Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43
9.12.13 20:49

@luctk
Ja vim, jen je to hrozne tezky. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
5.3.14 14:44

Ahoj, obnovuji diskuzi.
Mám teď velice čerstvou zkušenost s tímhle „strašákem“, v neděli mě vezla sanitka se silným krvácením do nemocnice. Tam zjistili hematom, zatím se zvětšuje. Krvácení postupně ustává. Jsem v 19 týdnu těhotenství a jsem z toho úplně v háji :|
Všichni mě uklidňují, že to dobře dopadne, ale lékaři se tvářili spíš pohřebně, že je šance tak půl na půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
5.3.14 14:56

@Erian : Ahojky to mě mrzí. Já jsem dnes 19+0 a hematom jsem měla mezi 8-11týdnem, taky jsem krvácela doktoři mě jen nakazali klidový režim na lužku. Hematom se mě krásně vstřebal ale měla jsem jen menší nic velkýho. Doktoři mě rekli že se jen nesmí utrhnout jinač mužu potratit. Nic mě na to nedali. Jsem ráda že už nekrvácím, ale mám pořád rizikový. Uvidíš že to bude dobrý někdo mě říkal že nasazují ascorutin. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
5.3.14 14:57

A není to krvácení jen vyloučení hematomu? Asi ne, když se zvětšuje, že. :think: Je ti špatně, bolí tě břicho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
5.3.14 15:00

Mně řekli taky, že šance je 50:50. Ale byla jsem teprve v 6tt a ten útvar byl dvojnásobný, než váček. Nakonec se z toho mého vyklubalo dvojče - mizející, což byla daleko příznivější varianta.
Ta šance u hematomů je opravdu 50:50, ale záleží na jeho velikosti a na velikosti plodu. Já myslím, že v 19tt je šance, že to nakonec dobře dopadne, velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
5.3.14 15:12

Nekteri lekari nasazuji na zacatku tehu preventivne anophyrin 100mg

• Citovat
  • Upravit
7602
5.3.14 15:56

@Pindrušenka Takže u tebe to pak dobře dopadlo a hematom zmizel?
Já mám právě strach, že se bude zvětšovat a nebo že se třeba odloučí placenta.
Dostala jsem Ascorutin, Magnezium, Utrogestan a ještě něco nitrožilně v nemocnici.

@KvetinkaS Právě že krvácení ustává a hematom se zvětšuje :nevim:

@Lucuska Je fakt, že plod je větší než hematom, ale stejně z toho mám spíš blbý pocit.

@KackaDoup Já neměla nikdy žádnou komplikaci, dvě těhotenství naprosto bez problémů a tohle třetí taky, chytlo mě to naráz v neděli ráno a už se jelo :zed:
Takže preventivní léčbu jsem neměla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
5.3.14 16:16

@Erian : Jo jo zmizel, doktori me rekli pokud už nebudu krvacet tak hematom se začne vstrebavat. Ja jsem po IVF, takže jsem riziková pořád, dostala jsem podpurnou injekci na udržení a utrogestan 5krát denně. To byl hnus jak se mnou lomcoval ten utrogestan brala jsem ho do konce 12 týdne. Pila jsem těhu čaje a davala si citron, ten taky zastavuje krvaceni a pomáhá při vstřebávání hematomu, ale všeho s mírou. Hlavně se drž, já jsem od toho krvácení pořád v pozoru a těším se až budu za 24 týdnem, Protože mám dělohu rozdělenou na dvě stejné části a řekli mě že je pořád male riziko krvacení než ta přepažka ustoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.3.14 01:11
@Erian píše:
@Pindrušenka Takže u tebe to pak dobře dopadlo a hematom zmizel?
Já mám právě strach, že se bude zvětšovat a nebo že se třeba odloučí placenta.
Dostala jsem Ascorutin, Magnezium, Utrogestan a ještě něco nitrožilně v nemocnici.

@KvetinkaS Právě že krvácení ustává a hematom se zvětšuje :nevim:

@Lucuska Je fakt, že plod je větší než hematom, ale stejně z toho mám spíš blbý pocit.

@KackaDoup Já neměla nikdy žádnou komplikaci, dvě těhotenství naprosto bez problémů a tohle třetí taky, chytlo mě to naráz v neděli ráno a už se jelo :zed:
Takže preventivní léčbu jsem neměla :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.5.14 14:42

Ahoj holky, i já mám s hematomem bohaté zkušenosti bohužel.. začala jsem silně krvácet v 10 týdnu, bez bolestí, ale krve jako blázen. bylo to ráno někdy kolem 6 a zrovna ten den jsem jela na kontrolu na gyndu, doktorka mě řekla, že je tam hematom a musím týden jen ležet ani se psem na vycházku prostě nic. vydržela jsem a po týdnu na kontrole mě řekla, že se krásně vstřebává nicméně mám pořád dodržovat klid, nesmím se koupat ve vaně a žádný styk :lol: :lol:, na vycházku ale už pomalu můžu.. ok, byla jsem klidnější, ale za pár dní opět špinění a krví a to už jsem jela na pohotovost kde mě byla doporučena hospitalizace.. z nemocnice mě propouštěli s tím, že tam hematom stále je, ale nezvětšuje se a vstřebává se.. ted jsem v 17 týdnu a na kontrole na gyndě mě řekli, že tam pořád je, ale má už jen 1,5 mm a mimčo má 16 cm.. i tak mám ale strach, někdy mě tak pichá v břichu, že je to až šílený, ale nekrvácím ani nešpiním.. všem držím pěsti at se toho rychle zbavíte :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
15.5.14 15:18

@katooo Tak to jsi na dobré cestě ;)
Mě už se hematom vstřebal, trvalo to asi měsíc. Ale klidový režim mám pořád, částečně zase kvůli dalšímu problému a částečně kvůli tomu hematomu, aby se třeba neudělal další. Protože to vážně bylo dost šílené, vyděsilo mě to příšerně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
20.5.14 09:03

Tak já jsem začala krvácet od 8tt, ale to bylo jen málo. v 11tt jsem začala krvácet hrozně moc, že jsem myslela, že je konec, ale mimísek zůstal. ležela jsem měsíc v nemocnici hematom 7× 2,2cm. při propuštění se prý hematom začíná organizovat a začne se ztrácet. Jen mám strach zda je v pořádku, když špiním tmavou až skoro hnědou krví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
21.5.14 07:48

@mana_an Horší by bylo, kdyby tekla jasná krev, to by byl průšvih. Sražená krev je ok, taky jsem to tak měla. Hematom mizel asi měsíc, měla jsem jen o málo větší než ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.5.14 09:09

Tak včera jsem krvácela zace a hematom se zvětšil na 11×4cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
22.5.14 09:38

@mana_an Njn, stává se… Je to na houby, že musíš jen ležet a čekat, co se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí