Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
9.10.15 23:05

@petty30 dobre, ze uz je lip, asi to byla nejaka nahla kolika, on ten sab muze i vadit, zvlast pri castejsim podavani, ja ho mladsimu pak ani nedavala, bylo mu bez nej lip

S tim ocko, doporucuju odlozit aspon na 4m -6m, ockovala jsem takhle mladsiho, i tak ale pri kazdem ockovani byla 14denni reakce.

Zajimave je, ze mu mesic diety pomohl, kadil uz i pekne, obcasne trochu hlenu jsem neresila. Psala jsem si nastesti denik, protoze prave po asi druhem ocko se stav uz nechtel zlepsit a ja vedela, ze jim prokazatelne neskodne veci. Nakonec vyrazne pomohlo nasazeni prikrumu a to opravdu vyrazne. Takze ono s tim ocko to muze mit i takovy vyvoj. A zrovna on to mel spis slabsi, pouze hleny a zadne dalsi projevy (atop, krev apod).

@Ha-ni ahoj, neprobehlo behem tech zhorseni ockovani? To miva na streva opravdu vyrazny vliv. Mozna bych ty prikrmy zkusila - u starsiho jsem sla cestou odstaveni, UM (vyrazne zlepseni), po 3 tydnech prikrmy. U nej jsem ale presvedcena, ze slo o alergii na me nez o alergii na mou stravu. Taky vyrazne spatne snasel laktozu, kterou z MM proste odstranit nelze narozdil od UM, navic tvrdosijne bojkotoval, takze kojeni bylo spis za trest a UM vitanou zachranou.
Ono tohle rozhodnout je pomerne slozite a obavam se, ze ani na gastru moc nepomuzou. Vytery jsou ok? Ja jsem zastance kojeni, male ne za kazdou cenu - zhroucena, vyzabla maminka, ktera se nici kvuli kojeni za kazdou cenu prospeje detatku mene nez klidna a spokojena, ktera da lahvicku. Chce to zvazit, co jeste jsem ochotna udelat a za jakou hranici uz nejdu - stanovenim takove hranice si ulehcim to konecne rozhodnuti. Diky tomuhle jsem pak ukonceni kojeni snasela velmi dobre a nelitovala jsem.

Jinak laktoza je mlecny cukr, ktery se bezne nachazi v zivocisnem mleku, stejne tak v MM. Nejde o alergen. Nicmene potraviny obsahujici laktozu mohou byt „znecisteny“ bilkovinou kravskeho mleka, ale jen v stopovem mnozstvi. Takze potravin obsahujici sladidlo laktozu (vetsinou leky), se nemusite bat.
Intolerance laktozy je veci strev - ve zdravem streve je dostatek enzymu laktazy, ktery laktozu (slozity cukr) nastepi na cukry jednoduche (glukozu a galaktazu). V nemocnem nebo poskozenem streve (zanet, viroza, alergie) byva enzymu malo a tak si s takovym mnozstim laktozy neumi poradit a cukr zacne kvasit (kysela, zelena stolice, napenena, prujmovita, nadymani, bolesti bricha). Takze alergie strevo narusi, enzym klesne a k tomu se pak pridava sekundarni intolerance laktozy a k projevum alergie se pridavaji potize s bolenim briska. Bohuzel v materskem mlece jde mnozstvi laktozy snizit jen obtizne a to rezimovymi opatrenimi (nekojit prilis casto po malych davkach) popripade pred kazdym kojenim odstrikat predni mleko.
Existuji i vrozene intolerance laktozy (vetsinou dedicne), ale projevuji se az v predskolnim veku.
Jen pro zajimavost, vetsina bezlaktozovych mlecnych vyrobku se vyrabi tak, ze se do nich prida onen stepici enzym a nechaji se „odlezet“. Tento enzym se dokonce da bezne koupit v dm drogerii, uzivaji ho lide s temito potizemi - diky tomu muzou konzumovat normalni jidlo (a nebat se napr v restauracich).

Testy na alergie z krve jsou do roka neprukazne, takze bych na ne nijak nespolehala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
10.10.15 07:42

@JaLa díky za reakci.
Očkování neproběhlo, musela jsem podepsat papír, že budem očkovat až od 6m :roll: (protože podle doktora krev ve stolici nic není a doktorka to považuje za kosmetickou záležitost, která s věkem odezní…), ale jak se to blíží, tak se docela bojím, když je on sám ještě tak nestabilní, aby ho to nenarušilo ještě víc (hexa obsahuje malé množství kaseinu).
O laktoze vím, myslím, že šlo/jde o dočasnou intoleranci laktozy v souvislostí s alergií a opravdu reagoval na tohle…jenže pak se k tomu přidaly další věcí :nevim:
Jak myslíš, že šlo o alergii na tebe?
S tím kojením, kdyby vyváděl jako prvorozený, tak toho nechám hned, ale malý je od malička pěkný savec, dosud žádné bojkoty, spurty apod.
Výtěry jsou v pořádku, stejně jako krevní obraz dělaný před měsícem. Přibíral od 3m těch 100g/týden, první tři měsíce dokonce 1-1,2kg za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
12.10.15 08:41

Ahojte, tak my jsme na tom jak na houpačce. Zdálo se mi, že se to zlepšilo, a najednou v sobotu večer v plínce dvě nitky krve. To jsem se teda dost lekla, protože krev ještě nikdy neměla. Takže od neděle jedu opravdu rýžová kaše, pohanková kaše, vepřové + rýže, párky Dulano a uvidíme. Jedla jsem teď dost rozinky do těch kaší, ovesný vločky a banán, tak nevim, co z toho jí vadí. No uvidíme. Je to teda dost na bednu :?
Sab už nedávám, ta náhlá kolika byla určitě z něj.
Holky, a kolik by měla teď asi tak přibírat, aby to bylo v pořádku? Byly jí 3 měsíce. Doteď jela cca 150g/týdně, ale teď se to nějak zpomalilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
12.10.15 08:45

@petty30 po 3. měsíci mají přibírat 100-150g týdně. Ty nejíš žádné pečivo? Nezdá se mi, že by z toho, co píšeš, ji něco mělo vadit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
12.10.15 08:50

@Ha-ni, nejim, pečivo jí nafukovalo. Chtěla jsem zjistit, co jí vadí, tak jsem bez mléka - vajec - soji - hov. a kuřecího masa. Ale je fakt, že dietu držím bez toho všeho teprve týden. Ale tý krve jsem se teda lekla, vůbec nevím, z čeho by to mohlo být. Je teda fakt, že celej den usilovně tlačila, tak jestli jí třeba nepraskla nějaká cévka nebo tak něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
12.10.15 09:17

@petty30 uvidíš, pokud se to nebude opakovat, tak to mohlo být z toho tlačení. Když začal mít malý krev ve stolici, tak ji měl při každé stolici. Po týdnu diety pak nastalo zlepšení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
12.10.15 09:50

@petty30 pokud to byla čerstvá krev ještě červená tak by to mělo být z tlačení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
12.10.15 10:16

@VerousekVracov malý má vždycky skoro jasně červenou krev :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
12.10.15 10:18

Holky, byla to jasně červená krev a od tý doby dobrý. Měla to fakt hodně hustý a nemohla to vytlačit, tak mě napadlo, že to mohlo být z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
12.10.15 10:28

@petty30 Tak to vypadá, že to bylo fakt jen z toho. ;) příště se třeba podívej, jestli nemá nějakou prasklinku u konečníku a promazej ho, já ho malému máznu jen bepanthenem, ať mu to líp klouže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
12.10.15 12:59

@Ha-ni tak snad se to fakt zlepsi, uz me nenapada, proc dochazi k tem vykyvum.
Alergii na me mi potvrdil i alergolog, ze byl zrejme alergicky na bilkoviny meho vlastniho tela a i kdybych byla jen na vode, tak by mel problemy tak jako tak. O alergii na vlastni MM se nemluvi, pry je to vzacnost. Mno, ale mne uz se par takovych „vzacnosti“ v zivote stalo, takze u nas doma byvame vyjimkami, co potvrzuji pravidlo. On pak teda mel potize i autoimunniho charakteru (u nej dikybohu zazehnano, ja mam od druheho porodu taky autoimunni onemocneni), takze ono to neco takoveho opravdu asi bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
12.10.15 13:06

@JaLa aha, tomu už moc nerozumím, co to jsou autoimunitní potíže. :oops: No já zpětně pořád bádám nad tím jídelníčkem, který je pořád stejný a jediné co mě napadlo, je buď paralen (ale to asi ne) anebo mentos, který obsahuje paprikový extrakt. :nevim: Každopádně bych mu chtěla udělat testy na alergie na potraviny, ať vím…protože jít způsobem pokus-omyl se mi moc nelíbí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
12.10.15 13:26

@Ha-ni autoimunni nemoci jsou vlastne alergie na vlastni telo - konkretne mne telo likviduje stitnou zlazu, z nejakeho duvodu je popletene a mysli si, ze je to nepritel. U syna to byl kloub, kde se vytvarel zanet a otok, zanet ale vytvarely vlastni protilatky.

Z krve se toho moc nezjisti, pravdepodobne vyjde vetsina veci negativnich a stejne mu muzou objektivne vadit a naopak neco vyjde pozitivni a za dva mesice zase negativni - proste do roka je to neprukazne. Synovi v 9m vyslo vse negativni a tou dobou byl uz 3 mesice na specialnim UM, ve stolici stale hlen, zvracel… takze tak…Objednejte se na nejake dobre detske alergo, kde vam poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
12.10.15 13:33

@JaLa tam jsem objednaná, ale dostaneme se tam až v prosinci. A s doktoem jsem mluvila po telefonu, a ten blb mi řekl, že abkm malý nemá, když kojím že je to poteřeba potvrdit z krve a to ať mi udělá obvodní 8o Tož tak. Dneska tam jdu, tak se jí zeptám. :roll:
To je síla, s čím vším tělo může bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
12.10.15 17:24

@JaLa, ty jo, vy si „užíváte“ s tím zdravím  :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek