Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Verca1989 Vím že na to jsou specializované doktoři a kliniky. Tím běžným ultrazvukem se to neudělá, ale že by to nějací doktoři dělali po svém, to jsem neslyšela
To je teda hrozný
@Sisi 79 jojo bohužel, nevím proč to dělají ale už jsem o tom slyšela několikrát, že kvůli takovému přístupu doktora už maminka NT nestihla ![]()
Ahoj holky tak dnes to byl ultrazvuk přes břicho. Měřil miminko a zkoumal jestli má vše. Bylo to moc pěkné akorát se mu pořád prcek nechtěl otočit na bok. Když jsem odešla tak jsem si uvědomila že mi ani fotečku nedal
Jinak mě moc mrzí že mě neřekl o možnosti screeningu.No příště už budu chytřejší. Jo jinak jsem se chtěla zeptat po 20tt mě sám dr. pošle na 3D ultrazvuk nebo si to musím zjišťovat a zařizovat sama? Já jen aby mi něco zase neuteklo ![]()
@Aninkaaa 3D ultrazvuk nepatří mezi standartní vyšetření, takže si to musíš hlídat sama a taky si to budete muset zaplatit ![]()
@Aninkaaa Jak píše Verča, je to služba navíc a placená. Jediné na co jsem se doktorky ptala, bylo doporučení kam na to jít. Pak jsem si tam zavolala a informovala se. Tam kam jdu se dělá až od 25tt, ale vím že to je všude jiné… Za týden jdu na 3D a už se moc těšíme, že se nám to mrně konečně ukáže! ![]()
Tak děkuji moc za rady, V 18tt se zeptám dr. tady se jezdí do Č. Budějovic tak by mi mohl dát kontakt a říct co a jak
Toto si už vážně nenechám prošvihnout
@Sisi 79 A v kolikátým tt jsi? Taky se moc těším až se to dozvíme ale my to máme ještě daleko ![]()
@Aninkaaa Já jsem dnes 25+1. Třeba se vám poštěstí a šmudla se vám ukáže brzy. Hodně holek se to dozvědělo na screeningu. Většinou ale pak na veklém utz okolo 20tt a pokud se nám neukáže za týden, tak pak musíme čekat až do 3Ott ![]()
A to si holky představte, že my jsme se pohlaví dozvěděli až na porodním sále
ale chtěli jsme to tak a bylo to nádherný ![]()
@Sisi 79 Tak budu držet palce aby se vám už drobeček ukázal ![]()
@Verca1989 Já bych to nevydžela si to nenechat říct. Už teď se těším jak malá holka ![]()
Ještě mám dotaz brala jste některá v těhotenstvý utrogestan?? Dnes jsem 13+4 a stále se ho bojím vysadiť ![]()
Tak jsem dnes byla na kontrole u dr. a doufala jsem že dostanu fotečku a on už mě ultrazvukem nebral. Prohlídl mě jen rukou a řek že je miminko pěkně velké a vzaly mi jen krev
Teď až za měsíc na ultrazvuk a snad už se mohla dozvědět co vlastně čekáme
![]()
@Verca1989 My jsme se taky nechali překvapit a stojí to fakt za to
Jinak jsem se sem do diskuze mrkla kvůli tomu, že kamarádka má taky dost nízké hcg, je na začátku těhotenství, doktor straší, no ale přece to může být úplně v pořádku, že? kolik má přesně to nevím.
@Aninkaaa Ahoj, to mám radost, že je u vás vše v pořádku ![]()
Ano, konečne se mimi ukázalo minulou středu na 3D, je to KLUK. Jinak do obličeje nás nenechlalo nahlédnout, mělo před sebou chumel pupečníku do kterého si navíc kousalo ![]()
@Luci1986 No mě dr taky pěkně strašil, byla jsem z toho hotová a sám nevěřil a nakonec miminko roste jak má. Já měla problém že podle MS to bylo hrozně málo ale oni nemůžou vědět kdy ta kamarádka otěhotněla. Já otěhotněla o 14dní jinak než tabulkově
Tak ať se zbytečně nenervuje a počká na další odběr ![]()
@Sisi 79 Jéé tak to je krásné a obličejík ti chce ukázat až bude na světě
Tak to už začnou nákupy v plné palbě ne??Já jen čekám až to budeme vědět a pak to začne ve velkém ![]()