Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucynka25
Heřmánkový čaj je normálně určen pro miminka, je pro ně doporučován jak pediatry, tak v lékárnách, o alergické reakci jsem ve svém okolí doposud neslyšela
Ahoj obnovuji diskuzi, mám dotaz. Mám měsíční miminko plně na sunaru AR, potřebuju ji pomáhat s kakanim doktorka nám doporučila cajiky tak ji dávám hermankovy. Ale furt nevím kolik, kdy
jak jste to dělali vy? Dávali jste třeba pred kazdym krmenim určitý počet ml?
@Bendy123 píše:
Ahoj obnovuji diskuzi, mám dotaz. Mám měsíční miminko plně na sunaru AR, potřebuju ji pomáhat s kakanim doktorka nám doporučila cajiky tak ji dávám hermankovy. Ale furt nevím kolik, kdyjak jste to dělali vy? Dávali jste třeba pred kazdym krmenim určitý počet ml?
@Bendy123 píše:
Ahoj obnovuji diskuzi, mám dotaz. Mám měsíční miminko plně na sunaru AR, potřebuju ji pomáhat s kakanim doktorka nám doporučila cajiky tak ji dávám hermankovy. Ale furt nevím kolik, kdyjak jste to dělali vy? Dávali jste třeba pred kazdym krmenim určitý počet ml?
Ahoj, mám stejný problém. Chci zkusit podávat fenyklovy nebo hermankovy čaj. Vůbec nevím kolik ji dávat na den. Víte něco víc?
![]()
Mne pediatr říkal dávat mezi krmenim - ideálně alespoň hodinu po jednom krmeni a zároveň hodinu před dalším, ale záleží jak často krmite, ale nemělo by to proste být bezprostředně před ani po. Vařit jen slabý - přelet horkou a hned slit a nechat vychladit na pokojovou teplotu.
Ahojky, řeším momentálně stejný problém, malému je 11 dní a máme velké problémy s kákáním, je plně na umělém mléku máme hipp a doktorka mi doporučila dělat mu to mlíčko přímo z toho čaje, děláme to 3. den a vypadá to že je to lepší, do mlíčka mu dávám vždycky trošku méně prášku než je doporučené, aby příjmul více tekutiny.
@xCharlie můžu se zeptat o kolik méně prášku mu tam dáváte? A z jakého čaje mu UM připravujete? Děkuji, řeším teď stejný problém…
Asi už odpovídám pozdě, ale třeba se to bude někomu hodit… nakonec jsme změnili mlíčko, dáváme Hipp comfort na doporučení lékařky a vše bylo prakticky hned v pohodě. Samozřejmě jsme vše ostatní vysadili.