Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5048
29.4.17 19:00

To je různý, v minulém těhotenství jsem měla hematom hned od začátku, vždy se vstrebal, ale vzápětí udělal další. Dobře to nedopadlo.
Teď jsem měla hematom v 9. týdnu, do pěti dnů zmizel a od té doby nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
26.8.17 09:22

Ahoj všem a taky se přidám se zkušenosti. Chodila jsem normálně do práce a najednou na WC jsem objevila jasnou červenou krev. Okamžitě jsem běžela na pohotovost s těmi nejcernejsimi myšlenkami :roll: Dr mi sdelil že se mi udělal vedle dělohy hematom 2×2cm vlastně to nazval retroplacentární. Ale žádnou vědu z toho nedělal, napsal mi Ascorutin 1-1-1 a utrogestan 2-0-2 a s klidnou hlavou mi řekl že jsem v 9 týdnu vše je ok, ale těhotenství je nyni 50:50 :( za týden kontrola u mého gynekologa, to mě teda ceka za 2 dny, a hrozně se bojím že prcek přestane kvůli toho prospívat :( jinak pořád jen ležím a od té doby jsem vubec nezakrvacela. V pondělí kdyžtak napíšu jak jsem dopadla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.17 12:23

Ahoj, jsem ted 8+5 a v pátek jsem mela silné jakoby menstruacni bolesti s krecemi, jeli jsme k náhradní gynekolozce, protože muj ma dovolenou. Krvácení žádné. Rekla mi, ze mam hematom nad vnitrni brankou 1.4*1.6 cm. Ze ty krece mohly být z toho. Rekla mi, tri dny v klidu. Dostala jsem horcik a utrogestan. Takze pátek sobota neděle lezim a pročítám diskuze a vsude dostali neschopenku. Mam tu napsáno ve zprávě, ze jsem byla poucena o PN, tzn.ze kdybych chtela, ze mi ji napíše? Nevim, co mam delat. Je mi 33, je to me první a rozhodně o nej nechci prijit. Opravdu staci tri dny a pak hura do práce, nebo je lepsi zajet si pro tu neschopenku? K memu jsem objednaná na 6.9. A další dotaz, napsala, ze hematom je drobny. Je opravdu maly, ze plod neohrozi? Jo, a vubec nekrvacim (tuk tuk) diky moc za rady.

• Citovat
  • Upravit
1095
27.8.17 13:14
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem ted 8+5 a v pátek jsem mela silné jakoby menstruacni bolesti s krecemi, jeli jsme k náhradní gynekolozce, protože muj ma dovolenou. Krvácení žádné. Rekla mi, ze mam hematom nad vnitrni brankou 1.4*1.6 cm. Ze ty krece mohly být z toho. Rekla mi, tri dny v klidu. Dostala jsem horcik a utrogestan. Takze pátek sobota neděle lezim a pročítám diskuze a vsude dostali neschopenku. Mam tu napsáno ve zprávě, ze jsem byla poucena o PN, tzn.ze kdybych chtela, ze mi ji napíše? Nevim, co mam delat. Je mi 33, je to me první a rozhodně o nej nechci prijit. Opravdu staci tri dny a pak hura do práce, nebo je lepsi zajet si pro tu neschopenku? K memu jsem objednaná na 6.9. A další dotaz, napsala, ze hematom je drobny. Je opravdu maly, ze plod neohrozi? Jo, a vubec nekrvacim (tuk tuk) diky moc za rady.

Ahoj, asi záleží na zaměstnání, prvni co se mě zeptal bylo kde pracuju, já jsem zde. sestra na LDN takže má práce spočívá v tom zvedat těžké pacienty, polohování, atd. A hned jak to slyšel tak řekl, že by byl pro nemocenskou. Jinak mám klidový režim, ale napsal mi vycházky od 13-19h tak jsem celkem koukala :think: nicméně držím pěsti, a doufám že přibudou k příspěvku komentáře, jelikož já z toho hematomu taky nejsem nadšená. :( Drž se :palec: :kytka: já po týdnu zítra uvidím co mi řekne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.17 13:45

@neria55 tak to budu zitra držet palce. Ja jsem ucitelka, ale mame po velke rekonstrukci a ted se vsude nosi věci a vybaluji. Kdybych nekde sedela zasita, hned bych byla tercem kolegu. Tak si myslím, ze asi bude nejlepší zustat doma. :oops:

• Citovat
  • Upravit
1095
28.8.17 15:18

Tak jsem po kontrole a mám obrovskou radost, hematom za ten týden záhadně zmizel :hug: mimco krásně roste a dnes jsme 9+1 :srdce: nicméně do práce nesmím a pořád musím užívat léky a dodržovat klidový režim :) ale pro medvídka cokoliv :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.17 15:01

@neria55 tak to je super! Ja nakonec do práce sla, sedim u pc a maximálně jdu do jídelny na oběd, tak snad to bude také v pohode. Ja jdu na KO az 6.9.,tak doufam, ze budou take dobre zprávy. Jak dlouho musis jeste dodržovat klidovy rezim?

• Citovat
  • Upravit
1095
29.8.17 16:38
@Anonymní píše:
@neria55 tak to je super! Ja nakonec do práce sla, sedim u pc a maximálně jdu do jídelny na oběd, tak snad to bude také v pohode. Ja jdu na KO az 6.9.,tak doufam, ze budou take dobre zprávy. Jak dlouho musis jeste dodržovat klidovy rezim?

Tak striktně ležet jen nemusím, ale dávat na sebe pozor. Hlavně prý nesmím uklízet, zadelavat ručně těsto a další práce pri čemž se napíná břišní stěna. A hlavně si prý těhotenství užívat. To asi ale nepůjde mám pořád strach, ale to asi vsechny. :) Jinak další kontrola 13.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.17 20:02

Tak to je dobre, to nedělám. Striktně uklízí nyni partner, nosi mi i tašku do práce. :srdce: takze myslím, ze snad nic nezanedbam. Tuk tuk. Ale uz aby bylo sesteho. Porad se bojim zamlkleho těhotenství. V mem okoli temer kazda si tim prošla. :,( Ty pauzy mezi návštěvami jsou hrozně dlouhé :(

• Citovat
  • Upravit
21
2.5.18 15:34

Krvaceni, hematom

Ahoj holky. Vcera odpoledne po odpocinku jsem zacala krvacet, jako kdyz pustite kohoutek. Jsem tehotna 13+3. Hospitalizovali me U Apolinare. Nejdriv jsem se bala, ze je to konec, pak ze je to muj konec. Dnes me pousti z nemocnice, nasli hematom, ktery ma ted 3 cm, ale musel byt obrovsky. Mam trosku strach, co ted bude dal. Nekdo kdo take takhle hodne krvacel? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
3.5.18 10:07

@CHABA
Ahojky, jsem tedy už 3roky po těhu, ale přesně takto v 12tt jsem začala krvácet. Přesně jak popisuješ, cítila jsem jakoby spodek a ve vteřině jak když spustíš pod tlakem kohoutek a hned klid..Našli mi také hematom a ten mě trápil do 20tt. Byla jsem hrozně vyčerpaná a opravdu jen polehávala..Když ze mě šla čerstvá krev, věděla jsem, že praskl… Do 20tt jsem špinila a pak už klid.. Opatruj se a odpočívej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
4.5.18 10:05

@petriss
Ahoj a moc dekuji za zpravu. Mam dve deti, takze to lezeni je narocny, vsechno je na manzelovi. Babicky moc nefunguji. To lezeni me ubiji. Kez by se tedy hematom vylil a byl pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 07:08

Ahoh holky. Chci přidat trošičku uklidňující zprávy, ať víte, že i s hematomem to může dobře dopadnout :) je toto přesně rok co jsem bohužel potratila asi v 6tt, udělal se hematom a mimco odešlo s ním. Doktorka mě nechala měsíc doma, jestli se s tim tělo samo popere abych nemusela na kyretaz a slo to samo, jen to chce čas. No a teď ta lepší zpráva :) Jsem opět těhotná, dnes 30tt a mám naprosto ukázkové těhotenství, ale na začátku jsem si opět prošla hematomem. Začalo to v práci silným krvácením a do pár dnů měl hematom 6×2cm, bylo to myslím v 8tt. Ležela jsem snad dva měsíce a nedělala opravdu nic. Jen zachod, sprcha, postel. Ze začátku jsem brecela a pak už si nepřipouštěla, že by s námi miminko nezůstalo. Po více jak měsíci přišlo slabé spineni, ale opravdu jen málo a na každé další kontrole byl hematom míň a míň viditelný. V mém případě se vstřebal. Takže hlavně klid na lůžku, ať vám chlap dělá citronadu a hlavu vzhůru

• Citovat
  • Upravit
3046
15.7.22 18:48

Rada bych obnovila diskuzi. Čekám teď na spuštění potratu pro ZT. Minuly týden v pátek jsem začala krvacet byla jsem 6+0 a srdicko bylo, miminko se udrželo ale v pondělí na kontrole už srdicko nebylo. Na utz byl mini hematom( z toho to teklo). Nasazen 1-1-1 ascorutin. Dnes na kontrole ale srdicko opět nebylo a mimi se zastavilo velikostne 6+1, kolem veliký hematom. Nyní ale žádné krvácení ani spineni. Tehu mám vždy po IVF takže beru ještě 1-1-1 estrofem, 1-0-1 Amelgen a picham 1× denně Prolutex. Mám syna 11 let, tehu bez problému. Pak další 3 tehu a vždy hematom. Nevíte nějaké rady jak nad temi hematomy vyzrát? Už jsem fakt zoufalá 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.7.22 20:11

@Evineczka ahoj, 1 těhu SP 6tt, 2.mimodelozni,3. A 4.hematom a ZT. Na genetice mi zjistili Leidena. Jsem znovu těhotná, 9.tyden ťuk ťuk bez hematomu - brala jsem dlouhodobě Ascorutin, klidně 3 tablety denně, getverra vitamíny a doufám, že tentokrát vše dobře dopadne :srdce:. Také beru estrofem, amelgen, a prednison, tehu je přirozeně. Neboj, bude lépe!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí