Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bambinka1 jj ja am dve fotky, na jedne je miminko a nfa druhe ten flek. ale kde ten flek je nevim
zda se mi ze doktor rikal u nejake hraze nebo co ![]()
Jinak holky v noci ani kapicka
ted jen slabe krvaceni, tak snad ten hematon „odesel“. Kdyby se to zase rozjelo, tak hned jedu do nemocnice. Kdyby to s sebou vzalo i miminko, tak bych mela nejake bolesti ne? Nenela sem vubec zadne
Jo a dekuju moc za podporu
![]()
Já mám hematom vidět hned pod miminkem a zhruba ve stejné velikosti, jako gestační váček. Můj doktor mi říkal, že to vypadá, jako kdyby tam původně byla miminka dvě a jedno jsem potratila, protože jsem měla při prvním krvácení velké křeče a navíc dost vysoké hCG, které pak už tolik nestouplo.
Pokud máš @Cracky ten hematom u branky, tak si myslím, že je někde blízko děložního hrdla a proto to asi víc krvácí. Já ho mám dost vysoko v děloze.
Naštěstí mám už jednoho raubíře doma, takže to snáším lépe, ale stejně bych byla hotová, kdyby to nedopadlo, na to se ale snažím nemyslet a prostě si vždycky před spaním představuju, jak se ten hematom krásně vstřebává a s miminkem je všechno v nejlepším pořádku. Psychika v tomhle případě dělá hodně.
Se synem jsem měla taky pořád něco, nejdřív jsem pořád krvácela z čípku a od 20 týdne mi neustále tvrdlo břicho až jsem v 25 týdnu skončila v nemocnici s hrozícím předčasným porodem, pak jsem musela taky jen ležet a dotáhla to do 36 týdne.
Všem nám to určitě dobře dopadne ![]()
@IvčaL aha a myslis, ze to u te branky muze nejak mimco ohrozit? cetla sem, ze kdyz je to nad mimcem, tak ho to muze stahnout s sebou, ale cim dal od nej, tim lip
neboj urcite ti to dobre dopadne, doufam, ze i nam, miminko je vymodlene a po IVF
ty to mas horsi, ze jednoho prcka doma mas, tak nemuzes tak odpocivat co ![]()
@Cracky take jsem ho mela u branky, to je pod mimi. Setri se, lez, odpocivej jak jen to pujde. Mimi bude v poradku, kdyby ho to vzalo, citila bys to.
Příspěvek upraven 30.09.13 v 15:04
@Cracky taky jsem slyšela, že nejhorší varianta je, když je hematom nad miminkem a jak začne krvácet, že ho stáhne sebou. Ani já ani ty to tak nemáme, tak to je hlavní. U mě je ten hematom těsně pod a u tebe bych předpokládala, že když není na stejném obrázku jako mimčo, tak bude asi někde mimo a to je určitě fajn. Nicméně, rozhodně bych to ani tak nepodceňovala, ale to ty neděláš a podstivě odpočíváš.
S dítětem je to odpočívání dost náročné, zvlášť, když je mu teprve rok a půl. Hodně pomáhá manžel a ve všední dny sem chodí moje mamka, ale i tak je každou chvíli něco potřeba dělat, minimálně něco rychle připravit k jídlu, podat nějakou knížku, hračku, jít se podívat na něco úžasného a řešit záchvaty vzteku. Takže na spaní to není, ale zase se nenudím, nemám čas přemýšlet a rychle mi to utíká.
Ve středu jdu na ultrazvuk, tak doufám, že se ten blbý hematom alespoň trochu zmenšil. Už ho mám skoro tři týdny ![]()
@Bambinka1 dekuju, taky si myslim, ze je zatim prcek v poradku, jelikoz nemam zadne bolesti. ale to mnozstvi krve co vcera bylo me strasne vydesilo
ale dnes uz je to o dost lepsi, vystacim si s intimkou ![]()
@IvčaL ja bych taky nejradsi neco delat, jen tak bezmocne polehavat je silene
navic ted nemuzu utrogestan zavadet, ale musim polykat, tak sem porad strasne unavena, ale je mi blbe porad spat
manzel taky pomaha co to jde, mama mi dneska prisla uklidit, no pripadala sem si fakt strasne
ani caj me nenechala si udelat. ale pro miminko to musime vydrzet. a ty jeste krvacis nebo spinis? ja jdu na kontrolu ve ctvrtek, ale nevim jestli do te doby vydrzim a nepujdu driv
kdybych uz jen spinila, tak vydrzim, tak uvidime. moc ti drzim pesti, to sem si rikala, jaka je veda vubec otehotnet a ted si rikam, jaka je veda miminko udrzet ![]()
@Cracky Já jsem „jen“ dvakrát docela silně krvácela a tak během dvou dnů se to úplně uklidnilo, vždycky jsem při tom ale měla i docela silné křeče v břiše, což mě děsilo nejvíc, protože mě ani porod skoro nebolel, tak jsem vždy myslela, že je to konečná ![]()
Taky si připadám hrozně nemožná, protože se v podstatě cítím dobře, až na to, že jak furt polehávám, tak mám strašně nízký tlak a při každém vstávání mám strach, že omdlím. Taky polykám utrogestan a na rozdíl od prvního těhotenství se mi po něm nechce tolik spát, ale celý den mám žaludek na vodě.
Holky ted me tak napadlo, od zacatku tehotenstvi zavadim utrogestan 3× denne 2 kulicky. Myslite, ze sem si ten hematom mohla zpusobit tim zavadenim? Obcas sem ho zavedla tak nesikovne ![]()
@Cracky To si nemyslím, před vstupem do dělohy je ještě tak 3 cm dlouhý pevně uzavřený čípek, takže bys musela opravdu hodně tlačit. Prostě jen praskla nějaká cévka, to se prostě stává.
Jinak já utrogestan polykám a je to lepší, pokud už nějaké špinění a krvácení je, ale zase pak trochu víc dráždí žaludek. Ale nic hrozného, kdybych ho nebrala vůbec, tak asi nevím, že jsem těhotná a takhle mám celý den na něco chuť a nevím na co, aby mi potom nebylo divně, ale nezvracím.
V prvním jsem taky brala 6 denně, ale byla jsem šíleně unavená. Teď beru tři a je to lepší a v nemocnici mi řekli, že klidně stačí jen 2 denně a že je to stejně jen taková pomocná berlička a když se něco má stát, tak nepomůže, ale to riskovat nebudeme, že?
@IvčaL ahojky tak jak to s tebou vypada? ja porad spinim, minuly tyden sem dostala nejake jine prasky, ale je to porad stejne. na kontrolu jdu v utery, tak jsem zvedava. koupila sem si angelsounds, tak sem aspon klidna, ze srdicko hezky bije, ale porad mam z toho spineni blby pocit ![]()
@Cracky Ahoj,já byla na kontrole minulý týden, tak miminko naštěstí v pořádku, ale hematom se vůbec nezmenšuje. Jdu také v úterý, tak jsem na to zvědavá. Sice vůbec naštěstí nešpiním, ale v pátek jsem najednou zase trochu víc krvácela, zastavilo se to samo za chvíli a přešlo ve špinění, které během dne taky ustalo, bolesti minimální, tak jsem s tím ani nikde nebyla. Doktor mi říkal, že mám počítat s tím, že špinit a krvácet ještě zřejmě budu a dokud ze mě nebudou padat cucky, tak se tím nemám nervovat.Tak mu věřím. Snažím se pořád polehávat, ale se synem to úplně nejde.
Přeju ti, aby bylo všechno brzy v pořádku. A napiš, jak jsi dopadla na kontrole.
@IvčaL no ze me taky lezou takove srazeniny, ale je to cerne
achjo sem si myslela, ze to do tydne bude pryc a porad nic
vzdyt ten hematom nemohl byt tak velky aby tak dlouho odchazel
no mame to tezke ![]()
@Cracky ze mě toho zase vždycky vyteče tolik, že si říkám, to ten hematom musí být pryč a on je mrcha pořád stejný. Pokud je to tmavé, tak je to dobré, špatné by byly kusy sliznice, jako při MS a asi by to i dost muselo bolet.
@IvčaL no mam ten angelsounds, takze kazdy den kontroluju srdicko
jeste ze neco takoveho existuje jinak bych asi zblaznila
snad nam ty potvory brzo zmizi ![]()
@Cracky to je tedy super, že je s tím slyšet srdíčko už takhle brzo a kolik stál, taky jsem o tom uvažovala ![]()