Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kajcatko píše:
@migmina Děkuji, ani nevíš, jak jsi mě uklidnilaA jak dlouho u vás to plakání trvalo?
Asi mesic, pak uz v pohode. Chce to trpelivost. Kazda jsme si tim prosli a my maminky to taky tezce neseme, kdyz nam rastolesti breci a chteji byt s nami. Je to takova etapa. Drzim palce
U nás chodí od loňského podzimu a občas prijde blbě období. Teď má dva a trictvrte a je to peklo. První dva dny po novém roce dobre a od te doby nehorázné hysteraky ze nejde skoro narvat do auta. Ve školce taky a prý je během chvíle v pohodě. Bohužel jedine nepolevit. Straně rada bych s nim byla doma a jen si hrála, ale všichni máme nějaké povinnosti.
@alialiali @Svistice @Májovka1234 @berry4
holky, díky za zkušenosti. Já právě moc nemám srovnání, ostatní děti jsou tam od září, takže moje brečí jediná. Tak snad si to sedne. Kdybych nemusela do práce, tak fakt zvažuju, že ji tam dávat nebudu :/
@Any9 mno právě, že to není v pohodě, vydrží tam pak poplakávat třeba hodinu. Pak už se zapojí.
@Kajcatko Ber to tak, že pláč není sám o sobě špatný. Tvoje dítě tam nijak netrpí.
Ona se musí naučit překonat určité nepohodlí, výstup z konfortní zóny. A s tím se někdy prostě někdy pláč pojí (že něco nechci, něco se mi ne zcela líbí). Ale vývojově je to správné.
Cílem nás rodičů není dítě udržovat non-stop happy. Naším úkolem je připravit je na život. Tím, že dítě něco nepohodlného překoná, získává sebedůvěru.
Přejde ji to
hlavní je, že se jí tam potom líbí… Ještě to chvíli vydržte…
@Kajcatko píše:
@Any9 mno právě, že to není v pohodě, vydrží tam pak poplakávat třeba hodinu. Pak už se zapojí.
Ja myslím ze jen potrbeuje čas, jestli je tam teprve chvíli
Bude to dobrý. Hlavně ze se zapojí, jsou děti co probreci cely dopoledne…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.