Hnidy jak se jich zbavit

Anonymní
8.12.15 22:14

Hnidy jak se jich zbavit

Prosim o radu.Mame ty mrch vši a krásne delsi vlasy.Pred tydnem jsme je uz zkratili a dnes jsem tam zas nasla ty mrchy. Myslela jsme ze paranit je zabil a jsou tam zas.Mezi tym jsme pouzila i ortosan a captissan a nic, Myslela jsme ze ty hnidy jsou mrtve-nekde jsme cetla ze pokud jsou prusvitne jsou uz vylihle a prazdne.Dnes jsme zas pouzili paranit a i vyzehlili vlasy ale hnidy tam stale jsou-prusvitne a vubec nejdou vybrat a je jich tam teda hoooodne. Cetla jsem i ze na barvene vlasy nejdeou ale kdyz je uz mame myslite ze by pomohlo obravit 7letemu diteti hlavu nejakou setrnou barvou aby to pripadne zabilo pokud je tam nejaka ta ziva hnida, vsi uz snad ne?!Povleceni a cepice jsem uz vyparala ale vim ze je to dlouhy boj kdyz chodi deti do skoly a skolky.Mate nejake typi? Jo a koupila jsem si i elektricky vsivacek a stoji za…-nedoporucuji. Doufam ze to pujde vratit, vubec to ty vsi nepoznalo ve vlaseh.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69
8.12.15 22:28

Alpa a olej - normální co máš doma na smažení smíchat 1:1, třeba 10 ml Alpy a 10 ml oleje. Namatlat na vlasy, sáček, ručník a pohádku. Po cca hodině umyt (je to boží kura na vlasy), zkusit vycesat. A jinak vytahovat kus po kusů pořád dokola. Jinak to nejde.

Nám ty prostředky z lékárny nezabraly. Akorát vyhozene penize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
8.12.15 22:40

Připojuji se, používáme preventivně, ale opravdu jen pro dobrý pocit Capissan forte. Ale olej a Alpa je :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
8.12.15 23:52

Vybírat, vybírat, vybírat, 2× denně, pořád vybírat… kůra na vlasy z lékárny zabírá, ale musí se dělat přesně podle návodu - po 7 dnech zopakovat znovu
jinak preventivně do šamponu tea tree oil - odpuzuje vešky ve škole… holčičku poučit, aby sledovala kdo si drbe hlavu a s tím si „nedávat hlavy dohromady“
povlečení na polštářích měnit vždy po dvou dnech, každý den jsem stříkala postel, pyžamo, polštáře, svetry, trika dezinfekcí…
všechno pořád dokola
a hlavně vybírat :-)
EDIT: ještě preventivně česat do školy utažené účesy - culíky, zapletené copy… vši mají pak ztížený postup… jo a nezapomeň hlavně na čepice v tomhle počasí… vyprat na 60 minimálně a vlněné rovnou vyhodit… ty bohužel neodvšivíš ani kdybys chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
9.12.15 01:01

Známá žehlila žehličkou na vlasy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21655
9.12.15 07:06

Hnidy jedine rucne vybrat jednu po druhe… Jinak je z vlasu nedostanes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.15 08:17

Holky a jak je mam vybrat oni tam drzi jako…uz jsem to zkousela a ty svine nejdou dolu.

• Citovat
  • Upravit
23966
9.12.15 08:19

Hnidy vybírat. Nic jiného nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
9.12.15 09:17

Pokud jsou hnidy dál než 1 cm od hlavy, tak jsou buď vylíhlé anebo už nejsou živé. Je to kvůli tomu, jak rychle se líhnou ve vztahu k rychlosti růstu vlasu. Na odrostlých vlasech nemůžou být živé hnidy. Žehlička na ně určitě pomůže, ale nejde dávat až k hlavě, kde jsou ty živé. Líhnou se v nějakém rozmezí, které jsem zapomněla, ale dejme tomu za 7-11 dní a za 8 dní dospívají a můžou klást další. Ty nevíš, kdy tam vajíčka byla nakladena a také aplikaci přípravků vždy nějaká přežije. Proto je lepší dát přípravek proti vším 2 dny za sebou, pak cca týden počkat a dát ho znovu dva dny za sebou. Dobrý je např. Hedrin. Ale ono cokoliv, při čem se nemůžou hýbat (když jsou opatlané), jelikož veš, jakmile se nenasaje krve, za 3/4 dne už nemá sílu sát a do 1-2 dní umírá = mimo hostitele nepřežije (na rozdíl od blechy nebo klíštěte). Pokud ti vadí prázdné hnidy, tak je buď musíš stáhnout, což asi jen tak nejde anebo musíš vlas s hnidou odstřihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.15 09:43

Dekuji z rada. Zkusim alpu s olejem a pak pokud to nepomuze asi barvu na vlasy, holce je sice 7 let ale myslim ze barva na vlasy je stejne zlo jako chem. sampony. A samozrejme budu se snazit tahat ty mrchy ven.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.15 19:09

@drahomirka tak zkousim vasi radau a jetse jsem se docetla ze i trocha octu se muze pridat, tak jsem zvedava zda to ty svine zabije.Mala to uz ma na hlave asi 30 min.Jsem uz zoufala do toho mam jeste male mesicni mimi.Kdyz se to se… tak se to se..

• Citovat
  • Upravit
7253
9.12.15 20:11

Přípravky proti vším nezabíjí hnidy, ale vylíhlé vši. Ani hnidy neodstraní z vlasu. Spousta hnid, které vidíš na odrostlých vlasech a snažíš se jich zbavit, už nejsou živé. Když na den zamezíš vši dostat se ke krvi, nepřežije to. Když se jí opatlají nohy medem, kondicionérem, přípravky proti vším apod., tak nemají šanci se napít. Lepší je dát třeba jeden den Alpu s olejem a druhý den např. přes noc Hedrin. http://www.hnidy.cz/…pumpicka/327 Většina přípravků proti vším je na bylinném základu (vč. Difusilu), protože chemické jedy jsou zakázané a vši jsou již stejně rezistentní. Chce to opakovat 2 dny po sobě, aby nezůstala žádná živá a za týden opět zopakovat dva dny po sobě nebo obden. Pak by mělo být definitivně po problému, pokud to dítě ze školy/školky nedonese znovu, řádí to tam klidně celý rok a nosiče se nedaří identifikovat. Barvení vlasů na to snad údajně nezabírá, možná jedině odbarvování (do toho bych nešla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.15 20:38

Neuveritelne co jsem ted vycesala.Snad tisic vajicek(myslim ze to byli larvy-vajicka, proste vsi to nebyli, ty jsme nasla si 4-5 i to staci na tu hruzu co nakladou. Zitra opakuji zabal zas a krasne to slo i cesat a nejakej plastovej vsivacek muze jit do…Pouzila jsme co byl prilozenej kovovej k paranitu a ten byl plny, na plastovym nic.To jsem si jeste dooobjednal ten kovovy s anglie tak doufam ze ty mrch se nam povede zlikvidovat. Alpa+olej+ocet=zazrak, proti jinym drahym.No nebudu se radovat predcasne.

• Citovat
  • Upravit
37
20.1.16 15:10

Ahoj, potřebovala bych poradit, v neděli jsem si našla hnidy ve svých vlasech, které mám do půli zad a hodně husté… okamžitě jsem si hlavu polila octem a pak vyčesala. Další den jsem si koupila v lékárně přípravek dopoledne jsem si ho tam naplácala a odpoledne dělala zábal s olejem a alpu.. vždy jsem vlasy vyčesávala a vždy tam byli nějaké živé, nějaké mrtvé hnidy - veš jsem žádnou nenašla. V úterý jsem koupila jiný přípravek aplikovala a vyčesala. Ráno a večer vždy vlasy přežehlím.
Mám husté vlasy tak si vždy tím vyčesáváním polovičku vlasů vytrhám.. není nikdo kdo by se mi ovšem do té hlavy podíval a vybral mi ty hnidy - myslíte že stačí pouze vyčesávání, přípravky z lékárny, olej s alpou a ocet - popřípadě co jiného bych s tím mohla ještě dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
20.1.16 19:18

@krisji Pomuze jedine vycesava.olej alpa ocet. Opakovat postup ob den.My se jich zbavovali dva tydny a pomohli anglicky vsivacek. najdes na netu cena cca 300.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová