delší. A to jsem porodní cesty připravené měla už jak dlouho a byla jsem na 4 prsty otevřená. Houby s octem, tohle bolelo mnohem víc než celej porod. Dělali mi asi tři, nejdřív moje gynekoložko, to ani tak nebolelo, pak ještě jednou ona a pak ta hrůza s tou surovou dr., začínala jsem už 42 tt, ten chvat mi dělala v pátek a porodila jsem spontálně během tří h v úterý.:lol: Ale myslím si, že kdyby mě nerozvrtala, tak takovej rychlej porod nemám. Pak jsem začalala krvácet a odcházel zbytek zátky a začely poslíčci i s bolestma v zádech a ve stehnech.