Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, taky mi dnes našli hematom v děloze. Jsem v osmém týdnu. Nedostala jsem žádné léky, žádný klidový režim. Nechápu to… asi záleží na velikosti a poloze hematomu?
@kecak Mě tedy dal hned prášky proti krvácení, Ustrogestan a nějaký půl rok beru kyselinu listovou a nařídil mi klidový režim, kdy se hematom krásné vstřebal..jen tam nechal zbytky, které se asi momentálně vyprazdňují (asi).No to nevím, já ho taky neměla nějak velký
Ale prášky na proti krvácení dostaneš v lékárně i bez receptu.
@Zuzulee já měla hematom celé těhu, ve 21 tt jsem s ním ležela v nemocnici, protože jsem začala krvácet.. Při porodu ve 40+5 zjistili hematom 6×4×2 cm pod močovou trubicí, který přes miminko nebyl vidět, ihned mě vezli na sál na vyčištění, protože jsem jim začala ze ztráty krve kolabovat, ze začátku jsem měla problém s inkontinencí.. Teď jsem 5 měsíců po porodu, v 9tt, od začátku neustálé špinění.. Všechno v pořádku..
@Zuzulee ja ale nekrvacim… Jen to tam proste mam a nic to nedela, proto mi asi nic nenasadili…
Ahoj, byla jsem na kontrole ve čtvrtek kde mi doktor kontroloval čípek a dělal ultrazvuk, pak jsem mirně špinila, další den večer až do rána hodně, tak jsem jela do nemocnice na pohotovost a tam mi našla doktorka hematon. Je možný, že by můj lékař neviděl hematon?
Byl docela velkej. Mimi je v pořádku, léky jsem nedostala. Mám jenom klidový režim. Za 4 dny jdu ke svému lékaři na kontrolu. Sestřička se divila, že jsem byla na pohotovosti dva dny po kontrole, že jsem přece byla v pořádku. Teď jsem v 17.týdnu.
@Camilla.Ca je dost divné, že to tvůj lékař přehlédl. Asi nemá moc dobrý utz… Myslím si že v 17. týdnu už to miminko nemůže ohrozit, už je dostatečně velké a hematom se sám vstřebá. NEBOJ! Já jsem kvůli němu bohužel o mimi přišla ve 12tt (možná i dřív, ve 12 to zjistili). ale hematom se neustále zvětšoval a byl uvístěn hned pod plodem…
@Camilla.Ca píše:
Ahoj, byla jsem na kontrole ve čtvrtek kde mi doktor kontroloval čípek a dělal ultrazvuk, pak jsem mirně špinila, další den večer až do rána hodně, tak jsem jela do nemocnice na pohotovost a tam mi našla doktorka hematon. Je možný, že by můj lékař neviděl hematon?Byl docela velkej. Mimi je v pořádku, léky jsem nedostala. Mám jenom klidový režim. Za 4 dny jdu ke svému lékaři na kontrolu. Sestřička se divila, že jsem byla na pohotovosti dva dny po kontrole, že jsem přece byla v pořádku. Teď jsem v 17.týdnu.
No, tak ja byt tebou jdu za doktorem a necham si napsat neschopenku, dokud se hematom nevstreba.
Ze to nemuze plod ohrozit je blbost, muze to ohrozit v kazde fazi tehotenstvi, i kdyz pravda na zacatku tehotenstvi je vetsi pravdepodobnost, ze se neco stane.
Ja mela od 6tt 2 obrovske hematomy kolem plodu. Doktor se stale usmival jako slunicko na hnoji a zaroven mluvil o nejakych statistikach a 40% sanci, ze to samo odejde. Blbec! Sam od sebe mi nenavrhl ani utrogestan, ani magnezium a ani neschopenku. Musela jsem si o to vse rict sama a dobre jsem udelala. Do 3 tydnu se hematomy kraaaaasne vstrebali, ja si polezela az do konce prvniho trimestru doma, nedelala jsem si stres a ted cekam zdrave miminko a jsem v 32tt.
Maz k doktorovi a nech si dat tu neschopenku, vyloz nohy doma do vysky a nech se obskakovat manzelem. Drzim palce, at to dobre dopadne.
@Camilla.Ca minulé těhotenství jsem měla hematom v sedmém týdnu byla jsem 4 dny hospitalizovaná v nemocnici a brala utrogestan a Ascorutin. Pátý den v nemocnici mi udělali utz zjistili, že se téměř vstřebal a pustili mě domů od té doby byl klid, ale v papírech z nemocnice jsem měla hospitalizace z důvodu hrozícího potratu takže se opatruj ![]()
@kecak Mně je to právě taky divný, asi se snad nemohl vytvořit až po kontrole… Špinila jsem opravdu hodně, jak při menstruaci, i když to krev nebyla. Strašně mě to vyděsilo, že jsem ani nespala pořádně. Příště bych už přes noc nečekala a jela hned… Ležim:-) zůstala jsem doma. A asi tím, že jsem ležela poctivě od soboty, tak to už dneska vypadá, že to přestalo. Překvapilo mě, že mi doktorka v nemocnici nedala žádný prášky, když je všichni ostatní snad skoro vždycky dostanou… Je mi líto, že jsi přišla o mimi ve 12.týdnu ![]()
@warita No právě, že jsem si myslela, že to může ohrozit jen v prvním trimestru a pak co jsem si zjišťovala i tady v diskuzích, tak to dopadlo špatně i ve druhém trimestru. Nohy mám vyložené:-) Tak už to budeš mít za chvíli za sebou:-)
@kopejka Aspoň, že to dopadlo dobře:-) Budu dodržovat do kontroly klid a pak asi až i do konce těhotenství ![]()
@Camilla.Ca jestli špiníš tmavou starou krev tak je to dobré znamení ![]()
@kopejka Jenom tmavá stará, věřim, že to bude dobrý:-) Tak snad to bude v pohodě bez léků, právě si nejsem jistá jestli si dojít do lékárny pro něco.
@Camilla.Ca píše:
@kopejka Jenom tmavá stará, věřim, že to bude dobrý:-) Tak snad to bude v pohodě bez léků, právě si nejsem jistá jestli si dojít do lékárny pro něco.
Dej si minimalne magnezium! Pokud mozno se nenamahaj, nechod do schodu, chod pomalu a s rozvahou, nezvedej nic tezkeho a hooodne odpocivej. Klidne posli do lekarny manzela nebo nekoho z rodiny!