Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
716
25.2.19 12:27
@2veverka píše:
@JaLa Ahoj, dostala jsem na Tebe kontakt od luthien (maminka tří synů ze Semil) z Modrého koníka. Vidím, že se ve věci velice orientuješ, prosím mohu popsat svou situaci a požádat o radu?
Mám synka 22 měsíců, první rok měl velice často kašel, po roce dobrý, ale od listopadu jakoby trvale zapáchající stolici (nakyslou, tak trochu s pískem). Probiotika nijak nepomohla. Mudr. potvrdila paměťové, tj. ne aktuální protilátky na BKM. Říkala mi, že v posledních letech těchto případů velice přibylo. Dala mi však naději, že po tříměsíční elimin. dietě by se to mohlo zlepšit.
Prosím Tě, co mu mohu dávat např. na snídani (už předtím ochotně natahoval ruce po másle a sýrech)? Zatím to plichtím s chlebem s bio sádlem a kaší z Nutrilonu pro alergiky, ale tak nějak nevím. Též se chci zeptat, zda podle tebe vadí i hovězí, rohlíky a pečivo vůbec. Zatím mi to přijde hrozně nepřirozené, mé starší děti tohle neměly!
Moc Ti děkuju za každou radu, případně za manuál. J.

Muzu odpovedet ja? 😊 Pri eliminacce je treba vyradit vse s bilkovinou kravskeho mleka. Tedy i kontrolovat napr. pecivo. Cist opravdu vse. Probiotika bere jaka? Syn mi toleruje jedny jedine, nechavam si je posilat ze zahranici. Pokud i po eliminaci mleka problem pretrva, je treba se zamerit i na jine potraviny. Nejcasteji byva problem s hovezim, vejcem, kurecim, sojou a lepkem. Reakce muze byt ale prakticky na cokoliv, zalezi na mire podrazdeni strev. Muj syn treba nezvladal nic do 2 let, jen Neocate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.2.19 21:19
@yoshua píše:
Muzu odpovedet ja? 😊 Pri eliminacce je treba vyradit vse s bilkovinou kravskeho mleka. Tedy i kontrolovat napr. pecivo. Cist opravdu vse. Probiotika bere jaka? Syn mi toleruje jedny jedine, nechavam si je posilat ze zahranici. Pokud i po eliminaci mleka problem pretrva, je treba se zamerit i na jine potraviny. Nejcasteji byva problem s hovezim, vejcem, kurecim, sojou a lepkem. Reakce muze byt ale prakticky na cokoliv, zalezi na mire podrazdeni strev. Muj syn treba nezvladal nic do 2 let, jen Neocate.

Moc Ti děkuju za echo! Prosím Tě můžeš mi poradit, která probiotika jsou tedy dobrá? Můj syn měl zvýšené pouze paměťové protilátky (tj. ne aktuální) a paní dr. se tvářila, že hovězí ani rohlík není problém, že jde hlavně o dietu bez mléka a mléčných výrobků. Nevím, jak přísně to hrotit, už ani tak nevím, co mu dát na snídani a on už je chytrej a ukazuje si v ledničce na máslo (řev…). Kdyby se stav nezlepšil, přešla bych na tu zcela striktní dietu, jak píšeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
25.2.19 21:58

@2veverka Muj syn zvlada jedine California Gold Nutrition 5 bil. Nechavam si je posilat z iHerb. Ony jsou hypoalergenni a maji skvele zastoupeni kmenu (ja jsem se o to dost zajimala). Taky jsem kvasila zeleninu a davala synovi tu stavu. Uprimne, s lekari je to takove slozitejsi. Je fajn ze doktorka vi alespon o ABKM, ale jinak mam zkusenost, ze lekari o techto potizich moc nevi. My dopadli opravdu tak, ze jsem synova streva rozdrazdila kojenim do te miry, ze pak nezvladal absolutne nic. Az po tom, co jsem si nastudovala v knihach o strevech, jsem ho sama dala do kupy. Vse to ale trvalo 2 nekonecne roky :( S tou dietou je to takove slozitejsi. Rekla bych, ze opravdu nejvetsi uspechy ma GAPS dieta (najdes i supinu na FB). Na nas ale treba nefungovala, protoze synovi vadily vyvary, na kterych je to zalozene. Takze jsem si z te diety vzala co nejvic a pak zkousela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.2.19 22:03
@yoshua píše:
@2veverka Muj syn zvlada jedine California Gold Nutrition 5 bil. Nechavam si je posilat z iHerb. Ony jsou hypoalergenni a maji skvele zastoupeni kmenu (ja jsem se o to dost zajimala). Taky jsem kvasila zeleninu a davala synovi tu stavu. Uprimne, s lekari je to takove slozitejsi. Je fajn ze doktorka vi alespon o ABKM, ale jinak mam zkusenost, ze lekari o techto potizich moc nevi. My dopadli opravdu tak, ze jsem synova streva rozdrazdila kojenim do te miry, ze pak nezvladal absolutne nic. Az po tom, co jsem si nastudovala v knihach o strevech, jsem ho sama dala do kupy. Vse to ale trvalo 2 nekonecne roky :( S tou dietou je to takove slozitejsi. Rekla bych, ze opravdu nejvetsi uspechy ma GAPS dieta (najdes i supinu na FB). Na nas ale treba nefungovala, protoze synovi vadily vyvary, na kterych je to zalozene. Takze jsem si z te diety vzala co nejvic a pak zkousela.

Aha, takže česká probiotika nemá ani cenu už zkoušet? Mě v časopise Meduňka zaujala probiotika na základě lactobacilus bulgaricus, ale nevím, je-li to pro děti. Myslíš teda prosím tě, že v případě mého syna nemusím zatím najet na tu zcela striktní variantu? Ono je to těžší v tom, že je to mé třetí dítě a zdá se mi těžší schovávat všechny ty rohlíky a celkově se přizpůsobovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
25.2.19 22:16

@2veverka nejhorsi je prijmout ten fakt, ze tam je nejaky problem a je ho nutne komplexneji resit. Ja jsem taky nechapala, proc ma syn problemy, kdyz v rodine nikdo alergii nema. Ono se to da totiz vypestovat neustalym drazdenim strev, bohuzel. Kdyby mi nekdo dal tuto informaci na zacatku, nemuselo by to zajit tak daleko. Probiotika z CR bych doporucila treba Infant Dophilus plus (jsou bez mecnych slozek) a mozna je jich vic, ale pisu o tech nejlepsich (ty z iHerb), protoze to mam otestovane na synovi, no. Treba BioGaia by taky nemusela vadit, ale ma jen 1 kmen, coz je v tomto veku slabe. Najet na komplet eiminacni dietu je silene, ja vim. Zalezi na Tobe, Ty nejlip vis, jak dite reaguje. Mozna bude stacit jen mleko, mozna ne. Nacti si neco i o kvasene zelenine. To je vyborny zdroj probiotik. Doporucuji i info o GAPS diete: https://www.janadellplotnarkova.cz/gaps-dieta/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.2.19 16:18

@yoshua Bezva, děkuji! Jen pro zajímavost zmíním názor jedné naturopatky, že v ČR se probiotika špatně skladují, že by to správně mělo být v lednici, což bývá myslím jen u Lactobacilu (toho kanadského) a Probioxif immun. No, možná zkusím ty tvoje! Pokud bys měla ještě nějaký nápad na ty snídaně, budu vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
27.2.19 14:38

@2veverka Já ale nevím, co Tvoje dítě toleruje. Musíš podle toho, no. Chce to asi najet hodně na polévky, pečenou zeleninu, vývary, maso… Z 2 vajec a banánu ráda smažím lívance, dělám čirokovou kaši s rozmačkaným banánem a kokos. olejem, smoothies…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
934
1.3.19 08:21

Ahoj, už několik dnů pročítám tuto diskuzi - a moc za ni děkuju.

Řeším problém s ABKM se svým synem (pět měsíců) - od narození řídká stolice, slizká (kusy hlenů ani krev nikdy neměl), poslední dva měsíce i kyselá. Krevní testy alergii nepotvrdily (ale to nepřekvapilo), ale našli nějaké autoimunitní protilátky. O souvislosti však doktorka nemluvila. Imunita se vyvíjí. Má atopický ekzém, nyní celkem klidný až na pár ložisek. Jsem od jeho cca měsíce na dietě s vyloučením mléka, vajec, hovězího, drůbeže, soji, lepku, kořenové zeleniny, citrusů, ořechů… efekt to moc nemá - stolice pořád slizovitá, řídká a vsakující se, tmavě i světle oranžová. Ale nemá tu krev a kusy hlenů… tak nevím…

Ale proč píšu - pediatra říká vydržet s kojením do šestého měsíce a nedráždit střeva příkrmy. Alergoložka nabídla Neocate (syn odmítá) a řekla začít s příkrmy. A já mám strach. Můžu začít s příkrmy, i když je stolice kyselá a sliznatá? Neublíží mu to? A co ty protilátky…? Budu moc ráda za radu. Bere probiotika GutPro (předtím Biopron, BioGaia, ale Dophilus silně nevyhovoval).

(A byla bych moc a moc ráda, kdyby napsala i @JaLa, jak to u nich dopadlo s těmi autoimunitními protilátkami i do budoucna…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.3.19 10:26

@elue Ahoj, prosím Tě, můžu že poprosit o info kde se dají sehnat ta probiotika Gutpro? Je to možné v ČR (nemám kartu na placení přes internet)?;
Pokud jde o názor na příkrmy, mohu Ti říct jen svůj laický pocit, nicméně mám třetí dítě. Podle mě takové potraviny jako mrkev, jablko, brambora, banán rostou normálně v půdě, na stromě a není to jed. Rýže platí za velmi čistou potravinu. Takže bych to přinejmenším po troškách zkusila a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
934
1.3.19 10:53

@2veverka díky :-) Kupovala jsem zde, dorazily do týdne https://www.puravia.cz/…der-15g.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
1.3.19 11:13

@elue U nas dela problemy i to Gutpro. Tyden dobre a pak silene prujmy. To,ze je ta stolice takova znamena,ze nemas vychytane vsechny alergeny. Bud se to spravi s prikrmy nebo je treba vychytat to kojeni. Neocate syn pil a nakonec ho mel i rad 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
1.3.19 11:15

Ještě dodam, ze kazde dite je jine. Synovi treba vadily jahly, pohanka, kukurice, ryze!…a to jsou bez lepku. Je treba zkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
934
1.3.19 12:05

@yoshua no říkám si, jestli teď se vydávat na cestu vychytávání dalších alergenů z už tak okleštěné stravy, nebo začít těmi příkrmy :think: ten Neocate prostě odmítá a po zkušenostech s kolikami a neutichajícím řevem se mi skutečně nechce podstupovat proces vyhladovění a cpaní takřka násilím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
1.3.19 12:47

@elue Musíte to udělat podle toho, jak to cítíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
1.3.19 12:50

Zrovna mi v emailu přistál e-book od Terezy Broschové. Má svůj blog. Bojovali s tím samým plus šíleným atopickým ekzémem. Kdybyste chtěly, můžu Vám to přeposlat. Napište mi kdyžtak do SZ emailovou adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek