Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
22.5.14 09:51

Ahoj holky, taky mám hematom, v 9tt mě píchalo do břicha a pak tolik krve a jasná červená, hned jsme letěli do nemocnice, mrně se udrželo, ale hematom zůstal, je pod mimi. Beru utroš a aktiferin, 2 týdny byl klid a včera i dnes jsem malinko špinila, ale jen tak kapka a břicho nebolí, na kontrolu jdu za týden a mám teda pěknýho lufta, aby se hematom nezvětšoval hajzl jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.6.14 18:31

Ahoj holky, moc vám všem držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
19.7.14 23:11

Ahoj holky..do minulého patku jsem vůbec netušila že každa pata těhulka trpi na hematom :-( jsem v 11tt
Minulý patek jsem normálne fungovala a po ceste autem, kdy jsem se vracela v super nalade domu s dcerkou dvouletou z nákupů, jsem mela v jednu chvíli blbe tuseni ze neco ze me jde… po zastaveni u baraku jsem vylezla z auta a vlna krve :O :O v tu chvíli jsem rekla a je konec.. Mamka me hodila do nemocnice tam ze ditko je v poradku a ze mi tlakem asi popraskali cevy.. :-( hospitalizace nez skonci krvaceni..Ktere uz po ceste skoncilo a jen jsem spinila… :-) ve stredu me pustili s tim ze mam nad bublinou s plodem hematom 3, 6×1, 9×0, 9 mm a at jsem opatrna..kdyby prasknul hned lehnout (zadne rizikové tehu nic) a bum druhý den doma opet vlna krve..lehla jsem ssi okamzite, krev opet uz nikde a do dnes jen spineni lehounke..tlak v brise neni a me je cim dal lepe..snad ve středu v gennetu bude vse ok..
Vsem drzim pesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.7.14 12:52

Jak jsi dopadla? Já jsem potřetí těhotná (14tt) a potřetí krvácím. Dvakrát už to dopadlo dobře a mám dceru, co půjde do školy a 2letého syna. Oba se narodili vpořádku v termínu. Ale přesto mě to vyděsilo, když ze mě v úterý vyteklo větší množství krve najednou. Bylo to v 11 večer, tak jsem si řekla, že to do druhého dne vydržím. Stejně by se mnou na pohotovosti nic neudělali - max. by si mě tam nechali na pozorování. Druhý den mi na UTZ (plánovaný kombinovaný test) potvrdil, že mimčo je zcela OK, jen se tam vytvořil hematom. No doporučil mi klidový režim a magnesium. Raději jsem se neptala, jak by měl klidový režim vypadat. Jak jsem psala výše - máme 2 děti (navíc jsou prázdniny), dům, manžel je věčně v práci, moje máma těžce nemocná a tchýně právě odjela na dovolenou,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
26.7.14 13:05

@margaritha
Ahoj mam stale uvnitř hematom který se zuzil ale zato prodlouzil..od vcera hodne tmave a intenzivneji spinim..snad hematom odchazi.Dite je v poradku jen stale rano a vecer ultrogestan, 3× denne 2ascorutiny a po obede 1× duphaston..
Ale prijit vlna krve muze kdykoliv :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
26.7.14 17:48

@petriss Já už naštěstí ani nešpiním. No ale zatím klepu na dřevo, protože můj klidový režim vypadá tak, že jsme odjeli dnes na dovolenou. Naštěstí mě něco osvítilo a jeli jsme jenom do ČR a ne k moři. Bohužel manžel má dovolenou nařízenou, takže odložit to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 14:23

Hematom

Ahoj chtěla bych se s vámi podělit o svůj příběh. V dubnu jsem otěhotněla a po necelých dvou měsících jsem o miminko samovolně přišla, po dvou měsících jsme s přítelem znovu otěhotněly. Zhruba v 5tt mi začali bolesti v podbříšku stejně jako u prvního miminka… Okamžitě jsem jela na pohotovost tam mi řekli že malinko krvácím a že si mě tam radši nechají..od 29.8. jsem byla tedy hospitalizovaná, 1.9 mě doktor vzal na krev na hcg které mi stouplo na 12000 a na UTZ kde mi doktor řekli že není vidět srdeční tep ale že to tam vypadá jak by vypadat mělo a hematom prý žádný… s tím že po celí pobyt v nemocnici mám bolesti v podbříšku někdy i silnější nekrvácím ani nešpiním dr tvrdí že si mimi dělá místo dnes jsem byla na utz a tam už byl vidět srdeční tep.. ale našli mi ta 6 mm hematom.. teď ale pozoruji že když jdu bolí mě v podříšku a je to bolest jak kdyby mě někdo nakopl nebo bych tam měla modřinu… omlouvám se za román ale musela jsem to ze sebe dostat.. máte nějaká podobnou zkušenost… nebo utěšující slova :) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
5.9.14 20:29

@Marketka3004
ahojky
já mam hematom do dnes, a mohu říci že od doby co ho mám, tak jsem utahaná, tlačí mě břicho a ještě k tomu je malý moc dole takže ujdu kousek a šup na malou..
hematom jsem měla v cm a až 7cm jednou.. špiním od června a jsem z toho hotová…
stále jde hematom ven ale klid to jistí ( není to nic hrozného) ale bud na sebe opatrná a opravdu se šetři co to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.14 20:56

petriss

Ahoj Děkuji za podporu… dnes me pustili domu a mam si zajit k mému dr tak uvidím ale dnes jsem první den doma a už me to celkem boli ani ne tak boli jako pýcha bojim se nechci o mimi znovu přijít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
6.9.14 20:41

@Marketka3004
Jediné co ti doporučím je opravdu ODPOČÍVAT… já po propuštění jsem byla ráda že vůbec dojdu na wc.. a to už mam dcerku 2letou a psa co musí prostě ven.. takže schody v baráku dolu a nahoru byly za trest.. ale radši jsem šla po čtyřech do schodů něž jít v klidu..
Ted je to přez 2m a jsem ráda že hematom i když uplně nezmizel tak už se dokážu hýbat..ale nikdy jsem o hematomu neslyšela ani o prutkém krvácení co mě postihlo jak z kohoutku a ticho.. vše to člověk vnímá až to přijde..
KLID KLID a jen KLID :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.2.15 11:25

Ahoj holky, jsem těhotná 5tt, dnes jsem byla na kontrole a doktor zjistil hematon. Jsem docela vyděšená a potřebuji uklidnit. Mám už dvě dcerky a u nich jsem měla těhotenství bezproblémové, tak mě ten hamaton překvalil a vyděsil. Mám mít klidový režim, netahat nic těžkého, žádný styk. Tady čtu, že jste dostaly léky, ale mě doktor nic nenapsal. Za deset dní jdu na kontrolu. Teď jenom špiním ale jinak jsem před kontrolou nešpinila, jak jsem byla na ultrazvuku, váček mám velký 4,5mm ale hematon mi neřekl kolik měří. Jsem zvědavá jak mám být úplně v klidu když mám doma dvě cácorky 12 a 8 let, docela zlobidla. Předem děkuji za rady a odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
6.2.15 15:30

@Kupca no tak 12 a 8 let už jsou snad dost velké, aby pochopily, že ti není dobře.. já měla doma skoro tříleťáka a nic nezvedat a polehávat byl tedy oříšek. Hematom jsem měla od 6.tt a byl celkem velký, lehce jsem zakrvácela, pak 6 týdnů špinila..ale měla jsem podezření, že jsem pak už špinila snad z těch léků (Utrogestanu), protože 2 dny po vysazení ve 12.tt bylo najednou po něm. Jinak Ascorutinem nic nezkazíš, ten je na posílení cévní stěny - rutin + vitamín C a i když je v příbaláku napsáno, že se v těhotenství nemá, tak se na hematom hodně dává a ve vysokých dávkách. Ten jsem taky měla.. A potěším tě, i přes ten obr hematom, co přes něj ani embryo pomalu nešlo vidět, bylo pak od toho 12.tt mé těhotenství naprosto pohodové a narodila se nám krásná zdravá holčička. Jen těch 6 týdnů bylo o nervy.. Díky tomu jsem na emiminu.. hledala jsem nějaká info, taky celá zoufalá :) A s překvapením se dozvěděla, že na hematom trpí 1/4-1/5 těhotenství a většina z nich má dobrý konec :) DRžím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.2.15 18:09

A ten ascorutin prodavaji bez predpisu? Ja jsem do dnes nevedela, ze nejaky hematom v deloze muze byt, tak snad to dopadne dobre i u me. Dekuji ti za podporu a dam vedet, jak jsem dopadla na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
6.2.15 18:57

@Kupca já to taky do té doby netušila.. respektive asi jsem i něco někde zaslechla, ale šlo to naprosto mimo mě ;) Až když mě to potkalo, najednou tu kamarádka měla kamarádku s hematomem v těhotenství, tu známá, tu dcera máminy kolegyně.. a tak
Jojo, ascorutin se kupuje.. on na předpis napsat ani nejde.. Ted nevím jestli jsem brala 3×1 nebo 3×2 :think:
MOC držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.2.15 19:14

Zitra si pro nej hned do lekarny skocim a kdyz uz tam budu, tak co kyselina listova ona se hodne doporucuje i dr se me dnes ptal, jestli ji beru. To se asi upraskuju, dnzzivotne beru jeste na anemii prasky, ale co bych neudela pro, aby tehotenstvi probihalo tak jak ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí