Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem podruhé těhotná 7tt a po krvaceni mi mudr. Řekla, ze je to velkým hemtomem nad embryjkem. Jelikož kojim nic na podporu nemam. A ona se mudr stejne kloni k tomu ze je to placebo. Ascorutin vsemi podávaný ma dokonce v 1.trimestru kontraindikaci. Takže se snažím odpočívat, ale s rocakem doma to je nerealne! Tak jen doufáme, ze embryjko bude silne. Pokud se stav nezlepsi do měsíce, půjdu asi dobrovolne na revizi. Nemůžu si dovolit a ani představit, ze bych třeba za 2 mesiceaz bude mimi vetsi mela nějaké problémy kvůli tomu hematomu a musela do nemocnice na kdovíjak dlouho…a musela doma nechat toho meho pokládá. Ach jo…
@NapoleonovaDesire dobrovolně na revizi kvůli hematomu? Neblbni. Měla jsem velký hematom az do druhého trimestru. Doma mrnave batole. Bylo to náročné, ale zvládla jsem to. Když bylo nejhůře pomohl manžel. A teď mam doma ty poklady dva
@NapoleonovaDesire ahoj taky jsem byla včera na pohotovosti kvůli krvácení a mám dva menší hematomy. jsem 14tt a mimčo to prý ustojí, tak uvidíme. Minulé těhotenství jsem potratila a taky měla hematom.
Ty bys šla na revizi pokud by to bylo úplně v pořádku? Nebuď blázen, s miminkem ti někdo pomůže, nebo tě přijmou i s ním v nemocnici pokud kojíš tak je to jasné. To co v tobě roste je dar a nebuď tak hloupá, že by sis to nechala vzít. Mohla bys toho jednou litovat, věř mi. Hematom se vstřebá a všechno bude ok neboj. Pokus se jen trochu šetřit pokud to půjde. Mně třeba řekli, že klidový režim ničemu nepomůže, že je to buď a nebo.
@Tichošlápek ahoj, chci se zeptat asi nešlo nějak dodržovat klidový režim co? Mně ho teda nenařídili, jen o tom pořád čtu, že je to dobré. doma mám sice už sedmileťáka ale taky domácnost a zvířata o které se starám. Myslím si že nenáročné vycházky se psem jsou spíš ku prospěchu než na škodu nemyslíš?
Ahoj. Já se taky přidávám. Jsem 11.tt., o svátcích jsem byla tři dny v nemocnici…špinění a menší hematom. Mě teda řekli, že opravdu dodržovat klid… spíš ležet… Vloni jsem kvůli hematomu a krvácení potratila v pátém měsíci. Takže se teď opravdu bojím…
@kecak týden jsem musela ležet - to bylo hrozne, ale rodina pomohla - mamka si vybrala dovolenou a místo k moři jela k nam
Ale jinak ne, neslo to. Navíc čtvrté patro bez výtahu, dítě neumělo poradne chodit po schodech. Ale ven jsme chodili jinak bych se doma zblaznila. Pila jsem obří dávky magnezia a snažila se nenervovat. Mne třeba procházky pomáhaly vyčistit hlavu, takže mi určitě prospely
držím palce ať to dopadne stejne dobre jako u nás
Holky, ja vim, ze to zni hrozne, take porad s tim v hlavě pracuju. Ale když tak čtu, co si s tim zensky uzijou, kolik casu stravi v nemocnici…je mi z toho na nic. Ja bych nepřežila, kdybych mela malého opustit. Je na me závislý. Bydlíme daleko od rodiny, nikdy ho nikdo ani nehlidal. Je to kozomil, z lahve se nanapije. Ja si proste neumím představit, co by se pak delo. Dávám tomu mesic…a uvidíme. Třeba bude dobre. Kezby. Třeba se mimco začne opožďovat ve vývoji a bude vyřešeno. Je mi na nic. Porad si říkám, ze on za to přece nemůže, ze jsem znova těhotná, nechci aby na to doplacel…prominte, ze to tak napisu, ale citim to tak. @kecak @Tichošlápek
Taky jsem měla hematom hned v začátku těhotenství, taky nad plodem a vstřebal se do 12. týdne.
Já měla taky hematom, jeden nebo dva, nikdy mi to neupřesnili kolik přesně, začalo to na konci 12tt. Silné krvácení a dokonce kusy sražené krve. Ležela jsem 2× v nemocnici během krátké doby a krvácení úplně ustalo asi okolo 17tt. Dokonce mi bylo při druhé hospitalizaci řečeno, ať chodím, když už to být nemá, tak nebude. Doma jsem měla 1,5 letou dceru, ale zvládli jsme to. Syn se narodil sice o něco dřív, ale prý ne kvůli hematomu. A je to nás věčně vyšklebenej kluk, bude mu 6 měsíců ![]()
@NapoleonovaDesire Náš malej byl naopak stále o něco větší než podle MS. Já naopak cítila, že to oba zvládneme, co jsem tomu věřila. Tak držím pěsti, ať to ustane ![]()
Holky, prosím, jak dlouho jste u hematomu krvácely? Já velmi silně začala krvácet v úterý, byla jsem u dr., dostala jsem Utrogestan a nařízen klidový režim. Ale pokud vyloženě neležím (mám malé dítě, takže to moc ani nejde), tak pořád slabě krvácím. Je to normální? Kontrolu mám za týden. Děkuji.
@Anonymní píše:
Holky, prosím, jak dlouho jste u hematomu krvácely? Já velmi silně začala krvácet v úterý, byla jsem u dr., dostala jsem Utrogestan a nařízen klidový režim. Ale pokud vyloženě neležím (mám malé dítě, takže to moc ani nejde), tak pořád slabě krvácím. Je to normální? Kontrolu mám za týden. Děkuji.
no já jsem si nelehla, protože mi to mudr nepřikázala a ještě ten den se mi rozjela ms, takže bylo po těhotenství. Asi záleží na tom, kolik tt jsi, jak velký hematom je, jestli je ten plod zdravý. Mudr v nemocnici mi řekl, že asi 50% hematomů je právě nezdravým plodem, kterého se tělo snaží zbavit.
Nam se z hematomu vyklubalo dvojcatko. Takže hematom byl vlastně druhy gestacni vacek. S krvacenim asi mimco odeslo a vacek se vstrebal. @masinka9
Silné krvácení asi necelých 18 dní, pak ale ještě dlouho celkem výrazné špínění.
Dobry den chci se zeptat
Dr.mi nasel hematom a ze mam mit klid
Za jak dlouho se tak vstreba jsem 6+5tt
Jen mam chvilkove boleni celeho bricha a pak zase nic