Holka 2,5 let - záchvaty vzteku kvůli maličkostem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
3.7.15 23:49

@ejhle da se to s. a.l. v.e nějak vysvětlit ve zkratce, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
4.7.15 00:19

@bozetecha nooooo, jak zacne mala prudit, tak:

• si v hlave promitnu svoji zlost(klidne si zanadavam-proste se vyzurim). Tim se uklidnim a ziskam odstup
  • Pak pojmenuju problem. Ty se vtekas protoze Ti nedovolim/nemuzes/nemas? Zaklad je se neptat proc?(pred tim jsem nad ni stala ruda vteky a rvala:muzes mi laskave rici proc se tak chovas?/to delas?…) dle naomi je proc moc agresivni
  • Pote co je problem pojmenovan, tak najdeme spolecne jine reseni. Dnes ma maminka honicku a proto Ti ty boticky obuju sama. Bude to rychlejsi. Ja vim, ze to dokazes a az pujdeme zitra ven, tak mi to ukazes, dobre? Je pravda, ze nyni (kdyz uz mluvi) uz reseni navrhuje sama ( ne vzdy ji to projde)

Ty prvni dve casti jsou presne dle navodu naomi. To posledni jsem si upravila sama dle toho, co radila naomi a toho, co vim, ze na dceru zabere.
Ne se vsim, co Naomi propaguje souhlasim-treba tvrdi, ze deti bychom nemeli chvalit. Ale myslim si, ze kdyz si to vse nejak rozumne proberes a kombinujes s tim, co vis, ze na dite funguje-tak parada.
V mem pripade naomi pomohla hlavne me. Diky ni se ucim pracovat s mm vztekem. Aplikuju to i na manzela (nejprve se vyzurim v hlave a az pak mluvim) a taky to ma uspech :lol:
Presny vyznam s. a. l. v. e. urcite vygooglis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
4.7.15 09:26

@Yarisek
já jsem u dcer měl to samé. Je to období vzdoru a vymezování „si prostoru“. Někdy se vztekaly tak, že se až skoro dusily, jak měly nateklé krky. Něž abych na ně řval, nebo je bil, tak jsem to řešil studenou sprchou. U mladší to stačilo udělat celkem 2× v jejím životě a od té doby byl navěky klid. U starší jsme musel studenou sprchu aplikovat o něco déle. Ale pomohlo to. Od té doby je to v klidu. Žádné následky to na nich nezanechalo (a ostatně na mě taky ne, neb i mne rodiče sprchovali :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
4.7.15 09:27

Kniha je ke stažení http://www.ulozto.cz/…e-s-nimi-pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
4.7.15 10:00

@jenny.fields No tak vysvětlování nepomáhá, nechat vyřvat nepomáhá, pár na zadek nepomáhá, tak to je mají rodiče umlčet polštářem :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.7.15 16:31
Jsem ráda, ze jsi ten autismus zmínila. Můj syn je autista a přesně tak, jak zde maminky popisují, se chová. Tím samozřejmě neříkám a ani nenaznacuji, ze jejích děti jsou taky autisti.
@jenny.fields píše:
Tak v tomhle věku-těch šest let-už je to podle mne ho nenastavení hranic, možná „lenosti“ rodičů čelit dětem :think:
Pokud není autista.
  • Citovat
  • Upravit
brko
4.7.15 16:40
@ejhle píše:
@bozetecha nooooo, jak zacne mala prudit, tak:
  • si v hlave promitnu svoji zlost(klidne si zanadavam-proste se vyzurim). Tim se uklidnim a ziskam odstup
  • Pak pojmenuju problem. Ty se vtekas protoze Ti nedovolim/nemuzes/nemas? Zaklad je se neptat proc?(pred tim jsem nad ni stala ruda vteky a rvala:muzes mi laskave rici proc se tak chovas?/to delas?…) dle naomi je proc moc agresivni
  • Pote co je problem pojmenovan, tak najdeme spolecne jine reseni. Dnes ma maminka honicku a proto Ti ty boticky obuju sama. Bude to rychlejsi. Ja vim, ze to dokazes a az pujdeme zitra ven, tak mi to ukazes, dobre? Je pravda, ze nyni (kdyz uz mluvi) uz reseni navrhuje sama ( ne vzdy ji to projde)

Ty prvni dve casti jsou presne dle navodu naomi. To posledni jsem si upravila sama dle toho, co radila naomi a toho, co vim, ze na dceru zabere.
Ne se vsim, co Naomi propaguje souhlasim-treba tvrdi, ze deti bychom nemeli chvalit. Ale myslim si, ze kdyz si to vse nejak rozumne proberes a kombinujes s tim, co vis, ze na dite funguje-tak parada.
V mem pripade naomi pomohla hlavne me. Diky ni se ucim pracovat s mm vztekem. Aplikuju to i na manzela (nejprve se vyzurim v hlave a az pak mluvim) a taky to ma uspech :lol:
Presny vyznam s. a. l. v. e. urcite vygooglis
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
26574
5.7.15 00:00
@lemanka píše:
@jenny.fields No tak vysvětlování nepomáhá, nechat vyřvat nepomáhá, pár na zadek nepomáhá, tak to je mají rodiče umlčet polštářem :nevim:?

Poradit se s psychologem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
5.7.15 00:40

@Yarisek Je ještě malá na nějaké závěry a diagnozy, ale nepřijde mi to jako běžné vztekání a vzdor, vidím v tom co popisuješ známky autismu. Do budoucna bych si to pro jistotu ohlídala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
6.7.15 15:03

@ejhle díky za osvětu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.15 13:01

A proč těm dětem nedáte na výběr? Pomohlo by se jich zeptat, zda si chtějí například boty zout samy, nebo zda jim máte pomoct. To je celá věda. A vyhnete se scénám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
17.7.15 16:11
@DannyBlakely píše:
A proč těm dětem nedáte na výběr? Pomohlo by se jich zeptat, zda si chtějí například boty zout samy, nebo zda jim máte pomoct. To je celá věda. A vyhnete se scénám.

Představ si :bydlíte na vesnici, kde jezdí autobus dvakrát denně. Auto si půjčil manžel. Zaspali jste a prostě nelze počkat, až si dítě samo obuje botičky. Takže nezbývá, než to dítěti vysvětlit, nejlépe na výběr nedat. Za jiných okolností na výber samozřejmě dám.

• Citovat
  • Upravit
17.7.15 17:44

Když je to výjimečně, tak to dítěti vysvětlit a jinak prostě dávat na výběr. Nebo v této věci trvat na svém, ale v jiných věcech zase spolupracovat s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
17.7.15 22:45

Vy myslíte, že by dcera mohla mít autismus? To mě snad ani nenapadlo. V rodině nic takového nemáme. Je tedy živější, aktivnější, vzteklejší, hodně citlivá, má ráda rituály… Ale to snad hned nemusí být autismus, ne? Dívala jsem se na projevy autismu. Celkově je dcera šikovná - dobře mluví, umí zazpívat celé písničky, pohybově se vyvíjela normálně. Z těch symptomů autismu na ni sedí:

• někdy působí dojmem, že neslyší - to je velmi zřídka, když se třeba do něčeho zabere - nevěnovala jsem tomu vůbec pozornost,
  • raději si hraje o samotě - to jenom občas, myslím, že má ráda děti. Když s nimi není, tak se po nich pořád ptá, ale někdy se stává, že když jsou u nás na návštěvě děti, tak si občas jde hrát stranou,
  • záchvaty vzteku
  • občas chodí po špičkách
  • řadí věci do řad - to začala dělat poslední dobou a dělá to často - myslela jsem si, že to je normální vývoj - prostě někdo staví komíny, ona řadí do řad,
  • moc nemá ráda změny,
  • občas mám pocit, že má problémy se soustředit a vydržet na místě - ale taky mi to přišlo v jejím věku normální - někdy mám problém ji udržet u jídla, u činností moc dlouho nevydrží, ale fakt jsem myslela, že je to ve 2 letech normální
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.7.15 22:51

@Yarisek tohle všechno dělá i můj syn a nikdy v životě by mě nenapadlo si myslet, že je autista… podle mne klasické období vzdoru… ty děti v tomto věku berou všechno totálně vážně… a tak při každé menší změně protestují… a skládání věcí do řady… kluci takto parkují auta a nikdo se tomu nediví…
asi bude lepší se někam objednat, pokud si nejsi jistá… nebo pokud ji nezvládáš, tak aspoň budeš klidnější, že je to jen období… a jestli zjistí nějakou diagnozu, tak zase je výhoda, že žu s tím můžeš pracovat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí