Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli je to mimodelozni, tak je to dané a nic s tím neuděláte, v úterý budete vědět více, tak zkuste být v klidu. Nevím, kolik je tetě, respektive, kdy se jí to stalo…jestli to jsou třeba už desítky let a lékař to zanedbal? Nebojte se, pokud se to odhalí takto brzy, tak věřím, že budete v pořádku ![]()
@Saarka_O Tetě se to stalo před 7 lety. Já vím, že je to dané dané neovlivním to, ale děsí mě představa, že tady zkolabuju sama se synem.
@Anonymní píše:
@Saarka_O Tetě se to stalo před 7 lety. Já vím, že je to dané dané neovlivním to, ale děsí mě představa, že tady zkolabuju sama se synem.
Me taky taky strasila mimodeloznim nebo nevyvijejicim se, ale pri 5+3 jsem mela hvg 4200 tak snad to odpovida a je to v poradku, dnes jdu na kontrolni krev a ve stredu na ultrazvuk. Ja si rikam ze ted to clovek uz moc neovlivni ale psychika je „pulka zdravi“, takze myslet pozitivne a verit ![]()
Já jsem po mimoloznim… ono to není tak rychle, že sebou prastis na zem… u mě se stuonovaly bolesti, pak už pominuly, jak už se protrhl ten vejcovod a cítila jsem jen slabost… tu už pak taky ne a přitom už jsem měla půl litru krve v dutině břišní a rozervany vejcovod… To jsem pak začala spinit… během celé té doby pod kontrolou doktora, který to podelal, prostě to v tom vejcovodu neviděl, přestože už jsem tam měla tu vylitou krev… neboj se, pokud nemáš žádné křeče tak si myslím, že to nebude ono! Navíc já měla pořád testy jen hodně slabé, silily jen hodně pomalu
Ahoj, koukam, ze jsem na tom stejne, jako ty. Ja taky dneska v noci nespala kvuli predstave mimodelozniho a byla jsem sama doma s dcerou
ja uz jednou podezreni na geu mela, to se nakonec nepotvrdilo nebo se vstrebalo samo, mela jsem nizky hcg, kolem 200 a nebylo nic videt na utz, jen to hcg mi litalo sem tam.
Ted jsem po ivf, min. patek jsem byla na krvi - 444, od ty doby jsem teda nebyla schopna dojit do laborky na kontrolni odber, jsem do toho jeste nemocna ![]()
Testy byly v pohode, silily, nakonec dve stejny cary.
Jenze od toho odberu me proste poboliva na pravy strane jenom, bolest se nijak nezvecuje, bud je stejna nebo zadna, hlavne to teda zaboli, kdyz lezim nebo nic nedelam.
Kdybych ted skocila do laborky, tak mi vysledek reknou az v pondeli. Laborka, kde by mi to rekli jeste dneska, je pres pul mesta, zas bych musela vzit dceru sebou a pak znovu odpo pro vysledky, po tel nezdeluji ![]()
Ja zvazuju asi vecer pohotovost?!? Kontrolu v car mam az 10/12
Predstava, ze to tu se mnou sekne, kdyz tu mam dcerku, je silena. V noci mi prave bylo spatne od zaludku a priserne mi busilo srdce ![]()
ono taky záleží jak hodně kvalitní má ultrazvuk. U některých je 1000 hcg ta nejnižší hranice, kdy je něco vidět.
Jinak je brzo na to aby se vejcovod případně roztrhl. Pokud na to přijdou případně brzo, je pak sice nutné ukončit těhotenství, ale problém dál by bát neměl.
@Anonymní píše:
První test jsem dělala 17.11. a byl duch. O týden později už dálnice skoro o síle kontrolní čárky.
To HCG je ještě malé chce to počkat do té kontroly, neboj i kdyby to bylo mimoděložní tak jsi hlídaná a jen tak nezkolabuješ. Držím pěsti ať vše dobře dopadne.
@Euforia Po ivf nemuzes mit mimodelozni. Embryjko se dava primo do delohy a samo zpatky do vejcovodu nedoputuje.
Bolesti v podbrisku jsou běžne a mohou se střídat, deloha se zacina roztahovat. Myslim, ze velkou roli u tebe hraje strach a to pro mimi neni idealni. Tak drzim pěsti at se dal vsechno hezky vyviji. ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o obnovu diskuze. Včera jsem byla na uzv a nic nebylo vidět, jen hodně vysoká sliznice. Odpoledne jsem si pak volala na výsledky krve a hcg bylo už 1080. Podle doktora hrozí mimoděložní a mám se hodně hlídat.Projevilo se u někoho už takto brzy? Při HCG kolem 1000? Já se zatím cítím dobře, břicho občas zabolí nebo píchne, ale doteď jsem to nepovažovala za varování. Teď se klepu jak ratlík. Kontrolu mám až v úterý
Můj doktor rika, ze jde nejdrive neco videt u hodnoty 1500 a jeste záleží na kvalite ultrazvuku.
Ja mela ultrazvuk pri hodnote 8000 a byl teprve gestacni vacek, takze myslim, ze to je dost individuální.
@ii-ivuska naopak. po ivf je riziko mimodelozniho vyssi,nez pri prirozenem oplodneni.
@karkarka Tak to je pro me překvapivé, na to me pred ivf vubec neupozornili
naopak, prave rikali, ze se toho nemusim bat, jelikoz se dava embryo do dělohy. ![]()
Děcka je to v háji. Dnešní hcg 2080 a furt jen vysoká sliznice. Kolem vaječníků nic taky nevidí. Balím tašku a nastupuju do nemocnice. Šokoval mě nárůst skoro 3× za 2 dny. To je typické pro mimo? Myslela jsem že naopak roste pomaleji. ![]()
A to předtím brali krev až odpoledne a teď už v 7 ráno. Takže to nejsou ani celé 2 dny.
První test jsem dělala 17.11. a byl duch. O týden později už dálnice skoro o síle kontrolní čárky.