HCG 36 v 41DC

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5112
16.8.13 13:45

@Aninkaaa A nepujdeš už na screening? To by odpovídalo tvému tt, ten se dělá od 11tt do 14tt max.
Brali ti teď krev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
16.8.13 14:08

@Sisi 79 Jo teď naposled mi krev nabíraly. Asi to vyzní hloupě ale co to je screening??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.8.13 14:10

@Aninkaaa mezi 11-13tt se dělá tzv. NT screening, je to vyšetření na vrozené vady a je to odběr krve + ultrazvuk. Ale dělají ho jen specializovaná pracoviště, je to dobrovolné vyšetření a většinou se platí. Takže pokud tvůj doktor na nějakém takovém pracovišti nedělá, tak to asi nebude ono…každopádně mi to přijde pozdě teda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
16.8.13 14:19
@Aninkaaa píše:
@Sisi 79 Jo teď naposled mi krev nabíraly. Asi to vyzní hloupě ale co to je screening??

Tak to bude určitě screening. Je divné že tě doktor neinformoval, já dostala na papíru k tomu info…
Takže to ti budou mimi různě měřit a když se zkompletuje s tou krví, tak ti vyhodnotí co a jak- řecěno hodně laicky ;) Hledají se tím vývojové vady a hlavně Down. syndrom. Trvá to asi 15-20 minut a výsledky jsem věděla hned. MUDr mi to dělala přes břicho ale nemohla změřit stehenní kost, jak tam mimi zrovna blbě bylo natočené, tak to musela dodělat spodem.
Jinak tam s sebou určite vem mažela, já měla mamku, přítel si nemohl vzít volno
Jo a platí se to většinou…mě to stálo 800 kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
16.8.13 14:24

@Verca1989 Pokud to bude mít opravdu za týden, tak bude akorát na hraně. Mě ho dělali 13+2 a děla se max, do 13+6…Určitě už seš @Aninkaaa objednáná, tak to bude v poho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
16.8.13 15:07

A nemůže to být něco jiného? Protože mi to bude dělat jen můj gynekolog a o penězích atd. vůbec nikdo nemluvily.Jen mi sestra řekla že sebou tentokrát nemám brát moč, že mám jen nahlásit že jdu na ultrazvuk:Jo a snad říkala že bez svlékání. Jsem teda z toho pořádnej jelen a jinak tam jdu ve středu a to budu 13+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
16.8.13 15:14

@Aninkaaa Tak to teda opravdu nevím. Ale jak píše @Verca1989 může s ním tvůj doktor pracovat běžně a pak by si to mohla mít jako takový nadstandart, nebo mu to rovnou pojišťovna proplatí. Moje pojišťovna mi to zaplatila, ale až zpětně.
Myslím že pro tvůj klid budeš mít lepší si tam zavolat a přeptat se na to, my to tady asi nevymyslíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
16.8.13 15:23

@Sisi 79 Nevadí, zajímalo mě jen co to je. Počkám si do středy a uvidím. Peníze mám vždy po ruce tak to by nebyl problém. Tak děkuji moc za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
16.8.13 15:37

@Aninkaaa Tak pak dej vědět, co to nakonec bylo za vyšetrění ;) pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
16.8.13 15:42

@Sisi 79 Určitě dám, sama jsem moc zvědavá :mrgreen: Tak zatím papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.8.13 20:03

@Sisi 79 já to zmiňuju hlavně proto, že občas se najde doktor, který maminku neinformuje o NT screeningu ale udělá jí sám nějaký utz, nazve ho screeningem ale vlastně je to něco jiného, než pravý NT. Tenhle screening nemůže dělat každý doktor ve své ordinaci. O cenu by ani tak nešlo, někde se už tohle vyšetření neplatí, to záleží na pracovišti atd. ale přijde mi to divné…

@Aninkaaa já bych si pro jistotu zavolala doktorovi hned v pondělí a optala se ho, zda jde o NT screening a pokud ne, objednala bych se na něj rychle do nějakého specializovaného pracoviště ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
16.8.13 20:26

@Verca1989 To by mě ještě vzaly? Já o tom vůbec nic nevěděla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.8.13 20:37

@Aninkaaa pokud bys jim řekla, že jsi o tom nevěděla ale chceš to stihnout, tak snad vyhoví, většinou tyhle centra mívají narváno ale určitě se najde chvilka, kdy by to šlo ;) Samozřejmě tohle vyšetření není nezbytné ale já jsem byla ráda, že jsem malou viděla a že byla ok a byl to pro mě i nejhezčí utz za celé těhotenství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
16.8.13 20:49

@Verca1989 Obávám se že tak narychlo mě už nikde nevezmou.Ach jo to mě mrzí. A tobě o tom řekl tvůj gynekolog???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.8.13 20:53

@Aninkaaa ano, doktorka mi to říkala v 8tt, když jsem si byla pro průkazku. Ale já jsem o tom vyšetření věděla už dlouho, dost sleduju vše okolo těhotenství a tak celkově, takže bych tam šla i bez doporučení doktorky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí