Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Gortyna píše:
Tak cestu k nim bych do toho nepočítala, já když jedu do práce tak mi to taky nikdo neplatí, ale řekla bych si okolo 200 Kč za jedno ráno
Ráno bude mít cestu tam a cestu zpátky, v poledne do školy a ze školy to samé. Jen cestama ztratí mraky času. Ty jdeš do práce a z práce a dobu mezi tím máš zaplacenou, ona může jít na procházku. Takže, kdyby jí měli platit jen za čistý čas práce, tak nevydělá skoro nic, zato je blokovaná vydělávat jinde. Takže za 200 ráno a 200 v poledne, bch se na to vykašlala.
@Kipa22 píše:
Ráno bude mít cestu tam a cestu zpátky, v poledne do školy a ze školy to samé. Jen cestama ztratí mraky času. Ty jdeš do práce a z práce a dobu mezi tím máš zaplacenou, ona může jít na procházku. Takže, kdyby jí měli platit jen za čistý čas práce, tak nevydělá skoro nic, zato je blokovaná vydělávat jinde. Takže za 200 ráno a 200 v poledne, bch se na to vykašlala.
Má to jen ráno, nic blokováno není. Proto jsem ale psala, že takhle kvůli hodiny a čtvrt u dítěte bych to nedělala, moc krátká doba.
@ugluk píše:
Já když teď koukala na ceny pražského hlídání, mám pocit, že by si za to leckde neváhali říct minimálně pětistovku
No, když si vybavím svá zdravá dítka po ránu, tak bych řekla, že ta 500,– je adekvátní odměna za zabitá všechna rána.
@johanka.1987 píše:
Má to jen ráno, nic blokováno není. Proto jsem ale psala, že takhle kvůli hodiny a čtvrt u dítěte bych to nedělala, moc krátká doba.
No, právě že je to krátká doba, tak to logicky bude drahé, aby se to někomu vyplatilo.
@ugluk píše:
Já když teď koukala na ceny pražského hlídání, mám pocit, že by si za to leckde neváhali říct minimálně pětistovku
No já to na 500 spocitala. Ráno 2 hodiny a odpoledne dalsi hodina minimálně. 450-500 za ten den. Kdybych hlídala 4 hodiny v kuse tak po nich cestu platit nechci, ale takhle mas rozfrcany cely den a cely týden navíc pro me jako příjemce sumy nic moc vejvar s plno starostmi a pro toho kdo to potřebuje je to 10 litru za měsíc což je fakt ranec za takové nic
@j.a.n.i1 to jo, no, kolikrát bych ráno někomu mileráda to pětikilo vrazila, abych mohla utéct.
Ale fakt je, že cenu prostého hlídání jsou srovnatelné s odborným doučováním a přípravou na střední školu.
Jo a tu cestu si dost lidí buď nechá proplatit nebo ji zohlední v hodinové sazbě. Protože aby si nechala zaplatit hodinu a další tři čtvrtě strávila cestou… někde se to zaplatit musí.
@j.a.n.i1 píše:
No, když si vybavím svá zdravá dítka po ránu, tak bych řekla, že ta 500,– je adekvátní odměna za zabitá všechna rána.
A já si nedovedu představit si nechat platit/platit někomu 10000 za pouhé odvádění do školy.
Blby je, ze ztratis cas tou cestou plus benzin (?).
Asi bych castku rozdelila za samotne hlidani plus cestu.
Na druhou stranu, pokud je to kazdy den, nemuzes to zase prestrelit moc, aby to oni v souctu dali a radsi to neresili nejakou sousedkou.
Blba situace (pro rodice).
Cestu bych počítala. A uprimne taky zaleži jaka holčička je, jestli se s ní každé ráno budeš hadat o každý pohyb nebo to pujde hladce. Ale řekla bych si 300 kč/den.
@hospodki já tam teda o odpoledni nic nevidím. Cesta zpátky 20 minut jsem brala tak, že je to cesta domů poté, co odevzdá dítě ve škole
No ja nikoho takhle u zdrave Holky za 350,– nenašla..450 se dá u agentúry a neklepeš se strachy jestli dotyčná dorazi(naše nedorazila - ani se neobtezovala rict).
Tak ja bych cestu teda počítala. Podnikatelé, třeba řemeslníci si cestu také počítají. Navíc je rozdíl, když jedeš do práce a pK tam odmakas 8 hodin a když tam jedeš kvůli hodině a čtvrt. A 200 Kč je dost málo.