Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Malpola Ano, nejsme z Ostravy, ceny bytů u nás šly hodně dolů. Tahle stránka to nezohledňuje.
Včera jsem koukala na netu na znalecké posudky 2013 i s fotkma bytu… Jde to tam hezky vidět ty ceny. vvve stejne lokalitě, kde se stěhujeme je byt 2+1 v pův stavu za 735 tis a to 49 m2. ten náš je 3+1, nová elektřina, kuchyn, podlaha 68m2 s lodžií a sklepem 75m2.nějaký pozemek k tomu cca 20 tis navrch. Myslím si, že to těch 950 hodí…3+1 18p věžák a byt škaredý akorát u centra vyhodnotili za 960 tis. není možné, aby nám to nevyšlo. Doufám, že to bude ok :/
@Anyzek3 píše:
Tak jsem dala tu kalkulačku a moc mě nepotěšila.. Cena vychází o 300tis. míň.. A děkuji ti za ní moc, nikde jsem se jí nemohla dopátrat.
znalecký posudek bytu za 2+1 a to není zateplený myslím vůbec a vyšlo to přes 2 mil. bude to dobre ten odhad
Tak už máme po odhadu a ocenili nám to na 1 000 000 Kč. Dokonce lépe než je prodávající cena..
![]()
@iiiv píše:
A vy dostanete 100% hypotéku? Většinou dávají jen do 75%
To není až takový problém dostat 100% ![]()
@Malpola píše:
Ahoj, bereme si hypotéku na byt 3+1 Ostrava Zábřeh, panelák, nová kuchyň s podlahou, balkon, sklep, barák po revitalizaci. Za 980 tis. Za týden budeme znát odhad nemovitosti a já se hrozím, zda to nebude pod cenou ať nemusíme hodně doplácet. Jak ohodnotili byt Vám??
jak to dopadlo?
Ahoj, tak dopadlo to dobře. Hypotéka nám vyšla, odhad taky. Zrovna je byt v rekonstrukci a koncem srpna se stěhujeme ![]()
@Malpola píše:
Ahoj, tak dopadlo to dobře. Hypotéka nám vyšla, odhad taky. Zrovna je byt v rekonstrukci a koncem srpna se stěhujeme
Ahoj, mohla by jsi mi prosím napsat jméno toho odhadce nebo firmy, co vám ten odhad dělala? Jsme teď v podobné situaci, byt 3+1 v Porubě, ale je strašně předražený - v původním stavu za 1 350 000Kc. Máme strach, že nám to odhadnou moc nízko a při 80% hypotéce by jsme strašnou spoustu peněz dopláceli a na to nemáme. Samozřejmě taky chceme odhad použít k tomu, aby slevnili, ale i tak pod 1 200 000 se nedostame, je to pod bazénem, klid, spousta zeleně a vše v dosahu. Takové ty 4 patrové malé paneláčky, navíc osobko. Děkuju moooc ![]()
Ahoj. My jsme si brali hypotéku od KB a to dělal jejich odhadce. Odhad sloužil jen pro KB, takže my vůbec nevíme, kdo to byl. Ani jsme ho neviděli, byla s ním prodávající bytu. Už jenom proto, že je to v Porubě ten byt má větší cenu. My jsme měli strach, že nám odhad 981 tis nevyjde a vyšel nám milion. Tam se posuzuje i pozemek, který k tomu baráku patří, dělí se to nějak mezi všemi nájemníky. Ten barák není vůbec zateplený? Hledala jsem si na nettu odhady v lokalitě, jako máme my a tam mi najely přímo ty odhadní ceny http://www.searchgol.com/?… tak zkus porovnat..
Díky, my ještě nemáme vybranou banku, tak ještě počkáme koho nám fin. poradce doporučí a pak se snad nějak dohodneme. Taky doufám, že budou brát v potaz tu lokalitu a apod.