Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lucy75 píše:
děvčeee!! ale to máš říct hned!
já ti tu cpu své slovanské dívčí jména (i klučičí teda:-D jako je Nina a Boris a Vladan)
a ty chceš severská pro kluka!!???
tak to máš zde přece
https://www.vyznamy-jmen.com/…20jm%C3%A9na
z toho teda nevím, je to vše strašně tvrdé, možná jen Erik a Janson.. ta jména jsou celkem šílená..
(tobě se snad líbí Donar, Langer, Majken, Sonar, Orn, Valdemar, Tyr, Turi, Vidar, Thorian… to přece néééétoi mu neuděláš, že ne…)
Severska nechci
Ani Svena nebo Olafa. Neslovanska = latinska, germanska, hebrejska, arabska (treba takova Gabriela je prece hebrejske a silene to nezni) ![]()
Erik je krasne, ale kdyz tech Eriku je v pislednich letech hrozne moc ![]()
@Anonymní píše:
Takze pohlavi uz mame, bude to kluk. Na to jsem pripravena nebylaTedy prosim spis o tipy na nebezna (nejlepe neslovanska) klucici jmena!
Dekuji! Autorka
Muj syn se jmenuje Rafael. Pro me to vzdy bylo muzne, vznesene jmeno a byla jsem v tehotenstvi moc prekvapena, kolik lidi to sokovalo 😃 Ja bych si ale zase nedokazala predstavit dat svemu diteti jmeno, ktere ma okolo dalsich deset deti jen v jedne skole. Nikdy jsem nechapala, ze lidem nevadi, ze to odebira z jedinecnosti, kterou si s sebou to jmeno a tim padem i clovek nese. A fakt ne, tohle je opravdu individualni, jako jsme my lidi
Ono si pry stejne to mimi rekne samo, tomu verim. Poslechnete svuj instinkt, a to bude ta spravna volba
![]()
@Anonymní píše:
Cekame treti dite, nevim, zda si nechame rict pohlavi. Vsechna jmena, ktera jsme meli ve vyberech driv uz me omrzelateda krome tech jiz zvolenych. A obcas mam pocit, ze ta 2 nejhezci jsme “vycerpali”
Prijmeni nezni cesky, je velsskeho puvodu, ale oba jsme Cesi. Takze muzeme vybirat i z tech cizich jmen. Chtela bych hezke jmeno, ktere neni zrovna modni a nema ho kazde druhe dite dane generace (Sara, Sofie, Ella, Matyas, Adam) a pritom nezni hodne vystredne, aby neznelo jako pro psa (Kordula, Lancelot, Esmeralda atd). Tradicni ceske take ne, nehodi se k nasemu prijmeni, tedy Kubik nebo Honzik take ne. Hodne jmen se mi asociuje s konkretnimi detmi ze skolky a od znamych, takze vyber se tim vyrazne zuzuje. Nevim z ceho si vybirat
Napada vas neco?
Jenovefa, Odeta, Ingrid, Vesna, Zora, Danica, Brigid, Dana, Edyta, Freja, Athena, Gaia, Bertha
Ctirad, Vladan, Bohdan, Dalibor, Rostislav, Janus, Angus, Dagda, Dušan, Radovan, Radim, Rodan, Veles.
@Xibalba Rafael je andělské jméno
![]()
je krásné, leč odvážné..
kéž přinese tolik radosti nejen vám, ale i jeho nositeli..
@Morrígan Ní_Boii jééé- s Borisem, Vladanem a dalšími slovanskými jmény jsme se sešly
jsou krásná až nádherná.. úplně mi při tvém výčtu plesá srdce-ale to budeme vyjímky
super, ráda jsem četla… ![]()
@Lucy75 píše:
@Xibalba Rafael je andělské jméno![]()
je krásné, leč odvážné..
kéž přinese tolik radosti nejen vám, ale i jeho nositeli..
Děkuji! Uz prinasi 🙏
![]()
@Anonymní píše:
Severska nechciAni Svena nebo Olafa. Neslovanska = latinska, germanska, hebrejska, arabska (treba takova Gabriela je prece hebrejske a silene to nezni)
Erik je krasne, ale kdyz tech Eriku je v pislednich letech hrozne moc
Mě se líbí třeba Marcus, Manuel, Leo/Leonardo, Alex, Mehmet, Giovanni, Jacob, Gabriel, Ian [Ijen], Ahmet, Charles…
Taková moje srdcovka je Petr ale to není úplně neobvyklé
![]()
Sid.
Bonnie.