Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@IvčaL jejda odchlipuje placentu? to zni hrozne
ale snad to nic nebude
tak hlavne poradne odpocivat!
my jdeme v utery na velky utz, tak doufam, ze nam taky potvrdi holcicku, uz mam nejake holcici oblecky a nerada bych to prodavala ![]()
Dobrý večer všem, právě jsem v 6 týdnu. Měla jsem bolesti v podbřišku a zvláštní pocit, že se něco dějě, nakonec jsem hned druhý den šla pro jistotu na kontrolu a při ultrazvuku mi paní doktorka řekla, že je tam hematom. Byla jsem z toho celkem zmmatená, moc jsem si nedovedla představit, co to znamená. Napsala mi neschopenku abych odpočívala a nestresovala jsem se to bylo vše. Když to tady tak čtu, tak jsem celkem dost vystrašená. Hematom, který v bříšku mám byl celkem velký. Malý má teď 5 mm a v porovnání s ním má dle mého odhadu hematom cca 5 cm. Paní doktorka mi nenapsala žádné prášky vůbec nic, tak já nevím..když čtu že jiné z Vás byly v nemocnici mám opravdu strach. ![]()
@laskaska píše:
Dobrý večer všem, právě jsem v 6 týdnu. Měla jsem bolesti v podbřišku a zvláštní pocit, že se něco dějě, nakonec jsem hned druhý den šla pro jistotu na kontrolu a při ultrazvuku mi paní doktorka řekla, že je tam hematom. Byla jsem z toho celkem zmmatená, moc jsem si nedovedla představit, co to znamená. Napsala mi neschopenku abych odpočívala a nestresovala jsem se to bylo vše. Když to tady tak čtu, tak jsem celkem dost vystrašená. Hematom, který v bříšku mám byl celkem velký. Malý má teď 5 mm a v porovnání s ním má dle mého odhadu hematom cca 5 cm. Paní doktorka mi nenapsala žádné prášky vůbec nic, tak já nevím..když čtu že jiné z Vás byly v nemocnici mám opravdu strach.
ahoj ja sem v nemocnici nebyla. me doktor napsal ascorutin, ten mi moc nepomohl, tak mi pak dal diohes micro a hematon se pomalu vstrebaval. oboje leky jsou volne prodejne, ale je divne, ze ti nic nedala
vetsinou se hematom projevi krvacenim nebo spinenim, ty nemas ani jedno? hlavne poradne odpocivej a pij treba vodu s vymackanym citronem, je tam vitamin C a ten je treba prave v tom ascorutinu ![]()
@laskaska píše:
Dobrý večer všem, právě jsem v 6 týdnu. Měla jsem bolesti v podbřišku a zvláštní pocit, že se něco dějě, nakonec jsem hned druhý den šla pro jistotu na kontrolu a při ultrazvuku mi paní doktorka řekla, že je tam hematom. Byla jsem z toho celkem zmmatená, moc jsem si nedovedla představit, co to znamená. Napsala mi neschopenku abych odpočívala a nestresovala jsem se to bylo vše. Když to tady tak čtu, tak jsem celkem dost vystrašená. Hematom, který v bříšku mám byl celkem velký. Malý má teď 5 mm a v porovnání s ním má dle mého odhadu hematom cca 5 cm. Paní doktorka mi nenapsala žádné prášky vůbec nic, tak já nevím..když čtu že jiné z Vás byly v nemocnici mám opravdu strach.
Já byla v nemocnici sice dokonce dvakrát, ale vždy po dost silném krvácení, takže se prvně čekalo, jestli se to uklidní nebo rozjede a přitom mi nabírali krev a měřili hCG. Stejně tam s tebou neudělají nic jiného, než že tam budeš odpočívat. Mám podobně velký hematom už 12 týdnů a zatím se vstřebat nechce, ale já jsem zřejmě potratila dvojče, takže je to komplikovanější. Většinou se hematom rychle vstřebá a dál probíhá těhotenství v pohodě. Můžeš si koupit Acsorutin nebo teď mi doktor předepsal Cyclo3fort - jsou to obojí jen vitamíny na podporu cévní stěny, nic tím nemůžeš zkazit a obojí se bez problému může v těhotenství a je volně prodejné. V prvním trimestru jsem taky brala Utrogestan (hormon progesteron),který by měl podpořit uhnízdění, ale hodně doktorů říká, že je to stejně jen placebo. Doktorka určitě ví co dělá a pokud nekrvácíš, tak k ničemu není důvod. Držím palce, ať se hematom rychle vstřebá ![]()
Celou dobu mého těhotenství jsem si pročítala diskuzi ohledně hematomu, já bohužel také mám zkušenost s hematomem!! V 13tt jsem začala během dne trošku špinit a večer při bolestech v podbřišku i silně krvácet, jeli jsme na pohotovost kde zjistili 5*5 velký hematom při vnitřní brance dělohy a částečně odloučenou placentu! Od té doby začal náš boj s hematomem. Prvních 14 dní jsem jen slabě krvácela, nebo špinila, pak vše nabíralo na intenzitě a od 17tt ležela v nemocnici kde mi dávali léky na zástavu krvácení! Po propuštění jsem opět střídavě špinila, ale spíš velmi silně krvácela, na pohotovosti jsme znali asi všechny lékaře, všichni nás uklidňovali, že se postupem těhotenství vše zpraví! Dodržovala jsem přísný klid na lůžku, ale bylo to čím dál horší, zvláště v noci! Ve 20tt jsem skončila opět v nemocnici, krvácela jsem tak, že se mi v 21tt rozjeli kontrakce a vše skončilo porodem (potratem) miminka!! Následovalo podávání krevních derivátů, málem jsem to nepřežila! Celé to trápení trvalo 9 týdnů, nejhorší je, že jsem až do konce věřila, že vše bude o. k.!!
@luctk Je mi to moc líto, takové věci by se dít neměly. Přeju hodně štěstí a už žádné trápení ![]()
To by neměly, je to nespravedlivé, nedokážu se z toho vyhrabat, je to čerstvé, snad to časem bude lepší…
@luctk jejda to je mi moc lito
preju ti aby dalsi tehotenstvi bylo uz v poradku
miminko asi hodne bojovalo, drzelo se dlouho pres takove silne krvaceni ![]()
To určitě jo, byl to malej bojovník, ale nakonec ho to smetlo!! Doufám, že jsme si tu hrůzu už všechnu vybrali a příště budu mít ukázkové těhotenství!!
@luctk Ja sem v pondeli prozila to same, taky 21tt. Dopoledne jsem se dozvedela, ze cekame holcicku a bylo vsechno v poradku. A vecer se mi rozjel porod. Jeste, ze uz mam doma uz 3letou holcicku, tak to tolik neboli.
Já jsem rodila také toto pondělí po obědě! Doma máme také již skoro sedmiletého chlapečka!!
@luctk A kdy se muzete podle Dr snazit o dalsi miminko? Nam rekl az za 3 mesice.
@luctk Skoda, ze to nejde hned. Budou to nejdelsi 3 mesice meho zivota. Ja jdu na kontrolu k Dr pristi PO, tak uvidim, co se dozvim.
Pro nás také, ale kvůli zdravému miminku se holt musí počkat, než se dá tělo trochu do kupy a nabere energii na příští těhu!!