Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1667
9.3.16 15:22

Ahoj, taky mi dnes našli hematom v děloze. Jsem v osmém týdnu. Nedostala jsem žádné léky, žádný klidový režim. Nechápu to… asi záleží na velikosti a poloze hematomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzulee
9.3.16 15:41

@kecak Mě tedy dal hned prášky proti krvácení, Ustrogestan a nějaký půl rok beru kyselinu listovou a nařídil mi klidový režim, kdy se hematom krásné vstřebal..jen tam nechal zbytky, které se asi momentálně vyprazdňují (asi).No to nevím, já ho taky neměla nějak velký :nevim: Ale prášky na proti krvácení dostaneš v lékárně i bez receptu.

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
9.3.16 16:01

@Zuzulee já měla hematom celé těhu, ve 21 tt jsem s ním ležela v nemocnici, protože jsem začala krvácet.. Při porodu ve 40+5 zjistili hematom 6×4×2 cm pod močovou trubicí, který přes miminko nebyl vidět, ihned mě vezli na sál na vyčištění, protože jsem jim začala ze ztráty krve kolabovat, ze začátku jsem měla problém s inkontinencí.. Teď jsem 5 měsíců po porodu, v 9tt, od začátku neustálé špinění.. Všechno v pořádku..

• Citovat
  • Upravit
1667
9.3.16 18:49

@Zuzulee ja ale nekrvacim… Jen to tam proste mam a nic to nedela, proto mi asi nic nenasadili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
9.3.16 18:59

Jela bych na vysetreni, nemusi to byt nic, ale i muze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
3.10.16 15:51

Ahoj, byla jsem na kontrole ve čtvrtek kde mi doktor kontroloval čípek a dělal ultrazvuk, pak jsem mirně špinila, další den večer až do rána hodně, tak jsem jela do nemocnice na pohotovost a tam mi našla doktorka hematon. Je možný, že by můj lékař neviděl hematon? 8o Byl docela velkej. Mimi je v pořádku, léky jsem nedostala. Mám jenom klidový režim. Za 4 dny jdu ke svému lékaři na kontrolu. Sestřička se divila, že jsem byla na pohotovosti dva dny po kontrole, že jsem přece byla v pořádku. Teď jsem v 17.týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
3.10.16 16:02

@Camilla.Ca je dost divné, že to tvůj lékař přehlédl. Asi nemá moc dobrý utz… Myslím si že v 17. týdnu už to miminko nemůže ohrozit, už je dostatečně velké a hematom se sám vstřebá. NEBOJ! Já jsem kvůli němu bohužel o mimi přišla ve 12tt (možná i dřív, ve 12 to zjistili). ale hematom se neustále zvětšoval a byl uvístěn hned pod plodem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.10.16 16:08
@Camilla.Ca píše:
Ahoj, byla jsem na kontrole ve čtvrtek kde mi doktor kontroloval čípek a dělal ultrazvuk, pak jsem mirně špinila, další den večer až do rána hodně, tak jsem jela do nemocnice na pohotovost a tam mi našla doktorka hematon. Je možný, že by můj lékař neviděl hematon? 8o Byl docela velkej. Mimi je v pořádku, léky jsem nedostala. Mám jenom klidový režim. Za 4 dny jdu ke svému lékaři na kontrolu. Sestřička se divila, že jsem byla na pohotovosti dva dny po kontrole, že jsem přece byla v pořádku. Teď jsem v 17.týdnu.

No, tak ja byt tebou jdu za doktorem a necham si napsat neschopenku, dokud se hematom nevstreba.

Ze to nemuze plod ohrozit je blbost, muze to ohrozit v kazde fazi tehotenstvi, i kdyz pravda na zacatku tehotenstvi je vetsi pravdepodobnost, ze se neco stane.

Ja mela od 6tt 2 obrovske hematomy kolem plodu. Doktor se stale usmival jako slunicko na hnoji a zaroven mluvil o nejakych statistikach a 40% sanci, ze to samo odejde. Blbec! Sam od sebe mi nenavrhl ani utrogestan, ani magnezium a ani neschopenku. Musela jsem si o to vse rict sama a dobre jsem udelala. Do 3 tydnu se hematomy kraaaaasne vstrebali, ja si polezela az do konce prvniho trimestru doma, nedelala jsem si stres a ted cekam zdrave miminko a jsem v 32tt.

Maz k doktorovi a nech si dat tu neschopenku, vyloz nohy doma do vysky a nech se obskakovat manzelem. Drzim palce, at to dobre dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
3.10.16 16:15

@Camilla.Ca minulé těhotenství jsem měla hematom v sedmém týdnu byla jsem 4 dny hospitalizovaná v nemocnici a brala utrogestan a Ascorutin. Pátý den v nemocnici mi udělali utz zjistili, že se téměř vstřebal a pustili mě domů od té doby byl klid, ale v papírech z nemocnice jsem měla hospitalizace z důvodu hrozícího potratu takže se opatruj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
3.10.16 16:31

@kecak Mně je to právě taky divný, asi se snad nemohl vytvořit až po kontrole… Špinila jsem opravdu hodně, jak při menstruaci, i když to krev nebyla. Strašně mě to vyděsilo, že jsem ani nespala pořádně. Příště bych už přes noc nečekala a jela hned… Ležim:-) zůstala jsem doma. A asi tím, že jsem ležela poctivě od soboty, tak to už dneska vypadá, že to přestalo. Překvapilo mě, že mi doktorka v nemocnici nedala žádný prášky, když je všichni ostatní snad skoro vždycky dostanou… Je mi líto, že jsi přišla o mimi ve 12.týdnu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
3.10.16 16:35

@warita No právě, že jsem si myslela, že to může ohrozit jen v prvním trimestru a pak co jsem si zjišťovala i tady v diskuzích, tak to dopadlo špatně i ve druhém trimestru. Nohy mám vyložené:-) Tak už to budeš mít za chvíli za sebou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
3.10.16 16:42

@kopejka Aspoň, že to dopadlo dobře:-) Budu dodržovat do kontroly klid a pak asi až i do konce těhotenství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
3.10.16 16:49

@Camilla.Ca jestli špiníš tmavou starou krev tak je to dobré znamení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
3.10.16 17:09

@kopejka Jenom tmavá stará, věřim, že to bude dobrý:-) Tak snad to bude v pohodě bez léků, právě si nejsem jistá jestli si dojít do lékárny pro něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.10.16 17:11
@Camilla.Ca píše:
@kopejka Jenom tmavá stará, věřim, že to bude dobrý:-) Tak snad to bude v pohodě bez léků, právě si nejsem jistá jestli si dojít do lékárny pro něco.

Dej si minimalne magnezium! Pokud mozno se nenamahaj, nechod do schodu, chod pomalu a s rozvahou, nezvedej nic tezkeho a hooodne odpocivej. Klidne posli do lekarny manzela nebo nekoho z rodiny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí