Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky.
Synek letos začal chodit do školky a pokaždé, když pro něj přijdu, vidím, že si hraje sám. Dneska jsem přišla dřív a pozorovala ho u svačinky, ostatní děti mezi sebou komunikují, on jen koukal a přežvykoval. Je mi to líto, když ho vidím každý den osamělého, zvlášť když vím, jak je to hodný kluk. Nikdy nemá problém se o něco podělit, něco pǔjčit. Je to takové to typické hodné, neprůbojné dítě, co si hraje rádo samo. I když v poslední době si vůbec nejsem jistá, že dobrovolně.
Proto mě napadlo, že mu zkusím touto cestou najít nějakého kamaráda, kamarádku.
Takže holky z Břeclavi a okolí, jestli taky sháníte kamaráda pro svou ratolest, ozvěte se prosím.
Ješte jsem zapoměla napsat, že synovi jsou čtyři roky.
@evale A chodíte na hřiště v okolí vašeho bydliště? Nebo jste v Břeclavi noví? V tomto věku dětí už jsem se pravidelně scházela s maminkami aspoň na hřišti, asi se dvěma i domů, moje děti spoustu okolních dětí prostě znaly. Být někde úplně nová by bylo těžší.
@zuzkasim
U nás je spíš problém, že v okolí se moc vrstevníků(kluků)nevyskytuje.Ti starší si hrají spolu a holčičky, co by byly přibližně stejně věkově, spíš zase tíhnou k sobě. Nehledě na to, že s těma hřištěma to u nás není zrovna slavné.