Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Máte někdo zkušenosti? Jak to probíhá? Co jsem tak pochytila, tak za nějaký peníz (samozřejmě) pohlídají dítě v době vašeho nakupování.
Jde o to, že můj skoro tříletý syn mi dělá v obchodě čím dál větší scény, že nechce, že chce pryč atd. Večer mě napadla tahle možnost, ale nemám z toho moc dobrý pocit. Ten strach, co když mi ho ukradnou
, co když ho neuhlídají a on něco provede, nebo uteče… těch obav je hodně. Na druhou stranu si říkám, že kdyby to neměli vychytané, tak jim to někdo zakáže
Vím, že si berou telefon a v případě, že dítě nějakým stylem vyvádí, tak že zavolají…to si pamatují, které dítě patří ke kterému telefonu? ![]()
Já vím, že fakt pitomé otázky, ale už z něj začínám být zoufalá. Místo nákupu je to děs a běs, spoustu věcí ani nekoupím, protože se to s ním prostě nedá. Občas se mi povede „udat“ ho příbuzným na hlídání, ale to je spíš zřítka kdy. A on při nakupování asistovat prostě nebude (myslela jsem, že když ho do nakupování víc zapojím, že ho to začne bavit, ale odmítá i věci, co ho dřív bavili…mačkat tlačítka na váze, lepit etikety, pomáhat dávat rohlíky do pytlíku…prostě nic
)
@Kakika Oni snad dostávají nějaký čísla nebo to nalepovací kolečko se jménem.Tak to aspon bylo,když jsem tam dávala syna(ale to už je spousta let)on tam chodil moc rád a vydržel klidně 2 hodiny a byl by tam i déle.Fakt to pro něj byla zábava.Já bych se toho nebála ![]()
@kamikaa No jo, pro mě je to poprvé
Ještě nebyl „u cizích“ na hlídání. Věřím, že on si po mě ani nevdechne a taky si myslím, že by se mu tam určitě líbilo ![]()
@Kakika
určitě,oni se jim tam věnují,jsou tam děti no ráj na zemi
.Neboj,bude v pohodě.Chvilku tam s ním bud a on až se rozkouká,tak si ani nevzpomene ![]()
a jak to tam je s případnou potřebou dětí. Syn moc nemluví, ale když to někomu nechce dojít, tak dokáže dost přesvědčivě ukázat, že potřebuje čůrat
ale sám si nedojde. Nestáhne si gatě a pak si je zas neoblékne. Pomůžou mu s tím?
@Kakika to víš,že jo.řekneš jim jak to máte a je to
.je to jak ve školce.Oni si poradí,neboj.
u nás taky nelepí na tričko cedulku se jménem dítěte, a to si pak hraje, vždy bez problémů, ale berou u nás jen starší tří let, takže tam můžu dát zatím jen staršího ![]()
U nás v Plzni v Glóbusu je to opravdu nádherný hlídací koutek. Máš svojí skříňku, zaregistrujou tě a navíc pokud by dítě řvalo, vyhlásí tě rozhlasem. Malé se tam strašně líbilo, byla tam ve čtyřech letech poprvé. Zásadně totiž s dětmi na nákupy nejezdím. Ne že by zlobili, ale kvůli možnosti chytit nějaký bacil, od toho máme školku:-)
Mam zkusenosti se skolkou v Globusu. Maji tam televizi, kde pousti kreslene pohadky ( krtecek, Kremilek a Ochomurka ) Klouzacku s micky. Vyplnis papir, dostanes na karticce cislo skrinky a ditete
Kdyz je problem, tak te bud kontaktuji, nebo te vyvolaji tim jejich rozhlasem. Nikdy jsem si nemohla stezovat a syn (10 let)tam chodi rad jeste ted ![]()
Ahojda já v takovém koutku pracovala, takže z mé zkušenosti: =)
Každé dítko které přijde má svůj „spis“ bud ručně nebo do pc se zanese potřebné info - nestane se že by jsme nevěděli komu volat. Je možné se jít do koutku napoprvé podívat spolu. Třeba na půl hodky, aby zjistil co a jak a příště to pro něj nebude cizí prostředí. My měli v koutku dvířka na dost složitý mechnismus aby případný neposeda nemohl utéct…S tím čůráním to řekni hned při tom sepisování a neměl by to být vůbec problém ![]()
Od tří let? Myslíte, že je to tak nějak všude? Synovi budou tři na začátku června, tak to by jsme museli nějak přetrpět. No, budu si muset najít, kde všude jsou OC s hlídáním tady v HK a jak to mají oni ![]()
Díky všem za odpovědi, dost jste mě uklidnili ![]()
Ahoj, muj syn tam chodi od tri let take. A je tam stastnej prestastnej:-) Ale zalezi samozrejme na povaze ditka. Tomu mymu se nikdy nechce domu a to chodi i do skolky. Proste je to neco jineho, nez zabehnuty rytmus. A opravdu se nemusis bat, o deti se staraji, daji i napit, kdyz si ditko rekne.A vratka jsou vsude zamcena na nejaky bzucak ci co:-)A tel a adresu na rodice maji v pc, takze taky zadnej problem zavolat, kdyby neco…
ještě otázka…je první návštěva delší ve smyslu vyplňování těch údajů? Uloží si to tam pro příště, nebo se ty „provozní věci“ (telefon a instrukce) musí absolvovat pokaždé? Kolik času to tak „sežere“? Chlapa mám dost netrpělivého, tak abych ho připravila na to, že to nefunguje tak, že předám dítě ve dveřích a nazdar ![]()
Udaje jsem dala vzdy jen jednou napoprve- chteji adresu a tel na jednoho z rodicu, teda na toho, kdo tam ditko privede. Trvalo to minutu;-)A plati se az po vyzvednuti, kdy ti to pani spocita presne podle jejich ceniku. Nas kluk je zaregistrovanej ve trech koutcich a vzdy vsechno ok:-)
@Divine Tak to je super
No, to mi tak scházelo, jezdit nakupovat podle toho, kde je dětský koutek
Ale za ten klid mi to stát bude, jen si zvyknout ![]()