Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2787
30.9.13 10:29

@Bambinka1 jj ja am dve fotky, na jedne je miminko a nfa druhe ten flek. ale kde ten flek je nevim :nevim: zda se mi ze doktor rikal u nejake hraze nebo co :nevim:

Jinak holky v noci ani kapicka :dance: ted jen slabe krvaceni, tak snad ten hematon „odesel“. Kdyby se to zase rozjelo, tak hned jedu do nemocnice. Kdyby to s sebou vzalo i miminko, tak bych mela nejake bolesti ne? Nenela sem vubec zadne :nevim: Jo a dekuju moc za podporu :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.9.13 11:40

Já mám hematom vidět hned pod miminkem a zhruba ve stejné velikosti, jako gestační váček. Můj doktor mi říkal, že to vypadá, jako kdyby tam původně byla miminka dvě a jedno jsem potratila, protože jsem měla při prvním krvácení velké křeče a navíc dost vysoké hCG, které pak už tolik nestouplo.
Pokud máš @Cracky ten hematom u branky, tak si myslím, že je někde blízko děložního hrdla a proto to asi víc krvácí. Já ho mám dost vysoko v děloze.

Naštěstí mám už jednoho raubíře doma, takže to snáším lépe, ale stejně bych byla hotová, kdyby to nedopadlo, na to se ale snažím nemyslet a prostě si vždycky před spaním představuju, jak se ten hematom krásně vstřebává a s miminkem je všechno v nejlepším pořádku. Psychika v tomhle případě dělá hodně.
Se synem jsem měla taky pořád něco, nejdřív jsem pořád krvácela z čípku a od 20 týdne mi neustále tvrdlo břicho až jsem v 25 týdnu skončila v nemocnici s hrozícím předčasným porodem, pak jsem musela taky jen ležet a dotáhla to do 36 týdne.
Všem nám to určitě dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
30.9.13 13:26

@IvčaL aha a myslis, ze to u te branky muze nejak mimco ohrozit? cetla sem, ze kdyz je to nad mimcem, tak ho to muze stahnout s sebou, ale cim dal od nej, tim lip :nevim: neboj urcite ti to dobre dopadne, doufam, ze i nam, miminko je vymodlene a po IVF :( ty to mas horsi, ze jednoho prcka doma mas, tak nemuzes tak odpocivat co :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
30.9.13 15:03

@Cracky take jsem ho mela u branky, to je pod mimi. Setri se, lez, odpocivej jak jen to pujde. Mimi bude v poradku, kdyby ho to vzalo, citila bys to.

Příspěvek upraven 30.09.13 v 15:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.9.13 15:03

@Cracky taky jsem slyšela, že nejhorší varianta je, když je hematom nad miminkem a jak začne krvácet, že ho stáhne sebou. Ani já ani ty to tak nemáme, tak to je hlavní. U mě je ten hematom těsně pod a u tebe bych předpokládala, že když není na stejném obrázku jako mimčo, tak bude asi někde mimo a to je určitě fajn. Nicméně, rozhodně bych to ani tak nepodceňovala, ale to ty neděláš a podstivě odpočíváš.
S dítětem je to odpočívání dost náročné, zvlášť, když je mu teprve rok a půl. Hodně pomáhá manžel a ve všední dny sem chodí moje mamka, ale i tak je každou chvíli něco potřeba dělat, minimálně něco rychle připravit k jídlu, podat nějakou knížku, hračku, jít se podívat na něco úžasného a řešit záchvaty vzteku. Takže na spaní to není, ale zase se nenudím, nemám čas přemýšlet a rychle mi to utíká.

Ve středu jdu na ultrazvuk, tak doufám, že se ten blbý hematom alespoň trochu zmenšil. Už ho mám skoro tři týdny :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
30.9.13 16:01

@Bambinka1 dekuju, taky si myslim, ze je zatim prcek v poradku, jelikoz nemam zadne bolesti. ale to mnozstvi krve co vcera bylo me strasne vydesilo :( ale dnes uz je to o dost lepsi, vystacim si s intimkou :oops:

@IvčaL ja bych taky nejradsi neco delat, jen tak bezmocne polehavat je silene :( navic ted nemuzu utrogestan zavadet, ale musim polykat, tak sem porad strasne unavena, ale je mi blbe porad spat :roll: manzel taky pomaha co to jde, mama mi dneska prisla uklidit, no pripadala sem si fakt strasne :zed: ani caj me nenechala si udelat. ale pro miminko to musime vydrzet. a ty jeste krvacis nebo spinis? ja jdu na kontrolu ve ctvrtek, ale nevim jestli do te doby vydrzim a nepujdu driv :oops: kdybych uz jen spinila, tak vydrzim, tak uvidime. moc ti drzim pesti, to sem si rikala, jaka je veda vubec otehotnet a ted si rikam, jaka je veda miminko udrzet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.9.13 19:51

@Cracky Já jsem „jen“ dvakrát docela silně krvácela a tak během dvou dnů se to úplně uklidnilo, vždycky jsem při tom ale měla i docela silné křeče v břiše, což mě děsilo nejvíc, protože mě ani porod skoro nebolel, tak jsem vždy myslela, že je to konečná :|

Taky si připadám hrozně nemožná, protože se v podstatě cítím dobře, až na to, že jak furt polehávám, tak mám strašně nízký tlak a při každém vstávání mám strach, že omdlím. Taky polykám utrogestan a na rozdíl od prvního těhotenství se mi po něm nechce tolik spát, ale celý den mám žaludek na vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
1.10.13 20:09

Holky ted me tak napadlo, od zacatku tehotenstvi zavadim utrogestan 3× denne 2 kulicky. Myslite, ze sem si ten hematom mohla zpusobit tim zavadenim? Obcas sem ho zavedla tak nesikovne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
1.10.13 20:29

@Cracky To si nemyslím, před vstupem do dělohy je ještě tak 3 cm dlouhý pevně uzavřený čípek, takže bys musela opravdu hodně tlačit. Prostě jen praskla nějaká cévka, to se prostě stává.
Jinak já utrogestan polykám a je to lepší, pokud už nějaké špinění a krvácení je, ale zase pak trochu víc dráždí žaludek. Ale nic hrozného, kdybych ho nebrala vůbec, tak asi nevím, že jsem těhotná a takhle mám celý den na něco chuť a nevím na co, aby mi potom nebylo divně, ale nezvracím.
V prvním jsem taky brala 6 denně, ale byla jsem šíleně unavená. Teď beru tři a je to lepší a v nemocnici mi řekli, že klidně stačí jen 2 denně a že je to stejně jen taková pomocná berlička a když se něco má stát, tak nepomůže, ale to riskovat nebudeme, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
9.10.13 18:07

@IvčaL ahojky tak jak to s tebou vypada? ja porad spinim, minuly tyden sem dostala nejake jine prasky, ale je to porad stejne. na kontrolu jdu v utery, tak jsem zvedava. koupila sem si angelsounds, tak sem aspon klidna, ze srdicko hezky bije, ale porad mam z toho spineni blby pocit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
9.10.13 19:52

@Cracky Ahoj,já byla na kontrole minulý týden, tak miminko naštěstí v pořádku, ale hematom se vůbec nezmenšuje. Jdu také v úterý, tak jsem na to zvědavá. Sice vůbec naštěstí nešpiním, ale v pátek jsem najednou zase trochu víc krvácela, zastavilo se to samo za chvíli a přešlo ve špinění, které během dne taky ustalo, bolesti minimální, tak jsem s tím ani nikde nebyla. Doktor mi říkal, že mám počítat s tím, že špinit a krvácet ještě zřejmě budu a dokud ze mě nebudou padat cucky, tak se tím nemám nervovat.Tak mu věřím. Snažím se pořád polehávat, ale se synem to úplně nejde.
Přeju ti, aby bylo všechno brzy v pořádku. A napiš, jak jsi dopadla na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
9.10.13 20:16

@IvčaL no ze me taky lezou takove srazeniny, ale je to cerne :oops: achjo sem si myslela, ze to do tydne bude pryc a porad nic :cert: vzdyt ten hematom nemohl byt tak velky aby tak dlouho odchazel :cert: no mame to tezke :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
9.10.13 20:22

@Cracky ze mě toho zase vždycky vyteče tolik, že si říkám, to ten hematom musí být pryč a on je mrcha pořád stejný. Pokud je to tmavé, tak je to dobré, špatné by byly kusy sliznice, jako při MS a asi by to i dost muselo bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
9.10.13 20:32

@IvčaL no mam ten angelsounds, takze kazdy den kontroluju srdicko :mrgreen: jeste ze neco takoveho existuje jinak bych asi zblaznila :cert: snad nam ty potvory brzo zmizi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
9.10.13 20:34

@Cracky to je tedy super, že je s tím slyšet srdíčko už takhle brzo a kolik stál, taky jsem o tom uvažovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí