Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,máme u nás velké dilema ohledně jmena pro miminko. Ještě nevíme co to bude,ale to je vedlejší. Můj mužíček se příjmenim jmenuje HANKA a sehnet vhodneé typicky české jméno… nejde nám to se schodnout. Můžete mi prosím poradit? Příjmeni se nijak nesklonuje. Děkuju ![]()
Nevím jestli se ti tato jména budou líbit,ale u mě to byli před rokem favorité… Šimon,Jonáš,Radim a Vítek
Jolanka,Dorotka a Julinka
(dívčí jména uvádím zdrobněle,protože znějí líp…) ![]()
na kluka by se hodilo Vojtíšek a na holku by se mi jich líbilo víc, ale jestli chceš české, tak co třeba Tereza nebo Verunka ![]()
takže ty jsi také HANKA
moje známá se také tak jmenuje takže kluka mají Tomáše a holku Martinu
@jitule876 píše:
ahoj,máme u nás velké dilema ohledně jmena pro miminko. Ještě nevíme co to bude,ale to je vedlejší. Můj mužíček se příjmenim jmenuje HANKA a sehnet vhodneé typicky české jméno… nejde nám to se schodnout. Můžete mi prosím poradit? Příjmeni se nijak nesklonuje. Děkuju
Takže holka bude mít taky příjmení ve tvaru Hanka? V tom případě bych nedávala nic co končí na ANKA ani ve zdrobnělém tvaru..
Klučičí jména se k tomu hodí skoro všechny..
já moc nepomůžu, ale můžu třeba poradit pokud nevíte, které jméno, nebo se rozhodujete mezi dvěma tak se mrknout na numerologické vibrace a spočítáte si jméno a příjmení a zjistíte tak co dáte do vínku mimču:) u mě to třeba vyšlo perfektně, podle scénáře, jenže mamča mi vybrala negativní vibrace..takže mě moc lehký život nečekal..
tak pokud chcete můžete navštívit tuto stránku: http://www.nasemimi.cz/…ke-vlivy.php
@jitule876 no říká se, že když máš krátké příjmení tak máš volit delší křestní jméno..třeba Dominik Hanka nezní špatně..ale za holčičí nevím ![]()
Na kluka mě napadá Pavel, Martin, Matěj, Miroslav, Zděněk, Jáchym.
Na holku Anežka, Eliška, Jitka.
mi bychom asi i toho Matýska.Je to jestě daleko,ale chteli bychom něco aspoň málo pořešit kolem jména.Pro holku mě se líbí třeba Magdalénka ale mužíčkovi neee
už mám dvě holky-Adélku a Nelu,ale mají jiné příjmení. Tohle bude asi na dlouhé lokty ![]()
ahoj já tomuto moc nerozumím ale kouknu se na stránky,takže moc děkuji a snad to i pomůže k výběru ![]()
Tak jsme se shodli
bude to Matěj a nebo Emilie
dokonce s tím souhlasí i děti, tak to snad dopadne vše dobře
děkuji za rady ![]()
Taky mám doma Matýska
nar. 2003. Jediným problémem je, že v jeho hokejovém týmu jsou 3 + další Matyáš
Ale já to vybírala, protože to jméno znamená boží dar
Druhý je Ondra a te´d čekáme třetího mrňouska - kluk bude Vojta a na holčičce se zatím neshodneme, mě se moc líbí Elenka ![]()
@Liduš-kluci píše:
Taky mám doma Matýskanar. 2003. Jediným problémem je, že v jeho hokejovém týmu jsou 3 + další Matyáš
Ale já to vybírala, protože to jméno znamená boží dar
Druhý je Ondra a te´d čekáme třetího mrňouska - kluk bude Vojta a na holčičce se zatím neshodneme, mě se moc líbí Elenka
mi máme právě už dvě holky a doufámwe tak trošku v kluka
Mates je hezké jméno a dost často se nyní začalo znovu dávat. S holčičím jménem to nebylo nijak slavné dohadování, ale našel se kompromis ![]()