Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@miisinkka píše:Ahojky jsem momentálně v 18tt a už se nemůžu dočkat až se dozvíme jestli je to holčička nebo chlapeček..Neporadil by někdo jestli existuje něco účinného co bymi to mohlo prozradit ještě než půjdu k doktorce???Už se nemůžu dočkat…Děkuju moooc předem
když jsem zjstila že čekám mimčo hned vnoci se mi zdál sen že budu mít holku… a když jsem šla k dokorce tak jsem jí řekla že mi to říkat nemusí že to vím… jak jsem porodila šla jsem za doktorkou a ukázala jí mojí dcerku… jen se smál a říkala že jak jsem to věděla ![]()
Já jsem zase od začátku tušila kluka - říkala jsem mimču pořád „ON“, ne „ONO“ nebo „TO“ a ani „ONA“ mě nenapadlo. Prostě jsem to nějak věděla, takže se mi můj tip nejspíš dnes jen potvrdil ![]()
Tak já patřím do skupiny že to nechceme vědět. Snažili jsme se o mimčo skoro 2 roky takže už samotné početí je pro nás zázrakem a chceme se nechat překvapit. Ale jedna bába naštvaná že nemůže nakupovat a druhá bába naštvaná že nemůže plést… ale nejdůležitejší je zdraví. Horší je to s kočárem, budeme muset vybírat takový aby se hodil pro kluka i holku. Nejhorší je všichni chtí holčičku, ještě že to pohlaví je stále věc kterou prostě člověk neovlivní ![]()
Mě osobně to bylo taky úplně jedno
Brala bych oboje úplně stejně
…jen jsem prostě zvědavá a musela jsem to vědět
Hlavně, že bude mimčo zdravý, ať si každý říká, že je to klišé, ale svatá pravda ![]()
Vypada to na kluka, ale doporucuji se pri dalsi prohlidce jeste zeptat… Kdyz jsme se s doktorkou divali, tak to prvne vypadalo na kluka, pak na holcicku… pak se divala jeste jednou, kdyz se mimco otocilo a vysel z toho kluk, ale pro jistotu jsme se divali jeste u dalsi prohlidky a mam kluka…
@Bessinka píše:
Vypada to na kluka, ale doporucuji se pri dalsi prohlidce jeste zeptat… Kdyz jsme se s doktorkou divali, tak to prvne vypadalo na kluka, pak na holcicku… pak se divala jeste jednou, kdyz se mimco otocilo a vysel z toho kluk, ale pro jistotu jsme se divali jeste u dalsi prohlidky a mam kluka…
To se určitě za měsíc ještě přeptám
Dr. se pořád bránil, že je brzy a že není dobře natočenej a kdesi cosi, tak snad pokud začnou babičky nakupovat vše modré z toho nebude nakonec „růžovka“
Proto jsem prosila o názor zde, je tu spoustu maminek se spoustou foteček z UTZ ![]()
@evik123 Pohlavi miminka jsem vedela jen ja a manzel, takze babicky museli vybirat vecicky v neutralnich barvach ![]()
@Bessinka píše:
@evik123 Pohlavi miminka jsem vedela jen ja a manzel, takze babicky museli vybirat vecicky v neutralnich barvach
Jo takhle
, to je asi úplně nejlepší postup ![]()
@Anix
Však co babičkám brání kupovat a plést v neutrálních barvách, taková bílá, zelená, žlutá? Jéje já bych se vyřádila i tak.
A kočár máme šedo zelený. ![]()
Přijde mi, že babičky jsou na to moc tak nějak hrdé
Raději určitě budou nakupovat přímo barevně „na míru“, úplně je vidím
Určitě to bude spouštěč velkolepého utrácení ![]()
Jinak kočár máme půjčený oranžovo-hnědý, takže tam je to v pohodě ![]()
Ahoj holky, já dneska teprve začínám 13tt a na screeningu mi řekli, že je to na 90% klučina
ranní nevolnosti nemám, problémy s pletí taky ne, takže to celkem sedí… ![]()
@jezinka86 píše:
Ahoj holky, já dneska teprve začínám 13tt a na screeningu mi řekli, že je to na 90% klučinaranní nevolnosti nemám, problémy s pletí taky ne, takže to celkem sedí…
Ahoj. Tak to nechápu, že ti to řekli už takhle brzy
A můj dr. se zdráhal i ve 21…
To by mě zajímalo, jestli jim tvoje předpověď vyjde
Jinak já jsem nezvracela, ale pleť mám tedy horší. Teď už tak moc ne, ale ještě před 14. dny to bylo peklo…
No byla jsem v Centru lékařské genetiky, kde mají oproti mému doktorovi super přístroj… u něj jsem včera viděla jen flek… paní to říkala dost přesvědčivě, koukala 2× a 2× to potvrdila…
@jezinka86 píše:
No byla jsem v Centru lékařské genetiky, kde mají oproti mému doktorovi super přístroj… u něj jsem včera viděla jen flek… paní to říkala dost přesvědčivě, koukala 2× a 2× to potvrdila…
Myslela jsem, že se genitálie vyvíjí až kolem 16. týdne…ale předpokládám, že paní z Centra lékařské genetiky ví asi víc, než já ![]()
A na ultrazvuku záleží určitě hodně, to je bez pochyby ![]()
No slyšela jsem to už u více lidí, že jim to řekli, tak asi dřív ![]()