Hamiltonův hmat aneb prošťourání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
242
3.7.11 10:26

Já jsem byla dnes v porodnici na vyšetření (40 + 1 podle UTZ, 41+1 podle MS, pokročilý nález čípku už 3 týdny) a doktorka mi řekla, ať se uvolním a pak se mi tam začla velice nešetrně hrabat, ale neřekla mi, že mi udělá toho hamiltona. Cítila jsem každý pohyb a bylo to velice nepříjemné, i když bych neřekla, že přímo bolestivé. Každopádně já se u gyn. vyšetření vždycky hodně tvářím a krčím obličej, protože to fakt nemám ráda. Půl minuty tam něco šťourala a pak mi dala asistentka vložku, že budu špinit. A pak se doktorka vyjádřila, že mi ho udělat chtěla, ale protože jsem se tvářila, tak neudělala… tak nevím, co si mám myslet, protože jsem jasně cítila, jak obkroužila tu hlavičku prstama.
Nebylo to nesnesitelné, ovšem nebylo to rozhodně nic příjemného a hlavně jsem na to teda opravdu upozorněná nebyla. I když možná, kdybych na to upozorněná byla, nebyla bych schopná se uvolnit. Zneužitá si nepřipadám, spíš mě trochu mrzí, že ho podle svých slov neudělala. Když už to bylo nepříjemné, mohla ho udělat, příště se asi budu snažit netvářit. Protože to přenášení mě taky nebaví a bolesti u porodu si představuju taky horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.7.11 14:36

Tak ja jsem necetla vsechny prispevky, ale za me musim rict, ze uz nikdy. Kdyz jsem sla tenkrat v sobotu rano na monitor (byla jsem 41+0) uz 2 dny jsem mela bolesti ale nepravidelny, a jak na potvoru nebyly nikdy videt pri prohlidce. Sestricka me napojila a kdyz jsem ji mluvila o bolesti tak zavolala doktorku. Ta prisla podivala se do papiru, rekla ted se uvolnete a strcila do me ruku :pocitac: Ja jsem vyskocila asi metr nad postel a zarvala jsem tak ze kdyz jsem pak vylezla ostatni mamky na me koukali z hruzou..Ta doktorka me poslala jeste na 2 hodiny chodit po meste a ve 11.30 nastup a mala se narodila v 19.32!Bylo to rycly, ale ta bolest..kdyz se pak odpoledne motala kolem nas na hekarne tak jsem mymu priteli vazne rekla, ze jestli na me jeste sahne tak ji kousnu!!normalne jsem se ji bala, nastesti se uz ke me nepriblizila!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.8.11 13:44

Ahojky holky…tak mě dělali Hamiltonův hmat asi tak před 3 hodinama na vyšetření.Mám totiž už od včera kontrakce,ale pořád se neotevírám.Upřímně mi tedy pan doktor taky neřekl,co mi bude dělat,jen mě upozornil ať se uvolním a že to asi bude nepříjemný,ale než jsem stačila zareagovat tak to bylo.. 8-o Opravdu to tedy nebylo nic příjemného,ale dalo se to vydržet.Já už jsem 41tt,takže pokud by to tomu mělo pomoct,budu za to jedině ráda… :-D Upřímně jsem se toho bála,páč všechny kámošky co HH podstoupily,tak mě strašily,jak je to bolestivý…asi to hold každej prožívá jinak.Určitě to bylo nepříjemný,nelochtalo to…ale ukrutná bolest se nekonala.A holky byla to jen chvilička..takže z toho nemějte obavy.Jinak asi tak před půl hoďkou mi odtekla hlenová zátka,tak možná to přeci jen k něčemu bylo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.11 17:19

chtěla bych se zeptat. byla jsem minulý čtvrtek na kontrole,(byla jsem 37+4) doktorka se ve mě „povrtala“ připadlo mi to jako takové hlubší vyšetření než obvykle
pak mi doktorka jen řekla, že můžu špinit nebo krvácet. Večer jsem trochu špinila, dneska je úterý ale jinak nic. zajímalo by mě, jestli mi mohla provést Hamiltona, aniž by mi o tom řekla. :-( co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
6.9.11 17:28

Hamiltona ve 37+4? To se mi moc nezdá… Jako po vyšetření můžeš v tomto vysokém stádiu špinit, to není nic divného… Jinak hamiltona dělají lékaři většinou až při ukončeném 38tt. A ne vždy samozřejmě :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.9.11 17:40

Na Hamilton je opravdu ještě brzy.. Pokud k tomu není nějaký vážný důvod - zdr. komplikace matky, cukrovka, velikost miminka, tlak, moč, atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
6.9.11 17:40
s-l-u-n-í-č-k-o píše:
chtěla bych se zeptat. byla jsem minulý čtvrtek na kontrole,(byla jsem 37+4) doktorka se ve mě „povrtala“ připadlo mi to jako takové hlubší vyšetření než obvykle
pak mi doktorka jen řekla, že můžu špinit nebo krvácet. Večer jsem trochu špinila, dneska je úterý ale jinak nic. zajímalo by mě, jestli mi mohla provést Hamiltona, aniž by mi o tom řekla. :-( co si o tom myslíte?

bohuzel v CR zcela mozne,jinak delat Hamiltona bez dovoleni je sila,ale bohuzel bezne
me v UK nejdrive sestra vysvetlila o co se jedna a potom se me zeptala jestli s tim souhlasim,to same si myslim by melo platit i v CR

• Citovat
  • Upravit
mmonica
6.9.11 17:41

A pokud Hamiltona nedelala ,tak nechapu co se ma co vrtat

• Citovat
  • Upravit
6.9.11 17:57
Monny89 píše:
Na Hamilton je opravdu ještě brzy.. Pokud k tomu není nějaký vážný důvod - zdr. komplikace matky, cukrovka, velikost miminka, tlak, moč, atd. :nevim:

vážný důvod nenímimiš má 2,8 KG tlak normál… tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.9.11 18:01
s-l-u-n-í-č-k-o píše:
Monny89 píše:
Na Hamilton je opravdu ještě brzy.. Pokud k tomu není nějaký vážný důvod - zdr. komplikace matky, cukrovka, velikost miminka, tlak, moč, atd. :nevim:
vážný důvod nenímimiš má 2,8 KG tlak normál… tak nevím :nevim:

Tak to nemusel být Hamilton, ale asi jen důkladné vyšetření čípku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
6.9.11 18:40

I já jsem zažila Hamiltona proti své vůli. Byla jsem přesně 40+0 a doktorka řekla „teď na vás budu trochu zlá“ a nalepovacíma drápama se ve mě hrabala, myslela jsem že už to musí být porod, tolik bolesti jsem nezažila ani když pak malej lezl. A stejně to bylo k prdu. Nechali mě ještě týden přenášet a pak vyvolávačka :cry: Dělají to jak na běžícím pásu, nikomu nic neřeknou a o informovaným souhlasu asi ještě neslyšeli (porodnice Brno-Obilňák)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
6.9.11 18:42

Dukladne vysetreni cipku a potom krvacet? :think:
Ja si spis myslim, ze slo o Hamiltona, coz jak uz nekdo zminil, je teda fakt sila.
:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
6.9.11 18:44

Mě dělali Hamiltona dnes, vůbec mě to nebolelo a doktorka mě na to předem upozornila. Ale špinit můžeš i po normálním vyšetření, to není nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.9.11 18:47
Weru píše:
Dukladne vysetreni cipku a potom krvacet? :think:
Ja si spis myslim, ze slo o Hamiltona, coz jak uz nekdo zminil, je teda fakt sila. :zed:

krvácet můžeš po každém vyšetření, pokud je zvýšená citlivost a spodek je až moc prokrvený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
6.9.11 18:49
Tedys píše:
Mě dělali Hamiltona dnes, vůbec mě to nebolelo a doktorka mě na to předem upozornila. Ale špinit můžeš i po normálním vyšetření, to není nic neobvyklého.

A zeptala se Te jestli souhlasis a prejes si to ?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky