Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, je to tak ze jsem po IVF… Muj termin opradove MS byl 31.3 ale doktorka v CAru počita dle UTZ poslední datum FIKTIVNÍ MS dne 25.4, a tento termin mam pry pak uvadet v poradne pro tehotne u svého dr.. Je to tak. Taky jsem se dovila, proc, ale nejspis to ma sve duvody. Kazdopadne moc Vam vsem dekuju a pockam.. jsem z toho na prasky, ptotoze co dr to názor a z toho mi uz taky pekne hrabe :/
@bibi2233 píše:
@saphire Je teprve 5+0, špatně počítáš.
Uz jsem se opravila, uvedomila jsem si to hned po zverejneni ![]()
@Oliinka
Prostě nějakou dobu to hcg může růst, i když je ZT. Nevím proč, ale je to tak, sama jsem to absolvovala.
@saphire nene, je 5+0 a to je na srdíčko čas
ale už koukám že ses opravovala ![]()
Příspěvek upraven 30.05.17 v 13:59
@Avele jj psala, ale i přes to ze jsem otěhotněla prirozene - tak dr mi napsala do zprávy fiktivni MS - asi tim mysli, jako ze otehotneni probehlo po stymulaci leky…
Promin, ze jsem se zeptala, pokud mas problém, tak prosim nepis (nic ve zlem)… Ja se tu chci jen poradit, a ne se hadat, nervy mam i tak v… a taky by me zajima, o, kdo by nemel po tyti zkusenosti, ze jsem vlastne 10 dni už v nejistote a každý dr říká a dela jiné zavery ![]()
@rigousek ani ja to nechapu a proto to nenecham jen tak - není to normalni…
@saphire už jsem koukala ![]()
Já jsem měla v 5+6tt jen žloutkovy váček a až 6+6 srdíčko a teď jsem ve 33tt
a vím přesně kdy jsem otěhotněla a kdy byla ovulace ![]()
Jsi po IVF - kdy byl transfer a jak starého embrya?
Jinak důvod, proč může hCG růst i tehdy, když se jedná o neprosperující těhotenství, je ten, že hCG produkuje zárodek placenty, nikoliv embrya, čili o prosperitě toho ty hodnoty moc nepoví, v téhle fázi je nejdůležitější ultrazvuk.
Jak velký byl gestační váček a jak embryo?
Jinak v téhle fázi je vhodná utz kontrola za týden za dva, aby bylo vidět, jak to roste a postupuje. Při IVF bývá srdíčko vidět nejdřív tak měsíc po odběru vajíček..
5.5.jsi uz mela pozitivni test.to znamena ze jsi musela otehotnet cca 14 dni predtim.je zavadejici uvadet posledni fiktivni menstruaci 26.4.
Takže přirozeně, tudíž se přesně netuší, kdy došlo k oplodnění. Fiktivní MS se uvádí, pokud došlo k odběru vajíček a transferu. Jinak se datum orientačně stanovuje dle velikosti embrya a váčku. Takže - několik ultrazvuků za sebou, porovnat vývoj, u embrya tak nad 4-6 mm už srdíčko je. Pokud je větší bez srdíčka, je to blbě. Pokud srdíčko prokazatelně bylo a už není, je to blbě. Ve všech případech kašlat na hCG a za týden utz zopakovat, dále soudit dle posunu. Nic víc se teď nevykoumá.
@ugluk Po IVF jsem ale po stymulaci - k ET ani KET nedoslo, otěhotněla jsem po OHSS za mesic.. Když jsem byla v car u dr a potvrdila mi vitalitu embia bylo 3,4mm..