Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
6.2.15 20:22

@Kupca jojo, listovka určitě.. jestli můžu doporučit, kup si Femibion 800, je dražší, ale je to na chvíli, tak jestli vás vysloveně netlačí každá koruna, je opravdu to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.2.15 11:57

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, jsem tehotna 5+4tt a mam hematom v deloze, na kontrolu jdu az v pondeli. Zacalo me pobolivat v podbrisku na prave strane, takhle me goboliva uz par dnu, ale bylo to tak max. 2× denne, ale dnes uz od rana po nekolikate. Normalne bych sla k dr, ale on ma dovolenou, bude tam prave az od pondelka. Predem dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
11.2.15 13:43

@Kupca pokud se ti neco nezda, tak bych radeji jela na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.2.15 13:54

Ahoj holky, tak dnes jsem byla konečně na kontrolem, tak dnes už byl krásně vidět plod se srdíčkem, je velký 5mm, hematon dr neviděl tak nevím jestli se vstřebal nebo jestli na tom ulrtrazvuku nešel jenom vidět, břicho mám pošád citlivější, ale prý to je tím, jak se to ve mě vše zvětšuje. pořád mám mit klid, žádný sex a námaha. Za měsíc jdu na kontrolu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
17.2.15 00:24

@Kupca je to na dobré cestě.. šetři se, ale věř tomu, dobře to dopadne :) Gratulace k :srdce:, jeden velký mezník za vámi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ove
105
24.2.15 14:56

hematom

Chtěla jsem jen povzbudit ty, co mají problém s hematomem. Když jsem byla v 6tt, tak jsem začala krvácet a byla s tím v nemocnici. Byl to hrozný stres, protože mě honili obden na utz, kde byl vidět jen gestační váček bez embrya a doktoři chtěli, aby už byla vidět srdeční akce. Do toho jsem tedy krvácela a v podstatě jsem přestávala věřit, že to může dopadnout dobře. Dobrý akorát bylo to, že mi podle krve rostlo HCG. Také jsem měla „štěstí“ na jednu čůzu doktorku, která mi dost necitlivě promluvila do duše ve smyslu, že v 6tt to ještě není žádný těhotenství, že dřív ženský chodili k dr. až když 2× nedostaly menstruaci a že když potratily takhle brzo, tak ani nevěděly, že bylo nějaké těhotenství. A že jestli chci vědět, jak tohle dopadne, takže mě rovnou pošle na kyretáž a budu mít jasno hned… No nakonec jsem šla ležet domů, psychicky jsem na tom byla zle, dokonce tři ženy co se mnou ležely na pokoji, tak všechny nedopadly dobře. Po třech dnech jsem pak šla ke svému gynekologovi, aby mi prodloužil neschopenku, tak mi udělal i UTZ a najednou bylo vidět embryo i se srdíčkem :-). Špinila jsem dohromady asi 14 dní a na dalším UTZ už hematom nebyl vidět, protože se vstřebal. Nyní jsem v 19. tt tak už doufám že bude všechno OK!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.2.15 16:26

Děkuji za podporu, pomohlo mi to se tolik nebát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
26.2.15 15:37

Ahojky,
tak se přidávám taky. Ráno jsem vstala, že jdu vzbudit malou do školky a pak šup do práce. Bohužel tam už jsem nedojela. Objevila se mi krev. Jsem ve 12. týdnu, už jsem si říkala, že teď je to dobrý, když už jsme se dostali sem :( Takže cesta směřovala rovnou k mému doktorovi. Tam nejdříve ani nemohl nic najít, pak nakonec se mu prý cosi ukázalo, prý nějaký hematom. Ale ani nevím, jak velký, neměřil to.
Jinak mimču se daří dobře, má i pár dní náskok, mlelo sebou, prostě bylo tak krásné :srdce: :,( Nařídil mi okamžitý klid, takže hned neschopenka. Mám strach, aby to dobře dopadlo. Tak moc bych si přála, aby se hematom vstřebal a za pár dní to bylo dobrý a už se to nikdy neopakovalo… Ani nevím, proč to píšu a co čekám… jsou to nervy, no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
26.2.15 15:44

@silvik.sk čím je miminko větší, tím menší riziko hrozí, že ho hematom vezme s sebou.. Většina hematomů je se šťastným koncem. Odpočívej a snaž se moc nenervovat..to jediné teď můžeš udělat. DRžím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
26.2.15 15:56

@lekarnicka28 dekuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.15 21:36

Dobry vecer holky, snad sem tu spravne :-) zitra mam 6tt jestli to je tedy spravne. Minulou nedeli jsem rano na toal. papire mela krev a pak uz nic. Jinak porad spinim nekdy i takove cucky. V ut jsem byla u dr. ta mi rekla, ze tam take vidi hematom. Nasadila mi utrogestan a klid. Jeste jsem mela hladinu hcg 1420 dr. Tedy rikala ze myslela, ze bude vyssi. Od ut porad lezim dnes opet krev na papire a jinak me porad boli na prave strane v podbrisku. Dr mi jeste rekla ze je to vse s otaznikem. Tak nevim jestli mam pocitat s nejhorsim nebo to muze byt vse v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ove
105
27.2.15 13:05

Ze svých zkušeností vím, že při hematomu je dobré ležet, dokud žena nepřestane špinit. Nežádoucí je, aby se hematom zvětšoval a praskl a svou krví vzal s sebou i embryo. Proto je lepší, když je umístěn pod gestačním váčkem blíž k děložnímu hrdlu, protože pak nemusí ta krev embryo zasáhnout (to se dá zjistit na UTZ). Bere se utrogestan celý první trimestr. Jinak hematom nebolí, píchání a nevelké bolesti v podbřišku jsou většinou způsobeny růstem dělohy. Řekla bych, že většině se hematom vstřebá (stejně jako modřina) a nebo prostě vykrvácí a zmizí. Ale jsou to nervy a všem přeji, aby to všechno dopadlo dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.2.15 16:27

@angeles.cz zatím neházej flintu do žita.. Taky jsem zakrvácela a špinila od 6.tt. A dobře to dopadlo. Jedna hodnota HcG sama o sobě nic neřekne - rozptyl, který je v pořádku je strašlivě široký - důležité je, aby rostlo..tzn. se zdvojnásobilo každé 2-3 dny, chce to odběr zopakovat, aby o něčem vypovídal. Polehávej, hodně odpočívej a mysli positivně, nic víc nemůžeš v tuto chvíli udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
7.5.15 12:00

Ahoj holky, dnes na kontrole..jsem 5+1 a uz byl videt vacek…ale nad vackem jsem mela hematom..to pry znamena ze se vajicko odlucuje. Napsal mi utrogestan, 2krat denne. Je lepsi to zavadet spodem nebo polykat? Myslite ze mam sanci ze se mimi udrzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
7.5.15 12:18

@lensom Ahojky, me se taky udelal v devatem tydnu hematom. Zacala jsem krvacet jasnou krvi, pak jsem tyden spinila. V desatem tydnu byl polovicni a vcera na kontrole v jedenactem tydnu byl uz pryc. Co jsem si tak o hematomech procitala, tak prevazne se vstrebaji a je klid. Samozrejme, ale muze zpusobit i potrat, to se dopredu neda odhadnout. Ja jsem od zacatku tehotenstvi na nemocenske a po zjisteni hematomu jsem mela narizene jenom lezet, tzn. pouze WC a rychla sprcha. Pokud nekrvacis nebo nejak hodne nespinis, tak utrogestan urcite zavadej. Je to ucinnejsi.
Mimi to urcite muze zvladnout, cim je tehotenstvi starsi, tak je vetsi sance. U tech hematomu nad plodovym vejcem je blbe to, ze kdybys zacala silne krvacet, tak by to mohlo odloupnout i ten vacek. Ale sance je velka, ze to mimi zvladne. Drzim palecky, at je vse v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí