HEXAVAKCINA, kdo neočkujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
26.9.17 11:41

@inkakřivák
To by mě zajímalo čím. :lol: :lol: :lol: :lol: taky bych chtěla být vědma, nebo máš kristalovou kouli? :lol: :lol: :lol: :lol:
Co si vzpominam OČKOVÁNÍ je rok od roku kontroverznejsi tema a jednou to pukne. Zajímavé je, ze se povinne ockuje jen v 9 postkomunistickych zemich. Mimochodem Trump se zaprisahl, ze udělá max pro to, aby ockovani zmizelo z usa, protoze zabiji děti. Buh s nimi ať to vyjde. Taky jeste nikdo nezverejnil tu pravou studii pro farma lobby, ty blaboly co se dají vsude přečíst jak je očkování skvělé bych dokazala taky napsat. Ale o pomocných látkách neřekne nikdo zhola nic a rtut s formaldehydem není jediný výčet co tam je! vezmi si strikacku a naper si to do sebe, troufám si říct, že rtuť a formaldehyd by do sebe nepichl ani fetak. Nechť mi to někdo vyvrati podlozenymi fakty a ne nějakými nesmyslnymi články pro farma lobby!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.17 12:00
@inkakřivák píše:
Ano mohou. Bývá to, dokonce třeba v množství 1: 100000. To já uznávám. Mne spíš zaujal ten postoj matky ve smyslu - o malé dítě se bojím, o dospělé ne. Budete překvapeny, děvčata a velmi.

Kazda matka ma prece strach i o dospele dite. A ono je to mnohem castejsi nez napr. 1:100000 jak uvadis. Jen vsechny NU nejsou hlaseny, protoze pediatri, kteri jsou povinni je hlasit je vetsinou nehlasi a vetsina rodicu ani nevi, ze to nekam nahlasit mohou nebo si ty priznaky s ockovanim nespoji, proste koho by to napadlo, kdyz dnes se chodi na ocko automaticky, bezmyslenkovite.
A s tim „aby jste se nedivili devcata“ to jsou docela siln aslova. Zrovna tak se jednou muzes velice divit ty.
Chce to zachovat zde klid, kazdy ma pravo volby. Neodsuzuj neockovaci. Spousta rodicu melo naprosto stejny nazor na neocko jako ty, tukali jsme si vsechny na celo nad neocko maminkami, vsak to znas. Ale potom je zivot bohuzel donutil prehodnotit svuj nazor. A to se netyka jen ne/ockovani.

@Reflex píše:
Právě jsem nedavno koukala, jaké očkování bylo podmínkou studia na zahraničních univerzitách, USA, Asie. To bych si tedy očkovat nechtěla. Ale vím, že studenti to naockuji bez mrknutí oka klidne vse v jeden den… 8o

Jasne no. To musi byt dobra palba potom to vse do sebe nacpat naraz :lol: :roll:

• Citovat
  • Upravit
79987
26.9.17 12:08

Napsala jsem tohle : Mne spíš zaujal ten postoj matky ve smyslu - o malé dítě se bojím, o dospělé ne. Budete překvapeny, děvčata a velmi.
A neboj se, já překvapena nebudu, mám děti dospělé a bojím se o ně stále. To jenom k tvému chápání psaného slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.17 12:16

@inkakřivák to ze mas deti dospele neznamena, ze te zivot nemuze uz nicim prekvapit. Navic tim ze mas deti dospele uz chapu zase ja tvuj postoj :lol: me uz tu ta diskuze neba, to je porad dokola :lol: tezke se bavit s nekym kdo nechape, ze to je kazdeho vec. Neockovaci taky neodsuzuji vas-ockovaci. Treba se tu navzajem ukrizujte :mavam: :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
63
26.9.17 12:17

@inkakřivák
Ja to ale myslela tak že teď rozhoduji Ja později mohu říci svuj názor, ale on si rozhodně sam. To by si měla vědět pokud máš dvě dospělé děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.9.17 12:20
@Anonymní píše:
@inkakřivák to ze mas deti dospele neznamena, ze te zivot nemuze uz nicim prekvapit. Navic tim ze mas deti dospele uz chapu zase ja tvuj postoj :lol: me uz tu ta diskuze neba, to je porad dokola :lol: tezke se bavit s nekym kdo nechape, ze to je kazdeho vec. Neockovaci taky neodsuzuji vas-ockovaci. Treba se tu navzajem ukrizujte :mavam: :mavam: :mavam:

To máš pravdu, pořád dokola. Vždycky očkovací zkazi naladu neockujicim a nikdo pak už nechce komentovat. Jen jestli nejsou placene pod vana lobby, aby na narusovali diskuze :lol:. Nenech se otravit jsme dvě proti jedné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.17 12:25
@Limi123 píše:
Ditko ani testovat nemusis, do skolky staci dle vyjadreni ministerstva pouze 1 davka MMR. MMR je svinstvo, pravdepodobne zvysuje riziko regrese do autismu.
Oproti tomu Hexa brani proti relativne beznym a potencialne hodne nebezpecnym nemocem a reakce na ni byva minimalni.
Proto jsem se rozhodla ockovat Hexu (pozdeji, v pul roce) a MMR az teprve, az nebude zbyti kvuli skolce. Diteti pod 3 roky bych MMR nedala, i kdybych mela platit skolku soukromou.
Rozhodnout si to musi kazdy sam, ale ja osobne se u Hexy bojim vic nemoci, nez nezadoucich ucinku, ktere jsou temer na nule (a to i podle proctenych x diskusi na emiminu). Na Hexu jsme nemeli zadnou reakci, ani unavu, ockovali jsme schema 2+1, ktere take do skolky staci, i kdyz v CR se kvuli byznysu vetsinou ockuje 3+1 uplne zbytecne.

Ach jo, tak to jsme s tou hexou byly asi tedy zrovna v té minimální skupince, která problémy měla :,(. Nedovedu si popravdě představit, co by udělaly další dávky, plus pak ještě MMR. Byl by asi u nás zázrak, kdyby nic..
Ale i já jako malá po každém očkování měla šílený reakce, horečky, afty plnou pusu a dokonce prý dle dr. slintavku. Moje máma má záznamy, tak mi to tehdy četla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.17 12:41
@Gellar píše:
To máš pravdu, pořád dokola. Vždycky očkovací zkazi naladu neockujicim a nikdo pak už nechce komentovat. Jen jestli nejsou placene pod vana lobby, aby na narusovali diskuze :lol:. Nenech se otravit jsme dvě proti jedné:palec:

Já jsem vosk? :mrgreen: :mrgreen:
Jinak s tím, že jsou placené, to si nemyslím..jen mají potřebu hlásat, že jen ony mají s očkováním pravdu a zpracovat hned v začátku nově příchozí, aby měli jasno a s těmi, kdo neočkují, se ani snad nemělo smysl bavit…aspoň tak to na mě působí :nevim:
Ale někdy je to už za hranou, např. když jsem byla na jiné diskusi o očkování nedávno jistou očkující lékařkou nařčena ze lži, že si prý vymýšlím, co mi říkala naše pediatrička šeptem do ucha o očkování (že si myslí, že dřív mělo větší smysl než teď, že nyní je to opravdu hodně o penězích, ale nesmí o tom nikde mluvit, jinak by jí mohlo hrozit až vyloučení z lék. komory). Jestli pediatrička s tím vyloučením přeháněla, netuším, možná jo, ale řekla co řekla a já nelhala, tečka a za tím si stojím. Naše pediatrička je stará dáma, něco už pamatuje, čili i začátky očkování. Necítím se ani dementní, ani nahluchlá. Jen lituju, že to nemám nahrané někde na diktafonu, jak ráda bych to oné zdejší lékařce pustila. :roll:
Utvrdilo mě to v tom, že si zdejší některé očkující dámy, především lékařky s egem až na půdu, stejně nebudou nikdy myslet nic jiného, než že jsme banda hloupých lhářek :roll: Nejsem proti lékařům, jsem proti chování některých z nich, které je nadřezené a egoistické. Když se se mnou lékař baví normálně a partnersky, nemám nic proti takovému lékaři jenom proto, že je to lékař. To jen aby bylo jasno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.17 12:47
@inkakřivák píše:
@Gellar Takže jenom tak bokem - nebudeš riskovat, že y tvé malé dítě mělo třea nějakou teplotu po očko dejme tomu, protože s tím by ses nesrovnala, ale klidně sneseš, když by tvé osmnáctileté dítě dostalo šok po mixu očkování před výletem někam do rizikových zemí a na následky tohoto šoku i třeba zemřelo? Prostě jeho rozhodnutí, jeho volba a mne to nebolí?

Hele dospělé dítě je už dospělé. Může se nám plno věcí, co dělá, jako rodiči nelíbit, ale ono si prostě jako dospělé už rozhoduje samo za sebe. A to samozřejmě nejen v očkování. Už nejsem v dospělosti jeho zákonným zástupcem, můžu mu tak leda říct svůj pohled na věc a rozhodnout se musí samo. Jednou se i mé dcery o očkování budou rozhodovat samy a když se očkovat nechají, tak prostě nechají. Případy, kdy si rodiče hrály i u svých dospělých dětí na jejich zákonné zástupce a řídily jim život, povětšinou blbě dopadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.17 12:49
@deniskap píše:
Já očkovala, podle kalendáře, čtyři hexy. Syn byl rok v kuse nemocný, horečky, chřipky, soplík, antibiotika, kapky s antibiotiky, další antibiotika, nic už nezabíralo, nakonec alergologie. Když byl náhodou týden ok, šup ho další očkování a kolotoč se rozjel nanovo. V noci se budil přes den byl nevrlý. Vyvrcholilo to febrilními křečemi po první mmr, záchranka, nemocnice. Nikomu nepřeju, a druhou už dávat nebudu. Zatím nemusím, podle nové vyhlášky stačí tři hexy a druhá mmr až v šesti letech, a až se bude Dr. chtít bavit, zprávu má. Dítko nechám ve třech letech otestovat na protilátky a hotovo. Jediný, kdo byl ochotný mi něco napsat do karty byla alergoložka, kam docházíme víceméně zbytečně, jelikož od toho co neočkuji mám úžasné zdravé dítě. Jsou i lékaři, kteří teze o škodlivosti očkování podporují, ale je jich málo, chce to hledat. Může si myslet kdo chce co chce, odsuzovat jak chce, ono se to mluví, když to není vlastní dítě, já jsem ráda, že to nedopadlo hůř, případů nevratného poškození po očkování je popsán mnoho, nejvíc autismu. Podle všeho co jsem vyčetla nejsou škodlivé ani tak vakcíny samotné jako koktejlík stabilizátorů a přídavných látek, těžké kovy, zvířecí DNA… Když se nad tím člověk zamyslí dojde k tomu, že něco musí držet tu spoustu mikrobů v položivotě po dobu dlouhé záruky. Nás sice píchali každou chvilku, nicméně vakcíny se vyráběly čerstvé, všichni jistě pamatují hromadné očkování ve školách, a nebyly tak napěchované X nemocemi. I ta ruská hrůza proti tetanu, od níž měl každý na paži kolečko nikomu neublížila…takže proto už neočkujeme

O ou..to je mi líto :(
Hlavně, že to nemělo trvalé následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.9.17 12:53

@Evulina
Ty ses tu Ještě neukázala, tak jsem nevěděla, jestli tě můžu zahrnout do počtu. :hug:
Ja vím…pamatuji si co jsi mi sverila. Ja nevím, asi si tím chtějí něco dokázat Nebo nechápu tu agresi. Jen jejich nazor je ten správný, ale to je jedno. S tím nahranim máš pravdu…, ja jsem již pediatricku kvůli natlaku a výhrůžkam změnila a ta nova se zatim o OČKOVÁNÍ ani nezminila. Čekám to ale na další prohlídce, neb mi běží čas.. vtipne je, ze když jsem te minule rekla o chorobách v rodině a že mám strach, že by to očkování mohlo rozjet (jista predispozice je vždy) rekla mi, že mě chápe a že ano nevzala by si to na zodpovědnost a odeslala nas do ockovaciho centra. Dekuji pěkně další důkaz pro mě, že to není vůbec bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.17 13:09
@Gellar píše:
@Evulina Ty ses tu Ještě neukázala, tak jsem nevěděla, jestli tě můžu zahrnout do počtu. :hug:
Ja vím…pamatuji si co jsi mi sverila. Ja nevím, asi si tím chtějí něco dokázat Nebo nechápu tu agresi. Jen jejich nazor je ten správný, ale to je jedno. S tím nahranim máš pravdu…, ja jsem již pediatricku kvůli natlaku a výhrůžkam změnila a ta nova se zatim o OČKOVÁNÍ ani nezminila. Čekám to ale na další prohlídce, neb mi běží čas.. vtipne je, ze když jsem te minule rekla o chorobách v rodině a že mám strach, že by to očkování mohlo rozjet (jista predispozice je vždy) rekla mi, že mě chápe a že ano nevzala by si to na zodpovědnost a odeslala nas do ockovaciho centra. Dekuji pěkně další důkaz pro mě, že to není vůbec bezpečné.

To bylo ve srandě samozřejmě :mrgreen:
Já prostě chápu, že každý se rozhoduje hlavně podle svých zkušeností..je pro mě naprosto pochopitelné, že když někdo nebo jeho dítě snáší očkování dobře, tak prostě očkuje, protože v tu chvíli je pro něj riziko nemocí horší, než riziko očkování. Také ale chápu, když někdo nebo něčí dítě má po očkování zdravotní potíže (a tím rozhodně nemyslím zrovna teplotu nebo horečku, to považuju, pokud nejsou febrilní křeče, naopak za reakci docela dobrou, ale u nás u té neuro reakce naopak dcera byla bledá, apatická, spavá a měla teplotu ani ne 36 stupňů), tak že v tu chvíli je pro něj větším strašákem očkování..
Je to blbý na obě strany a tak pořád nechápu, proč jeden nebo druhý tábor pořád dokáže šít do toho druhého, jak je nezodpovědný a kdesi cosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
26.9.17 13:51

@Evulina Na co diktafon, řekly by ti, že jsi si to tam namluvila sama. Musela bys mít video s kontrolou otisku prstů. Ty čtyři nejmenovaní chodí na diskuzi podle mě proto, aby všechny otrávili a ti tam přestali chodit. Jinak si nedovedu vysvětlit takové urážlivé, zlé, slepičí chování. Lékaři se setkávají s různými lidmi a jsou jaksi na výši, pochybuju, že šmejdí po netu, aby se tam vozili po lidech. Třeba si myslí, že ona diskuze je semeništěm bludů a negativně ovlivňuje čerstvé nezasvěcené matky. To aby těch konspiračních teorií nebyl málo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.9.17 13:55

@Reflex Čtyři jo? Kristova noho vím o dvou. 8o No jsem tu Ještě čerstvě :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.17 14:43
@Reflex píše:
@Evulina Na co diktafon, řekly by ti, že jsi si to tam namluvila sama. Musela bys mít video s kontrolou otisku prstů. Ty čtyři nejmenovaní chodí na diskuzi podle mě proto, aby všechny otrávili a ti tam přestali chodit. Jinak si nedovedu vysvětlit takové urážlivé, zlé, slepičí chování. Lékaři se setkávají s různými lidmi a jsou jaksi na výši, pochybuju, že šmejdí po netu, aby se tam vozili po lidech. Třeba si myslí, že ona diskuze je semeništěm bludů a negativně ovlivňuje čerstvé nezasvěcené matky. To aby těch konspiračních teorií nebyl málo :lol:

A jo, pravda..tak to jsem v háji, já, téměř čtyřicetiletá matka s postupující demencí a hluchotou, holt už mám na to asi věk :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek